Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Pluton

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Pluton nie jest planetÄ…

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Pluton

~Rozbójniczka

2007-05-14 14:16:24

Moim zdaniem Pluton to i tak i tak jest planetÄ….
   Nie wiem po co teraz siÄ™ nad tym gÅ‚owiÄ… i mÄ…cÄ… ludziom w gÅ‚owach.
   Pluton zawsze byÅ‚ planetÄ… karÅ‚owatÄ… to czemu niby teraz ma być "planetÄ… karÅ‚owatÄ… czyli nie planetÄ…"?
   No sami siÄ™ zastanówcie.
   Ma jeden księżyc - a ponoć planety majÄ… księżyce a nie "nie planety", prawda?
   Nie sÅ‚yszaÅ‚am nigdy o np. gwieździe z księżycem.
   ObiÅ‚o mi siÄ™ o uszy, że TYLKO planety majÄ… naturalnego satelitÄ™ (1 lub wiecej).
   Chociaż Merkury i Wenus ich nie majÄ….
   JeÅ›li coÅ› planetÄ… nie jest (jak domniemany Pluton) to niby czemu ma swojÄ… orbitÄ™ i ksieżyc?
   "Planeta karÅ‚owata" mówi moim zdaniem samo za siebie, że to JEST planeta, tylko maÅ‚a.
   Ci naukowcy moim zdaniem mogliby zająć siÄ™ czymÅ› mÄ…drzejszym niż szukaniem dziury w caÅ‚ym.
   Czy to logiczne?
   Przez tysiÄ…ce lat Pluton byÅ‚ nazywany planetÄ…, a teraz ludzie to zmieniajÄ….
   Czemu nie chcÄ… ujawnić np. prawdziwej daty urodzenia Chrystusa?
   Bo powszechnie znana data jest błędna (tak mówi moja katechetka).
   A wracajÄ…c do Plutona:
   Ma ksieżyc, ma orbitÄ™, a że jest ok. poÅ‚owÄ™ mniejszy od merkurego to Å›wiadczy tylko o tym, że jest karÅ‚em. Czy czÅ‚owiek-karzeÅ‚ to nie czÅ‚owiek?
   CzÅ‚owiek.
   Skoro najmniejszÄ… planetÄ™ nazywajÄ… "nie planetÄ…" czemu najwiÄ™kszej - Jowisza - też tak nie nazwÄ…?
   "Nie planeta", bo za duży?
   Wiem, że to popadanie z jednej skrajnoÅ›ci w drugÄ…, ale taka prawda.
   Takie jest moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Popieram

~Aneta

2009-11-29 07:14:50

Zgadzam siÄ™ z TwojÄ… opiniÄ… i ja popieram.
   Naukowcy powinni zająć siÄ™ czymÅ› bardziej pożytecznym dla Åšwiata i spoÅ‚eczeÅ„stwa niż burzyć Å‚ad i porzadek!!!!
   Wczoraj mój 8 letni syn rozpentaÅ‚ BURZĘ w domu.
   MusiaÅ‚ udowodnić dziadkowi że nie ma racji iż UkÅ‚ad SÅ‚oneczny na planet jest 9 ,tylko 8.
   Może za jakiÅ› czas KTOÅš MÄ„DRY stwierdzi iż Holokaust to tylko incydent a nie Ludobujstwo
   Historia historiÄ… dochodzÄ… nowe fakty poco niszczyć to co prawdziwe.
   Komu przeszkadzaÅ‚ Pluton w ukÅ‚adzie SÅ‚oneczym że postanowiÅ‚ siÄ™ go pozbyć.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê