Komentarze do artyku³u: Północ stanie siÄ™ poÅ‚udniem - 2012
Koniec świata?
~Piotrek
2008-10-08 12:05:36
Ja zupeÅ‚nie Was nie rozumiem. Skoro co 12 000 lat nastÄ™puje „koniec Å›wiata” to jakim cudem przeżywali go starożytni? Dlaczego my ciÄ…gle żyjemy?
Jest jeden ważny aspekt, który miażdży teoriÄ™ „koÅ„ca Å›wiata w 2012 roku”, mianowicie teoria ewolucji.
Nasz gatunek wyksztaÅ‚caÅ‚ siÄ™ kilkaset tysiÄ™cy lat ( a wiec kilka „koÅ„ców Å›wiata” ), skoro stworzenia nie posiadajÄ…ce inteligencji ( wczesne czÅ‚owiekopodobne ) a także inne stworzenia ( choćby nawet aligatory ) i inne zwierzÄ™ta przetrwaÅ‚y, dlaczego my mamy zginąć ?
Mi osobiÅ›cie bardziej podoba siÄ™ teoria wyznawana przez niektórych, to znaczy, że nastÄ…pi „oczyszczenie-katharsis”. Może w biedzie ludzie zrozumiejÄ… potrzebÄ™ kochania siÄ™ wzajemnie i wspólnej egzystencji?
P.S w wypowiedzi radiowej Patricka usłyszałem, że na terenie Polski i całej Europy na powstać lodowiec i dlatego Europa ma zginąć. Hm... jeśli się nie mylę, lodowce lądowe poruszają się bardzo wolno ( 1 cm na rok ), samo utworzenie się lodowca tak wielkiego, to cykl około 10 000 lat.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.