Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Idiotyczne rady

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Tabletki nasenne - obudź siÄ™!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Idiotyczne rady

~Marek

2006-05-06 12:49:48

Ja chodzę spać o 3, 4 rano, budzę się o 6, 7 i wcale to nie znaczy jestem wypoczęty i wieczorem wcześniej usnę. Tak jest od lat. Czuję się zmęczony, zły, roztrzęsiony, coraz łatwiej wpadam w złośc i depresję. łatwiej się stresuję, nie mogę się skoncentrować. Marzę o spaniu 8 godzin bez przerwy.
   Alkoholu nie pijÄ™, tabletek nasennych nigdy nie braÅ‚em i nie miaÅ‚em nawet w domu. Ale muszÄ™ zacząć brac, bo lekarz mówi, że to jedynie mi pomoże.

ODPOWIEDZ

marek

~głupiutka

2006-05-15 16:45:24

nie śpisz bo nie chceż

ODPOWIEDZ

SEN

~Myszka

2006-05-17 20:21:17

Nie zapominajmy, ze kazdy z nas jest indywidualnym przypadkiem i trzeba wziac pod uwage wszystkie za i przeciw pigulkom nasennym - w wiekszosci przypadkow tabletki sa niewskazane ze wzgledu na dzialania uboczne i przyzwyczajenie, ktore czesto udawadniamy po kilku albo kilkunastu latach stosowania na calej populacji. a wiec nie siegajmy po jednej bezsennej nocy po pigulke - bo w wiekszosci przypadkow nastepnej nocy bedziemy spac dobrze.
   Tylko w przypadkach silnego stresu, ktoremu towarzyszyc moze kilkudniowa bezsennosc wskazana jest pomoc leku ale najdluzej 7-14 dni.
   Rowniez w skrajnych przypadkach bezsennosci jestesmy skazani na takie srodki, ale nalezy zwrocic sie o pomoc do lekarza, czesto specjalisty, ktory bedzie mogl odnalezc przyczyne. Wiedzmy, ze bezsennosc moze byc pierwszym objawem na przyklad nadcisnienia.
    Co do ilosci snu na dobe - czasami warto jest pocwiczyc spac krocej niz nam sie wydaje ze potrzebujemy - najczescie 6-7 godzin - po pewnym czasie przyzwyczaimy sie do takiej ilosci snu i bedziemy spac duzo efektywniej niz gdy to trwalo 8-9 godzin. A wiec jezeli mamy mniej czasu na sen - nie prosmy lekarza o proszki nasenne ale sami starajmy sie pocwiczyc spac krocej, na przyklad 6,5 godziny regularnie - w czasie wakacji - zycie stanie sie owocniejsze!

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê