Komentarze do artykułu: Świecący ocean
POKAŻ WSZYSTKIE WĄTKIŚwiecący ocean
~acidOne
2005-10-30 23:53:22
tak,to zapraszam do Konina.Tutaj dopiero mamy mega zjawisko, w lasach pomiędzy Gosławicami a Koninem, istnieje jezioro który przy ostrym słońcu ma odcień jasno turkusowy zupełnie jak laguna na bezludnej wyspie... Jak ktoś nie wierzy, prosze sprawdzić to was wmuruje z zachwytu. hehe
ODPOWIEDZtruskawkowa woda
~kt880
2006-08-12 03:26:18
ciekawe....moze sie wybiore ale to latem czy jesienia...co??
ODPOWIEDZŚciema jak nic!!!
~Pincia
2007-01-17 10:15:44
I wy w to wierzycie?On sobie zmyslil takie glupoty(nawet nie ma dowodów) a wy chcecie odwiedzac jakis Konin i zobaczyc swiecące jesioro w lesie...Ja tez se moge takie gupoty gadac!!!I co tez mi uwieżycie???
ODPOWIEDZszmaragdowe jezioro
~east
2007-06-24 09:21:02
turkusowe , czy szmaragdowe jeziora to nic niezwykłego . W moim mieście w Puszczy Bukowej jest jezioro do którego można pod sam praktycznie brzeg podjechać autem o nazwie Jezioro Szmaragdowe. Nazwa pochodzi oczywiscie od koloru wody. W pełnym słońcu tafla wody wygląda jakby podświetlona na szmaragdowo od środka. Wcześniej , za Niemca, ten teren był kopalnią kredy, która w 1925 r została zalana wodami podziemnymi .
Co nieco można dostrzec tutaj http://bukowa.szczecin.pl/mapa/text/szmaragd.html
Być może konińskie jeziorko jest także jakąś pozostałością po kopalni ?
szmaragdowe jeziorko konin
~lulu
2008-08-16 01:43:58
jest a raczej było rzeczywiście piękne:)) kiedyś widziałam, chyba ze 4 lata temu. Dziś tam byłam i nie ma juz go, wyschło zupełnie;(( przynajmniej w tamtym miejscu. Może ktoś wie czemu?? Wygląda jakby tam celowo to zlikwidowali, myślę ze może jest teraz takie coś gdzieś indziej.
ODPOWIEDZTo "jezioro" rzeczywiście istn
~GUZ
2009-06-25 01:17:40
To może ja sprostuje. Owo "jezioro" rzeczywiście istnieje (Pincia w ramach dowodu proponuje odwiedzić stronę http://mapy.google.pl/ - jeżeli poszukasz, to około 4-5 kilometrów na północ od Konina zobaczysz lazurowe "jezioro", a następnym razem sprawdź, a potem komentuj). "Jezioro" to jest sztucznym zbiornikiem w którym składuje się popiół z niedalekiej elektrowni Pątnów. Popiół ten jest transportowany wraz z wodą stąd woda w tamtym miejscu. Rury którymi pompuje się popiół z wodą poprowadzono przez most który swoją drogą jest widoczny na zdjęciach satelitarnych (Pincia, która pewnie teraz wnikliwie studiuje http://mapy.google.pl/, z pewnością powie wam że most prowadzi przez jezioro Gosławickie/Gosławskie znajdujące się około kilometr na północ od "jeziora"). Swój kolor "jezioro" zawdzięcza właśnie popiołowi. Podobne zbiorniki znajdują się na północny zachód od elektrowni Pątnów. Pozdrawiam GUZ.
ODPOWIEDZee tam u nas w nowe hucie w kr
~loooola 17
2009-07-01 12:53:47
na peryferjach nowej huty w krakowie jest jeziorko " zwirownia" przylasek rusiecki sie zwie ... tam są dopiero jaja ze ho hooo !
ostatnio lezałam nago w krzakach i sie opalałam a tu przyszły dwie dziewczyny i jeden chłopak tak na oko około 19 lat , popatrzyli namnie ja udawałam ze nic mnie nieinteresuje i paliłam janka .. oni sie rozebrali i zaczeli sie rypac... ja patrzyłam i bawiłam sie szparką :) wszyscy bylismy w raju hihi ;)
zapraszam wszystkich naturystów do nowej huty
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników tejże strony. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.