Komentarze do artyku³u: Kolorowy zawrót gÅ‚owy
Piszę tuż po wariactwie tej
~777
2007-01-01 06:41:49
nocy.Jestem za całkowitym zakazem sprzedaży tego przekleństwa.Od piątku w naszym mieście trwała kanonada lepsza niż w Bagdadzie od której większość ludzi była podenerwowana.Miasto / ponad półmilionowe/ zostało sterroryzowane na 3 dni przez niewielką grupę kilkunastoletnich durniów,którzy bezkarnie przemieszczali się ulicami produkując niemal wojenny hałas.O tysiącach przerażonych zwierząt,które ma co drugi Polak nie wspomnę.Mam dobry,rozległy widok na jedną z większych ulic miasta i nie zauważyłem przez kilka godzin żadnego patrolu policyjnego.Kiedy zirytowany kanonadą trwającą od rana przez cztery godziny w wykonaniu grupy nieletnich stojących na rogu ulicy obok,skontaktowałem się z komendą miejską,dowiedziałem się, że nie ma zakazu odpalania petard.Przypomniałem o zakazie odpalania przez nieletnich,ale nie uzyskałem odpowiedzi.Jednak sygnałów od okolicznych mieszkańców było zapewne więcej tak więc po sześciu / !!!!!!!!! / godzinach pojawił się radiowóz i miała miejsce interwencja.Nie wiem co mam myśleć o Policji Państwowej w tej sytuacji.Jestem natomiast za zorganizowanymi pokazami fajerwerków np. nad centrum miasta lub nad terenami niezamieszkanymi,wykonanymi przez upoważnione firmy,mimo ich szkodliwości dla środowiska ze względu na ich piękno i w połączeniu z trafnie dobraną muzyką wielką dawkę emocji.Na pewno spowodowałoby to mniej strat i zanieczyszczeń,niż to co dzieje się na ulicach w ostanie dni.
ODPOWIEDZpetardy
~ja
2007-03-16 19:37:13
To akurat prawda.
Z tymi strzelającymi gówniarzami to już udręka na każdy nowy rok.
W Szczecinie nie 3 dni ale cały miesiąc(!) przed była niezła kanonada na ulicach.
Policja na telefony reaguje twierdząc że niema zakazu strzelania z petard! I o ile nie jest to po 22.00 to strzelać im wolno a policja nic nie może zrobić. (albo nie chce)
W naszym kraju rządzonym przez drób nie możemy spodziewać się normalnego prawa.
Niestety.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.