Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: ponieważ jest cisza

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Zgoda zbuduje!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

ponieważ jest cisza

~modlitwa

2010-07-03 15:55:48

to napisze coś o Naszej Wierze Świętej Chrześcijańskiej

Sai Baba kwestionuje najwiÄ™ksze prawdy SÅ‚owa Bożego (np. zbawie¬nie z Å‚aski przez wiarÄ™ w Chrystusa zmartwychwstanie, sÄ…d Boży powtórne przyjÅ›cie Jezusa). Sai Baba akceptuje Jezusa jako wielkiego awatara (siebie uważa jednak za wiÄ™kszego) ale odrzuca Go jako Zbawiciela co jest sprzeczne ze sÅ‚owami Chrystusa: Ja jestem droga prawda i życie i nikt nie przychodzi do Ojca jak tylko przeze Mnie (J.14:6). Pomimo zewnÄ™trznego piÄ™kna, nauki Sai Baby i podobnych mu guru sÄ… caÅ‚kowicie sprzeczne z naukami Jezusa Chrystusa a ponie¬waż obaj nie mogÄ… mieć racji naraz jeden jest kÅ‚amcÄ…. Polecam lekturÄ™ Nowego Testamentu oraz książkÄ™ Tal Brooke jednego z najbliższych uczniów Sai Baby zatytuÅ‚owanÄ… The Lord oftheAir która otwiera oczy na moce jakie kierujÄ… ciaÅ‚em i umysÅ‚em tego hinduskiego guru.

Wówczas Jezus zaczÄ…Å‚ im mówić: Strzeżcie siÄ™ żeby was kto nie zwiódÅ‚ 6 Wielu przyjdzie pod moim imieniem i bÄ™dÄ… mówić: Ja jestem I wielu w błąd wprowadzÄ… 7 Kiedy wiÄ™c usÅ‚yszycie o wojnach i pogÅ‚oskach wojennych nie trwóżcie siÄ™! To siÄ™ musi stać ale to jeszcze nie koniec 8 Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu bÄ™dÄ… miejscami trzÄ™sienia ziemi bÄ™dÄ… klÄ™ski gÅ‚odu To jest poczÄ…tek boleÅ›ci

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê