Komentarze do artyku³u: Kto pod kim doÅ‚ki kopie...
ciekawie jak zwykle
~damian
2007-01-24 17:28:10
musze przyznac ze z pewnym zaniepokojeniem oczekiwalem na kolejny artykul dotyczacy wydarzen obecnej sceny politycznej i mam nadzieje ze prorocze okaza sie slowa komentatora zwiazane ze zrozumieniem i spojnoscia tworzonych przepisow prawa w Polsce przez politykow, oby wyszlo po panskiej mysli, choc obawiam sie iz sa to maloprawdopodobne marzenia, gdyz zbyt duza nagonaka na obecna wladze (pomimo 3ch roznych partii politycznych, owi zacni panowie proboja oczyscic poletko, choc salonik prosiaczkow rozowych, wspieranych przez lewakow i syjonistyczne matnie na nasze nieszczescie trzyma sie dosc mocno, ale zaznaczyc musze iz hydra ta po straceniu znacznej liczby swoich lbow slabnie z dnia na dzien) moze spowolnic i zahamowac rozwoj prawdziwej demokracji, wspolnoty ludzi, obywateli dbajacych o interes wlasny i panstwa
chyle czola przed blizniakami ktorzy wydali wojne wierchuszce, i walcza jak lwy o obrone interesow i oczyszczenie panstwa polskiego, a takze popieram dzialania i posty ludzi wypowiadajacych sie na hotnewsach, choc czasem zdarzaja sie osobnicy z innych portali, oszolomy osmiewajace i szkalujace opinie ludzi rozumiejacych co tak naprawde dzieje sie w kraju i na swiecie, musze przyznac ze dzieki hn. moj punkt widzenia zmienil sie diametralnie, w kazdej sferze zycia, dziekuje rodacy
??
~masaj
2007-01-25 04:10:19
A co tak naprawdę dzieje się w kraju...dziś przeczytałem że sejm przekaże 40 mln zł na budowę...Świątyni Opatrzności Bożej, pieniądze pójdą z ZUS-u. Mi się wydaje że te 40 mln zł to lepiej było by przekazać nie wiem, na emerytów, może domy dziecka, szpitale...można by dużo wymieniać no ale wybudowanie nowego kościółka jest ważniejsze!!!!!!!! JA PIERD***!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZNie mam nic
~Teo
2007-01-25 08:26:11
przeciwko dofinansowaniu przez państwo Świątyni Opatrzności Bożej, w końcu to jednak zobowiazanie podjętę ponad dwieście lat temu. Natomiast wzięcie pieniędzy z ZUS-u, przy ciągłym gadaniu jak upadającym, źle zarządzanym i jadącym na pozyczkach jest to moloch, nieco szokuje. Tym bardziej że sam ZUS(i pośrednio NFS) nie poczuwa się do odpowiedzialności by z naszego ubezpieczenia zdrowotnego przeprowadzić kosztownej operacji za granicą. Odsyłają bez żenady do fundacji hartytawnych. Za te 40milionów zł, można byłoby przeprowadzić 150 operacji po 100tys $, a tyle średnio kosztują skomplikowane zabiegi przywracające wzrok, czy leczące białaczkę. Na ratowanie ludzi nie ma w ZUS-ie pieniędzy chociaż pośrednio jest to instytucja odpowiedzialna za finansowanie opieki zdrowotnej, a na budowę kościoła jak widać da się w ZUS-ie znaleźć kasę. Akurat może nie jest to najlepszy przykład bo te 40 milionów to ze składki na przyszłe(obecne) emerytury. Niezły raban się podniósł na forach, i nie dziwi się. Zbiórka trwa od 12 lat, kto chciał dać to dawał, a najwyraźniej większość nie chce ani dobrowolnie ani pod przymusem. Dlaczego rząd nie poszuka tych pieniędzy u złodziei i przekręciaży, kulczykoszwindli i innych baronów którzy śmieją się w kułak że znowu płacą za wszystko ci najbietniejsi, dziadujący za 470zł emerytury.
ODPOWIEDZJa bym nie wzięła z ZUS.
~zyta
2007-01-25 08:58:52
Gdyby zaapelować do Polaków o finansowanie budowy napewno powiedzieli by tak.Powinno to się odbyć w parafiach.Nie wnikam w zobowiązania ,ustawy obietnice rzadzących.Każdy cel powinien być osiagany w mądry i sensowny sposób.ZUS to jedno a Świątynia to drugie.
ODPOWIEDZWydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.