Komentarze do artyku³u: Dziennikarska SB
Skandal w warszawskiej
~szczery
2007-01-07 04:29:01
archikatedrze. Wypowiedź Glempa oburzyła mnie i obraziła jako katolika.
Po pierwsze, zakwestionował decyzję kurii wychwalając zalety niedoszłego metropolity. Po drugie, porównał go do św. Piotra(sic!), którego całe życie przebiegło pod znakiem naprawiania 3-krotnego zaparcia(tutaj można natomiast mówić o całym życiu w cieniu kłamstwa).
Po trzecie, szkalował IPN i jego prawo do dochodzenia prawdy. Tym samym kwestionował prawo wiernych do dowiedzenia się kto na nich donosił, obojętnie czy to był ksiądz czy kolega z pracy.
Po czwarte, co jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia, posługiwał się zastanawiającym dualizmem wierni-Kościół. Księże prymasie! Kościół to wierni, a nie budynki czy hierarchia. Przyjmij to wreszcie do wiadomości, że my tez jesteśmy ludźmi, godnymi uczniami Chrystusa, a nie bydłem bez głosu i sumienia.
taaaaa
~szczery
2007-01-07 05:12:25
tylko ze tu jest problemem że nie kto pierwszy rzuci, a to ze w niektórych rzucac nie wolno, a w innych rzucajcie do woli. Pobłażanie i eksponowanie takich osób jak Wielgus, który sam przyznał, że zgodził sie na współprace by móc zdobywać wiedzę potrzebą do awansów, w jakim świetle stawia kościół wobec takich księży jak Popieuszko? Jedni oddawali życie za zasady, drudzy dla kariery sprzedawali sumienie i zasady moralne. I co? Mamy mówić że nic się nie stało? Niecheć kościoła do oczyszczenia się i ukozenia przed ludźmi których zdradzali jest porażająca.
ODPOWIEDZjest to po prostu
~wierzacy
2007-01-07 05:46:11
duzy krok w strone pelnej swietosci...!!! i dlatego bedzie coraz lepiej pod tym wzgledem !!!
ODPOWIEDZnie ma tego zlego
~tak trzymac...!
2007-01-07 07:59:07
co by na dobre nie wyszlo...! kolejny egzamin zaliczony...! idziem do przodu...!
ODPOWIEDZWydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.