Komentarze do artyku³u: Współczesna Targowica
Mój lud opuścił Mnie
~galileo
2008-04-02 23:48:01
cd.
Wielu z was odrzuciło również najwyższe wartości narodowe, wśród których pierwszą była przynależność do kultury zachodnio-chrześcijańskiej (łacińskiej), dobrowolnie przed wiekami przyjęta. Tym samym odrzuciliście przynależność do mojego Kościoła, a z nią utraciliście kompas sumienia.
UtraciliÅ›cie też pojÄ™cie sÅ‚użby swojemu narodowi na rzecz jakże niskiego pojÄ™cia kariery politycznej, w której różnorodne partie walczÄ… ze sobÄ…, wydzierajÄ…c sobie co bardziej pożądane funkcje i stanowiska, lub zwróciliÅ›cie siÄ™ ku zaspokajaniu swojej żądzy posiadania za wszelkÄ… cenÄ™, również za cenÄ™ oszustwa. Tak iż uczciwa, rzetelna, wytrwaÅ‚a praca wydaje siÄ™ wam sprawÄ… Å›miesznÄ…; tym bardziej — sÅ‚użba. Nie macie poczucia odpowiedzialnoÅ›ci za caÅ‚y naród i nie chcecie zrozumieć jego potrzeb. Widzicie tylko interes wÅ‚asnej partii lub grupy zawodowej i w powszechnej biedzie walczycie o wÅ‚asne korzyÅ›ci kosztem ogółu spoÅ‚eczeÅ„stwa. Jest to zdumiewajÄ…ce w narodzie, który mieni siÄ™ chrzeÅ›cijaÅ„skim. Mój lud opuÅ›ciÅ‚ Mnie. Bo przecież Ja, wasz Pan, bezinteresownie sÅ‚użę Å›wiatu mocÄ… mojÄ… i do takiej współpracy powoÅ‚ujÄ™ was. Jeszcze w okresie ostatniej wojny do obrony wÅ‚asnych wartoÅ›ci zrywaÅ‚ siÄ™ caÅ‚y naród. Teraz nawet nie wiecie, jakie one sÄ…, jakżeż wiÄ™c moglibyÅ›cie stawać w ich obronie?
Pozdrawiam wszystkich
Piękne, tragiczne
~Jan
2008-04-03 05:28:55
i niestety prawdziwe. Podaj źródło. Dzięki
ODPOWIEDZLink do książek
~Raynold
2008-04-03 09:56:57
http://www.objawienia.pl/anna/spis-anna.html
Zrodlo
~galileo
2008-04-03 22:18:22
Witam wszystkich.
Pan Raynold podał właśnie źródło.
Można jednak ściągnąć z innej strony w oryginalnej formie (przed drukiem książkowym).
Oto odnośnik: http://www.objawienia.pl/root/start.html#on - na samym dole tej strony jest plik
*.zip (14.7MB). Po ściągnięciu można go wypakować i otwierać klikając na ikonę przeglądarki - będzie to w formie już książkowej. Można otwierać go też od razu z zip-a, np. bw-01.html do
bw-13.html. Ten materiał będzie wtedy w oryginalnej formie (m.in. z datami).
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.