Komentarze do artyku³u: Rezygnacja abpa Wielgusa
Kto bez grzechu niech rzuci
~M EG.
2007-01-08 06:52:19
kamień..... Kłamać, kłamać, kłamać, prowokować ...... oto motto wiadomo czyje.
Z ogromnym zainteresowaniem wysłuchałam homilii Prymasa. Dotykał spraw niezwykle ważnych i trudnych nie mając czasu na przygotowanie. Szczególną uwagę zwraca dystans wobec decyzji IPN. Prymas dał do zrozumienia byśmy tak łatwo nie dawali wiary jakimś powierzchownym badaniom. Niezwykła i spontaniczna była też reakcja wiernych - ludzie podświadomie wyczuwają gdzie tkwi prawda i uczciwość i to jedyna nasza pociecha. Wierni potraktowali arc.Wielgusa jako mocno pokrzywdzonego, ja zresztą też. Reakcja wiernych dała mi dużo do myślenia - myślę bowiem, że w niedalekiej przyszłości czeka nas niewątpliwie spektakularne wejście na tereny Kościoła wiadomych sił,
które usiłują przebudować strukturę Kościoła z sakramentalno-hierarchicznej na populistyczno-dziennikarsko-medialno-michnkowszczyznowską czyli żydowską. Nie ma chyba najmniejszej wątpliwości, kto rządzi mediami, w czyich łapach się koncentrują - wystarczy jedno maciśnięcie guzika i cały świat wyje na konkretny temat- to sie nazywa żydowska solidarność. Charakterystyczna była też reakcja dziennikarzy, którzy zaopiniowali reakcję społeczną - jakże odwrotnie niż ja to odebrałam. Nie mogę napisać tego wszystkiego co myślę mam rozbiegane myśli i rozkołatane serce. O jedno proszę nie dajmy się manipulować.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.