Komentarze do artykułu: SamorzÄ
dowy dura-lex
racja
~damian
2007-02-05 15:14:58
prawda jest ze prawo powinno byc przestrzegane, tylko czy w Polsce (UBekistanie-i jeszcze chiba dosc dlugo tak bedzie, choc zmierza krok po kroczku w strone wolnosci) jest to mozliwe, w koncu ustalali je ludzie podobno wyksztalceni i znajacy sie na rzeczy, a tak na prawde to czerwone patalachy, tworzace przepisy i artykuly ktore same niejednokrotnie sie wykluczaja, tak namieszali i nakombinowali ze az sami wpadli w pulapke, a co z prawem prasowym (z 1984r.), gospodarczym, itd, ja sie na tym nie znam, jestem muzykiem, ale jesli slysze czlowieka prace (po owocach ich poznacie), grajacego na instumencie, spiewajacego,... to jestem w stanie okreslic czy ktos falszuje, czy buduje fraze na sposob barokowy,klasyczny, romatyczny czy plodzi cos bez sensu, brak mu wiedzy, wyksztalcenia, rytmu i polotu w tym co robi...., to czy tacy prawnicy sa naprawde takimi bubkami ktorzy nie rozumieja co pisza i co czytaja, nie potrafia ocenic czy cos ma sens, czy jest kretynskie, w koncu chyba na studiach poznali troche historii, a i obecne przepisy (jakies podstawy) znac powinni, zrozumiec to sa wrecz zobligowani, i nie ma wytlumaczenia,a hgw pani prof. prawa mozna pogratulowac i miec nadzieje ze nie wyklada tej dziedziny zycia na uczelni...
ODPOWIEDZlanie wody...
~Dibok
2007-02-14 04:54:39
wszystkie opinie poprzednikow nie uwzgledniaja jednego aspektu ,mianowicie celowego sabotowania odradzajacego sie zycia spolecznego przez ustanawianie sprzecznego i metnego w swojej wymowie prawa. Mozna by godzinami sie tu rozwodzic nad tym ,komu bylo i jest to na reke ,ale madrej glowie dosc po slowie....
ODPOWIEDZWydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników tejże strony. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.