Komentarze do artykułu: Bulimia i anoreksja u kobiet
czy to anoreksja ? a moze ....
~martyna niki185@buziaczek.pl
2005-02-14 14:18:21
ja zaczelam jesc jedna marchewke rano, pozniej pol kawakla razowego chleba, jeszcze pozniej znow marchewka, a potem znowu pol kawalka razowego chlebka. miedzy tymi 'posilkami' jest znacznie duzy odstep czasu i jak zjem to strasznie mnie boli zaladek i che mi sie czasami wymiotowac. czasem wymiotuje a czasami nie. czy to moga byc objawy anoreksji, albo czegos podobnego? a pozatym jak zjem nawet najmniesza zecz, np doslownie gryz chleba to od razu lece na wage i lamentuje, ze przytylam choc casem wcale nie przytylam. wszystko przeliczam na kalorie- jednym slowiem- mam obsesje na punkcie niejedzenia mozecie mi pomoc? przosze?!
ODPOWIEDZprzyłapana na bulimi...
~ XXXXXXX
2005-03-15 13:33:38
masz anoreksje to bez watpienia... ja przezylam cos podobnego dzialo sie to 2 lata temu kiedy mialam dni ze nie jadlam nic jedynie pilam wode... raz na dzien jadlam serek waniliowy badz jedno jabłko i mierzylam sie tasiemka ile mam w pasie po zjedzeniu i czesto sie przebieralam patrzac czy w ktoryms ubranku nie wygladam grubo... przezwyciezylam ta chorobe gdy po pol roq -gdy wyjechalam na kolonie tam zmuszali mnie do jedzenia ale dziekuje im teraz za to jednak po koloniach zauwazylam ze zgrubialam i zaczelam inna metode odchudzania jadlam i zygalam na przemian nie moglam sie powstrzymac kilka razy na dzien oddawalam jedzenie do kibelka ale gdy byli w domu rodzice czy siostra szlam do piwnicy i tam w worki na smiecie zostawialam swoje zygi... gdy bylam na wakacjach w tym roq pod namiotami chodzilam w kszaczki i tam zygalam...... jedzenie opanowalo moje zycie ..... niestety w ten piatek(11.03.05) gdy tylko wyszedl odmenie chlopak pobieglam zjesc, wchlonelam taka ilosc pozywienia ze ledwo chodzilam zreszta jak zwykle jednak do domu przyszli rodzice wiec wzielam worki i pobieglam do piwnicy...niestety uslyszalam ze ktos schodzi do piwnicy zaczelam wszystko sprzatac zdarzylam tylko schowac zygi zawiniete w worki do rekawa w kurtce jednak wiadro , reklamowka i woda zostaly wtedy ojciec wparowal do piwnicy zaczal sie wypytywac co ja tu robie skoro powiedzialam ze ide do kolezanki ja nie potrafilam nic powiedziec zaczal mnie przeszukiwac i znalazl ...znalazl zawiniete jecsez cieple zygi w rekawie.....to bylo straszne
pozniej nastala dluga rozmowa z rodzicami ,,,uzgodnili jednak ze dadza mi szanse bede na obserwacji 2 tyg i jelsi wszystko bedzie dobrze nie bede mi kazali isc do lekarza...jednak ja na 2 dzien zrobilam to co zawsze... ale nic nie kapneli... natomiast dzisiaj ;/;/ dzisiaj (15.03.05) ojciec zobaczyl w lazience na podlodze plamke...a byly to zygi...i jest po mnie!!!;/ dzisiaj przyjdzie mama do domu i zapisza mnie gdzies do psychola co ja mam teraz zrobic??!! ja wiem ze nie poradze sobie sama ale ...;/;/ ja niechce!!
bulimia
~magda
2006-01-06 01:27:15
cześć gdy jadłam bułke wymiotowałam prosze o odpowiedź 698092960 lub ten 889162608
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez użytkowników tejże strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶ć z tego tytułu odpowiedzialno¶ć karn± lub cywiln±.