Komentarze do artyku³u: Pluton nie jest planetÄ…
Pluton
~Rozbójniczka
2007-05-14 14:16:24
Moim zdaniem Pluton to i tak i tak jest planetÄ….
Nie wiem po co teraz się nad tym głowią i mącą ludziom w głowach.
Pluton zawsze był planetą karłowatą to czemu niby teraz ma być "planetą karłowatą czyli nie planetą"?
No sami się zastanówcie.
Ma jeden księżyc - a ponoć planety mają księżyce a nie "nie planety", prawda?
Nie słyszałam nigdy o np. gwieździe z księżycem.
Obiło mi się o uszy, że TYLKO planety mają naturalnego satelitę (1 lub wiecej).
Chociaż Merkury i Wenus ich nie mają.
Jeśli coś planetą nie jest (jak domniemany Pluton) to niby czemu ma swoją orbitę i ksieżyc?
"Planeta karłowata" mówi moim zdaniem samo za siebie, że to JEST planeta, tylko mała.
Ci naukowcy moim zdaniem mogliby zająć się czymś mądrzejszym niż szukaniem dziury w całym.
Czy to logiczne?
Przez tysiące lat Pluton był nazywany planetą, a teraz ludzie to zmieniają.
Czemu nie chcą ujawnić np. prawdziwej daty urodzenia Chrystusa?
Bo powszechnie znana data jest błędna (tak mówi moja katechetka).
A wracajÄ…c do Plutona:
Ma ksieżyc, ma orbitę, a że jest ok. połowę mniejszy od merkurego to świadczy tylko o tym, że jest karłem. Czy człowiek-karzeł to nie człowiek?
Człowiek.
Skoro najmniejszą planetę nazywają "nie planetą" czemu największej - Jowisza - też tak nie nazwą?
"Nie planeta", bo za duży?
Wiem, że to popadanie z jednej skrajności w drugą, ale taka prawda.
Takie jest moje zdanie.
Popieram
~Aneta
2009-11-29 07:14:50
Zgadzam siÄ™ z TwojÄ… opiniÄ… i ja popieram.
Naukowcy powinni zająć się czymś bardziej pożytecznym dla Świata i społeczeństwa niż burzyć ład i porzadek!!!!
Wczoraj mój 8 letni syn rozpentał BURZĘ w domu.
Musiał udowodnić dziadkowi że nie ma racji iż Układ Słoneczny na planet jest 9 ,tylko 8.
Może za jakiś czas KTOŚ MĄDRY stwierdzi iż Holokaust to tylko incydent a nie Ludobujstwo
Historia historią dochodzą nowe fakty poco niszczyć to co prawdziwe.
Komu przeszkadzał Pluton w układzie Słoneczym że postanowił się go pozbyć.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.