Komentarze do artykułu: Mikrofalówka zabija
Powątpiewam w czy ten artykół
~taboret
2009-06-21 18:48:44
jest wiarygodnym źródłem. Ciekawy jestem co autor miał na myśli pisząc "Natężenie i
częstotliwość fal powoduje niszczenie się zewnętrznej jak i wewnętrznej
struktury organicznej." Co znaczy "struktura organiczna" i w jaki sposób jest niszczona?? Jeśli stwierdzenie to dotyczy destrykcji struktury III rzędowej białka, to nie trzeba się tym przejmować ponieważ białka ścinają się zawsze w procesie obróbki termicznej jak gotowanie, smażenie czy pieczenie i nie jest to dla nas szkodliwe. Nie jest to tutaj sprecyzowane. Nie wiadomo nawet jakiej substancji odżywczej dotyczy. "Spożywana przez nas materia nie ulega całkowitemu procesowi trawienia,
często odkładana przez organizm w postaci tłuszczu..." Skoro substancje odżywcze zostały odłożone w postaci tłuszczu to znaczy, że zostały nie tylko strawione ale i zmetabolizowane wewnątrz organizmu."
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników tejże strony. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
