Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: A Ja wiem że ten żydek nie

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: 100 lat E=mc2

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

A Ja wiem że ten żydek nie

~Zbych

2005-11-22 11:54:42

wymyślił tego E=mc2, tylko go powielił po jakimś Włoskim naukowcu, który zginoł w tajemniczych okolicznościach?!. I w to Ja wieżę, on nawyt fizyki nie rozumiał a co dopiero matematyka. Tę jego pierdołowatość widać na pierwszych starych filmach z jego udziałem. Proszę to sprawdzić.

ODPOWIEDZ

Einstein plagiatorem

~Raynold

2005-11-23 13:40:42

Jest udowodnione że Einstein był plagiatorem. Niestety jak zwykle sprawy tego rodzaju nie mogą zobaczyć światła dziennego bo mogło by to mocno zatrząsnąć naukowym establishmentem.

ODPOWIEDZ

buahahahaa

~J

2005-12-09 08:19:35

Bawi mnie jak czytam takie komenty: masa ortów i piszą że Einstein nie znał fizyki... ludzie, co wy bredzicie? Co do plagiatów, to sprawa dyskusyjna. Pozdrawiam, i życzę IQ powyżej 60

ODPOWIEDZ

Ainstain był głupi ?

~OLO

2008-06-26 12:06:42

ludzie zachowuja siÄ™ skandalicznie krytykujÄ…c coÅ› o czym nic praktycznie nie wiedzÄ…

Czy Albert byÅ‚ gÅ‚upi ?

Wyobraźcie sobie czasy, gdzie nikt nie Å›niÅ‚ o wiedzy którÄ… teraz mamy w Å›redniej szkole. Wszystkie siÅ‚y dopiero niedawno zostaÅ‚y cudownie połączone przez Newtona który wymyÅ›liÅ‚ pojÄ™cie ogólne "energia". CaÅ‚y Å›wiat byÅ‚ zachwycony fizykÄ… newtona i nikt nawet nie Å›miaÅ‚ go podważać. Polityka rzÄ…dziÅ‚a Å›wiatem, wiÄ™c kasÄ™ na badania mieli tylko naukowcy Å›wiÄ™cie zapatrzeni w Newtona.

Albert byÅ‚ nikim. PracowaÅ‚ w urzÄ™dzie patentowym ( i to też fuksem ). Sam samiuÅ›ki w domu liczyÅ‚ sobie na karteczkach niesamowite wzory nie znajÄ…c nawet zbyt dobrze zaawansowanej matematyki. Wszystko rodziÅ‚o siÄ™ samo w gÅ‚owie bez podstaw w postaci badaÅ„. Nie miaÅ‚ nawet kalkulatora.
   I ten mÅ‚ody facet już wtedy sam siÄ™ domyÅ›liÅ‚, że coÅ› tu nie gra. Nikt nie potrafiÅ‚ sobie wyobrazić, że naukÄ™ Newtona można jeszcze dalej pociÄ…gnąć. Wtedy, niewiadomo z kÄ…d wpadÅ‚ sam na myÅ›l, że to musi mieć zwiÄ…zek z prÄ™dkoÅ›ciÄ… Å›wiatÅ‚a, która przecież wtedy nie istaniaÅ‚a, byÅ‚a uważana za nieskoÅ„czonÄ…. Sposób w jaki Å›wiatÅ‚o rozchodzi siÄ™ w przestrzeni jest tak skomplikowany, że nawet dziÅ› wiele osób nie jest w stanie tego zrozumieć. A on bez komputerów sam to wymysliÅ‚. NaprawdÄ™ niesamowite.
   Ale co tam, to malutki wstÄ™p. On sam już wtedy wiedziaÅ‚, że to tylko poczÄ…tek. naukowcy udowodnili, że protony przyÅ›pieszone do prÄ™dkoÅ›ci Å›wiatÅ‚a nagle po dodaniu kolejnej dawki energii nie przyspieszajÄ… tylko rosnÄ… na masie. RobiÄ… siÄ™ coraz cięższe. WiedziaÅ‚ już wczeÅ›niej, domyÅ›liÅ‚ siÄ™, że energia i materia sÄ… połączone. WymyÅ›lenie w jaki sposób i sformuowanie wzoru e=mc2 zajęło mu "chwilkÄ™" ( patrzÄ…c na niewyobrażalnÄ… sprawÄ™ w tamtych czasach, gadaÅ‚ do ludzi jak kosmita ).
   I co ? CaÅ‚kiem nieźle. StaÅ‚ siÄ™ natychmiast sÅ‚ynny na caÅ‚y Å›wiat. I co zrobiÅ‚ ? Eh, szybko siÄ™ domyÅ›liÅ‚, że to tylko poczÄ…tek :). Już wkrótce narysowaÅ‚ sobie w gÅ‚owie wzajemne relacje miÄ™dzy materiÄ… i energiÄ… a czasem. WymyÅ›liÅ‚ sobie, że czas też jest pojÄ™ciem fizycznym i kiedyÅ› nie istniaÅ‚. I miaÅ‚ caÅ‚y czas 100% racjÄ™. Ale co tam, poszedÅ‚ jeszcze dalej, myÅ›laÅ‚ nad TeoriÄ… WzglÄ™dnoÅ›ci, nad połączeniami naszego Å›wiata z innymi Å›wiatami i innymi niespotykanymi na ziemi prawami fizycznymi.

Ilość wydedukowanych przez Alberta problemów fizycznych nie mieÅ›ci siÄ™ zwykÅ‚ym ludziom w gÅ‚owach. A on na przekór wszystkim naukowcom ( zapatrzonym w Newtona ) sam samiuÅ›ki wszystko w główce wykombinowaÅ‚.

;-)
   Pozdrawiam
   OLO

ODPOWIEDZ

ty jołopie

~lukas

2008-07-02 08:58:57

naucz się pisać bez błędów po polsku i dopiero wtedy zabieraj głos!!!

ODPOWIEDZ

błędy

~OLO

2008-07-21 08:10:23

nadgorliwe czepianie się błędów jest oznaką ograniczenia, to społeczny stereotyp

wiÄ™kszość wspaniaÅ‚ych fizyków nie byÅ‚a dobra z j.polskiego i zabierali gÅ‚os, i to jak !

ODPOWIEDZ

k

~emilia

2009-11-01 13:58:47

a skąd wiesz? przeczytałeś w internecie czy cofnąłeś się w czasie? podaj źródło, bo chyba nie byłeś naocznym świadkiem wykradania wzoru e=mc^2 w jaki sposób go splagiatował? znalazł jego notatki, przepisał i powiedzieł "patrzcie, to moje własne, JA to wymyśliłem" nie wiem po co ludzie wypisują takie bzdury, we wszystkim doszukując się jakiegoś spisku czy przekrętu.. naprawcie pierw siebie samych. co to za różnica kto wymyślił a raczej odkrył ten wzór? czy to jest istotą rzeczy? dla nas to i tak tylko nazwiska

ODPOWIEDZ

hehe

~majza

2010-01-08 18:05:45

to prędzej fizyki nie zrozumiesz nie znając matematyki niż odwrotnie

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê