Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Jak mogliście ?!

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: BÄ™dziemy mieć króla?

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Jak mogliście ?!

~Bartłomiej

2006-12-21 07:52:48

Szanowna Redakcjo, jestem niemile zaskoczony tonem Waszej wypowiedzi.

DzieÅ‚o intronizacji Chrystusa Króla nie zostaÅ‚o wymyÅ›lone przez tych posłów - to sprawa znacznie starsza, obejmujÄ…ca m.in. objawienia Rozalii Celakówny, a także dziaÅ‚alność wielu wybitnych duchownych, a także Å›wieckich katolków. Nie mam przy sobie materiałów, ale jeÅ›li ktoÅ› jest zainteresowany, to sÅ‚użę konkretnymi nazwiskami i datami.

Na temat intronizacji pisali też papieże - i to co najmniej od czasów Leona XIII.

Co do sprzecznoÅ›ci logicznej midzy byciem Królem Polski, a Królem WszechÅ›wiata - w Litanii LoretaÅ„skiej mamy caÅ‚e mnóstwo wezwaÅ„, rozpoczynajÄ…cych siÄ™ od Królowo; w tym, jak najbardziej jest ,,Królowo Polski' i ,,Królowo Åšwiata'.
   I nikt nigdy nie uważaÅ‚ tego za sprzeczność !

Objawienia Rozalii Celakówny wyraźnie mówiÄ…, że wolÄ… Chrystusa jest, by dokonano w Polsce Jego intronizacji. SÄ… to objawienia prywatne, wiÄ™c można być katolikiem i w nie nie wierzyć. Ale kpić sobie z nich co najmniej siÄ™ nie godzi.

Jest mi naprawdÄ™ przykro z powodu Waszego tekstu ...

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

A ja wezmÄ™ w obstawe rednacza

~Dexter

2006-12-22 01:20:12

Polska to kraj świecki i niech tak pozostanie, pomimo mojej wiry i zaufania dla kościoła(ostatnio mocno nadszarpniętego) należy oddzielić sacrum od profanum. Ustawa o Chrystusie królu Polski to amunicja dla wszelkiej maści ateistycznych ścierw próbujących skompromitować religię i wierzących. Tak naprawdę to ta inicjatywa bardziej szkodzi niż pomaga kościołowi to nie ten kaliber co kreacjonizm M.Giertycha, ale nie wiele mu brakuje.

ODPOWIEDZ

Ja również

~Ela

2006-12-21 16:40:13

jestem bardzo zaskoczona takim tekstem tutaj. Aż nie chce mi siÄ™ wierzyć, że napisaÅ‚ go Redaktor Naczelny. JeÅ›li za maÅ‚o siÄ™ wie na jakiÅ› temat to lepiej nie zabierać gÅ‚osu, bo artykuÅ‚ napisany takim tonem wywoÅ‚uje zgorszenie dla ludzi wierzÄ…cych a innowierców pobudza do kpin z Trójcy ÅšwiÄ™tej. Prawdziwie wierzÄ…cy katolicy a nawet ewangelicy nie zdziwiliby siÄ™ takim faktem, ponieważ nie ma dyskusji na ten temat, że Jezus Chrystus jest Królem wszechÅ›wiata to i Polski również, i Jemu należy siÄ™ pierwsze miejsce wszÄ™dzie a Matka Boża jest naszÄ… wspomożycielkÄ… w drodze do Jezusa naszego Boga. Objawienia ...sÄ… tylko objawieniami prywatnymi, ale sÄ… zgodne z naszÄ… wiarÄ…. Wystarczy poczytać trochÄ™ Pismo ÅšwiÄ™te ...aby poznać Boga i wyciÄ…gnąć wnioski kiedy Pan Bóg bÅ‚ogosÅ‚awiÅ‚ narodowi wybranemu a kiedy nie. Jak tu jest napisane to inicjatorzy tego „projektu” posÅ‚owie obawiajÄ… siÄ™, że „ podczas sejmowej dyskusji nad uchwałą zostanÄ… splugawione najwiÄ™ksze Å›wiÄ™toÅ›ci” a piszÄ…cy artykuÅ‚y redaktorzy nie ? A czy samemu Bogu siÄ™ podoba ? „komu wiÄ™cej dano od tego wiÄ™cej wymagać siÄ™ bÄ™dzie”
   Dziwie siÄ™ bardzo piszÄ…cym pod tym artykuÅ‚em forumowiczom, jakby nie zauważyli tego artykuÅ‚u dyskutujÄ… o polityce a szczególnie tym, którzy przyznajÄ… siÄ™ oficjalnie do wiary.
   Smutne to.
   pozdrwawiam

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê