Komentarze do artyku³u: Podróże w czasie bez paradoksów?
Mozn tylko w przyszlosc!!!
~Madry
2009-05-15 02:21:58
Dobra sluchajcie: Mozna podrozowac tylko w przyszlosc!! jezeli ktos uwaza inaczej to niech mi wyjasni dlaczego nie widzimy naukowcow z przyszlosci w czasie terazniejszym dla nas?
ODPOWIEDZZgłupiałeś?
~Adam-M
2009-05-16 21:20:23
Za co?!
Dobra, nawet nie uzasadniłeś czemu podróże tylko w przyszłość!
A pytasz czemu nie widzimy naukowców z przyszłości?
Pokażę ci to na kilku prostych przykładach.
Naukowiec przenosi się w przeszłość...co za tym idzie porusza te wszystkie atomy, molekuły, cząsteczki i inne pierdoły.Wychodzi ze statku, idzie ulicą...jakiś człowiek go zauważa i coś sobie myśli,normalnie nie pomyślałby o tym tylko o czymś innym, co powoduje reakcję łańcuchową! 1 myśl powoduje czyn a czyn innny czyn i inne wydarzenia.Czyli rzecz biorąc mamy zupełnie inną przeszłoś i przyszłość.A koleś tylko szedł sobie ulicą!
Obejrzyj filmik bo jesteÅ› zielony.
Jeżeli ja 13latek zrozumiałem to chyba i Ty zrozumiesz.
http://www.clipser.com/watch_video/303556
dylatacja czasu
~zacofajny gnojek
2009-09-08 18:51:40
z tego co słyszałem ze mozna sie cofac wczasie wtedy jesli uzyskamy predkosc szybszą od swiatła a taka jest wtedy dochodzi do dylatacji czasu czyli sie cofamy
ODPOWIEDZpodróze
~uśpiony
2009-12-10 22:29:20
nawet przy prędkości szybszej od światła nie da się podróżować w czasie bo nadal jest droga i czas. jeśli w danym czasie przemieszczasz się z punktu A do punktu B to nadal dla ciebie to teraźniejszość. Podróże w czasie nie są związane z prędkościami.
ODPOWIEDZA może widzimy
~Michał, lat 15
2010-10-10 23:20:11
Być może ci naukowcy to obiekty brane przez nas za ufo.
Może takie są zasady podróży w przeszłość w naszej przyszłości. Naukowcy nie mogą ingerować fizycznie w wygląd/zachowanie przedmiotów/istot żywych, a jedynie przelatywać w miarę niezauważalnie. Ktoś mógł popełnić błąd, pozwolił się dostrzec, ludzie przyszłości zauważyli, że nie zmieniło to wiele w ich teraźniejszości i teraz latają sobie gdzie i jak chcą.
Co do zielonych i szarych, małych i wysokich ludzików to już tylko twór wyobraźni osób nie branych nigdy przez nikogo na poważnie, chcących wyróżnić się z tłumów.
Ale to czysta (trochę koloryzowana) teoria, naginana specjalnie by wszystko trzymało się kupy. Resztę zostawiam waszej ocenie.
A co do ogólnych podróży w czasie, uważam, że są możliwe zarówno te w przyszłość jak i przeszłość. Ale pewnie nie będziemy podróżować ani w jedną, ani w druga stronę bez wynalezienia możliwości podróżowania w obie (trochę chaotyczne wyszło mi to zdanie, ale chyba w miarę zrozumiałe), np. nie cofniemy się w przeszłość bez możliwości powrotu.
Chyba, że znajdzie się śmiałek, który wybierze się dajmy na to w przyszłość bez możliwości powrotu. Ale wtedy skąd będziemy wiedzieli, czy mu się w ogóle udało? Lecz łączność między czasowa to jeszcze bardziej skomplikowane zagadnienie.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.