Komentarze do artykułu: POparcie roooĹ›nie! - czyli socjotechnika ogĹ‚upiania...
mam dosc ..
~absolwencik
2008-10-07 00:05:02
mam juz dosc pier... o tym jaki to swiat polityki jest zly.. o tym jak to wszedzie jest zle. Moze i dopiero co studia skonczylem i jestem mlody i glupi i nawiny.. Ale naprawde mam dosc takiego lania wody - czy szanowny R.N. czy jakis przerosniety amibicjami profesorek na uczelni - zawsze ten sam problem .. narzekac i narzekac ale samemu wziasc sie do roboty to nie łaska.
Osobiscie jezdze motorem i nie cierpie jak ktos mi oopwiada o tym jak to motocyklisci sa dawcami organow, ze wariaci itp a sami nigdy na motorze nie siedzieli.
Tak samo jest w polityce jak ktos tam nigdy nie byl i nic nie zrobil aby bylo lepiej, to niech nie narzeka, bo tak naprawde nie mamy pojecia o co tam chodzi i jakie walki sie kreci.. mozemy sobie tylko siedziec i gdybac, a politycy dalej sie z nas smieja...
i jestem
~absolwencik
2008-10-07 09:36:47
i jestem tego zupelnie swiadomy ze media i politycy bawia sie naszym kosztem w najlepsze zarabiajac przy tym kokosy...
chodzi mi o cos zupelnie innego .. o narzekanie, samemu nic nie robiac. To tak jak komentowac wynik wyborow (pseudodemokratycznych) ale nawet do nich nie przystepujac. Moze i jestem jeszcze mlody, za wiele jeszcze dokonac w wielkim swiecie nie moglem, ale jak pisalem panowie profesorowie jak i wiele wiele innych narzeka na prace innych (w tym politykow), gdy sama siedzi w swoich cieplych fotelikach i nic nie robi.
Moze kiedys sam cos zmienie, nie wiem, ale jak narazie mam jeszcze moralne prawo narzekac gdy wy juz NIE ! A jak czegos nie zmienie to przestane narzekac !
... ??
~absolwencik
2008-10-07 13:11:09
krys czy ty kiedykolwiek cokolwiek na temat napisales?
co ma moj motor do sytuacji politycznej? i czy myslisz ze gdyby mnie to wszystko o czym piszesz nie interesowalo to w ogole bym tu zagladal i cokolwiek pisal? dawno bym juz wlasnie na tym zmywaku siedzial...
czy tak ciezko czytac i zrozumiec ? ... chodzi o narzekanie i nic nie robienie z powodem narzekan !!!! Pierdziec w stolek kazdy potrafi, czym najwyrazniej sie zajmujesz. Co ze mnie wyrosnie w zawodowym zyciu to sie jeszcze okaze, ale ty sobie zadaj pytanie co wyroslo z ciebie, ze masz prawo krytykowac innych za wlasna niemoc...
absolwenciku ,racz pamietac
~Wiklin
2008-10-07 15:23:52
ze krys pamieta okupacje niemiecka a wiec odnos sie do jego wypowiedzi z nalezytym szacunkiem !Wyobraz tez sobie ,ze ktos cie wrzuci do pustego basenu i kaze zdemonstrowac crawla....bedziesz mogl tylko ponarzekac ,ze w basenie nie ma wody....Wlasnie w takiej sytuacji znalezli sie Polacy ,jedni ze swojej winy (glosowanie) inni zas pociagnieci w bloto zawinione przez tych pierwszych....Nie pisz wiec ,ze trzeba sie zabrac do roboty ,bo polskie zaklady pracy i banki juz dawno puscil (na lewo) niejaki balcerowicz ( celowo z malej litery) i teraz co najwyzej mozesz sobie (bez intencji kpiny) rzeczywiscie swoj dyplom powiesic nad angolskim czy irlandzkim zmywakiem i ....ponarzekac!Ot co.
ODPOWIEDZno niestety
~absolwencik
2008-10-08 15:37:33
ale panstwowe zaklady musialy pojsc w rece prywatne, w polsce nikogo nie bylo stac na ich zakup dlatego trafily w rece zagranicznych inwestorow, i dopiero oni w tym burdelu porzadek zrobili. Fakt faktem ze prywatyzacja sie odbyla na absolutnie zlych warunkach, ale prawda jak zwykle lezy po srodku.
A to ze polacy daja sie tak traktowac to juz zupelnie inna bajka, tylko ze jakoa tania sila robocza to my akurat jestesmy traktowani w polsce przez wszystkich, jednak glownie przez naszych wspolplemiencow z pod znaku orla bialego.
PiszÄ™ nie na temat i pie...
~krys
2008-10-08 17:31:08
w stołek -i tu masz kochany synku rację -moje 5minut które ma każdy w życiu ,wykorzystałem- myślę że z jakimś pożytkiem dla kraju /któremu jestem to winny /co prawda straciłem możliwość wykonywania zawodu, odprawy materialnej i mieszkania, mało- ?pewnie tak ale nie miałem większych szans.Ponieważ jednak naładowany jesteś wiedzą -więc Tobie postawie pytanie na które nie mogę uzyskać odpowiedzi,-Dlaczego Balcerowicz wysprzedał polskie złoto-w momencie kiedy jego cena zaczynała rosnąć/czy nikt tego nie wiąże z zaplanowanym kryzysem? kto zarabia ,na dofinansowaniu banków -oświeć mnie,użyj swej wiedzy.-Do -A
ODPOWIEDZwprzedal
~absolwencik
2008-10-08 22:58:56
w tym, a nie innym momencie bo najprawdopodobniej ktos go wystarczajaco dobrze przekonal zeby tak wlasnie zrobil. W jaki sposob lub czym to juz inna sprawa, niektorzy to nazywaja lapowka inny prezentami, a jeszcze inni pieniedzmi reprezenatycjnymi.
A co do ceny to ona zaczynala rosnac ale tylko na papierze bo realna cena byla zawsze adekwatna do wartosci, tylko w interesie sprzedajacych albo raczej kupujacych bylo utrzymac status quo. Tak niestety skonstruowany jest kapitalizm, kto da wieksza lapowke wygrywa, bez tego nic sie nie odbedzie na wyzszym poziomie.. a jak sie ostatnio przekonjemy nic sie bez tego nie obedzie, od pilki noznej w lidze okregowej przez drobne interesy malych firm az po kontrakty rzadowe.
W ekonomii moze i biegly nie jestem ale aktualny kryzys finansowy, albo raczej proba oddania miliarderom ich funduszy przy pomocy srodkow publicznych to juz temat na inna dyskusje. A zarabiaja na tym jak zawsze bankowcy, a czy ich nazwisko brzmi rockefeller, rothchild czy jakies niewymawialne nazwisko napisane po hebrajsku to juz inna bajka.
a w ktorym
~absolwencik
2008-10-09 14:55:17
momencie napisalem, ze taka ideologie popieram, ze jestem slepym nie zdolnym do samodzielnego myslenia i oceny zwolennikiem wolnej gospodarki i kapitalizmu? ja tylko napisalem ze tak kapitalizm jest skonstruowany, ale czy jest to dobre wyjscie - na ten temat sie nie wypowiadalem. Wiec krys albo zwazywwszy na swoje lata masz problemy z kojarzeniem albo jakies inne, albo ty poprostu nie jestes zbyt rozgarniety?
ODPOWIEDZ...
~absolwencik
2008-10-10 16:01:31
slowa potepienia sa zbedne bo jest to oczywiste, moja rodzina akurat tez walczy z urzednikami ktorzy biora w lape ile wlezie, a nam sie dom wali. ale to inna sprawa.
BO wlasnie tak skonstruowany jest ten chory system ze bez dania w lape nic nie idzie.. albo idzie i ciagnie sie miesiacami jak nie latami.
Z tym plutonem egzekucyjnym to nie jest taka zla mysl.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez użytkowników tejże strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶ć z tego tytułu odpowiedzialno¶ć karn± lub cywiln±.