Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Extra Internet & Premium Domain Services

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Extra Internet & Premium Domain Services - nabici w domeny - część I

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Extra Internet & Premium Domain Services

~Modzelewski

2012-10-28 11:23:47

Ra-Finance w Warszawie na świętokrzyskiej mają tylko swoją skrzynke pocztową wynajętą w recepcji i listy odbierają co jakiś czas.W Dortmundzie moi znajomi sprawdzali tez pod danym adresem nie ma zarejestrowanej tej firmy. Sprawdzałem tez na googlach. Jest wykaz firm w tym budynku i czegos takiego jak EXTRA INTERNET&..... nie ma. W ubiegły roku nie zapłaciłem,teraz dostałem drugi rachunek za nastepny rok, też nie zapłacę. Mój radca prawny wystosował do nich pismo, ale to na nich nie działa. Radzę innym nie płacić i słać polecone napisane przez prawnika o zerwanie umowy. Pozdrwiam wszystkich

ODPOWIEDZ

oszuści

~Adam

2012-11-09 17:41:30

to nic nie da jezeli nie zapłacisz , ja tak zrobiłem i dostałem zawiadomienie od komornika że zostało mi zajęte konto bankowe , a wcześniej nie otrzymałem żadnej korespondencji

ODPOWIEDZ

oszukani nie płacą

~eva

2012-11-24 08:32:33

adam jesteś z Extra Internet ? Przecież to co piszesz to bzdury. Jaki komornik ? jakie zajęcie konta ? Po drodze jest jeszcze prokuratura i sąd. Nie strasz nie strasz bo się zes.... Tego typu posty należy pomijac bo to oszuści sami piszą aby postraszyć ludzi.

ODPOWIEDZ

oszuści

~Wiola

2013-02-01 12:47:11

Ja dziś wysłałam zawiadomienie do prokuratury w Katowicach i mam nadzieję że połapią tych złodziei.
   Też im nic nie pÅ‚acÄ™.

ODPOWIEDZ

oszuści

~@ru

2013-02-25 22:46:59

Eva, to prawda co pisze Adam, ja też nie płaciłem. Sprawę skierowałem do prokuratury u siebie w Kielcach a dalej sprawa była skierowana do Katowic. Mimo tego ci oszuści przez komornika ściągnęli z mojego firmowego konta kwotę za fakturę + odsetki i koszty post. komorniczego.
   Na chwilÄ™ obecnÄ… dostaÅ‚em kolejnÄ… fakturÄ™ na 999,00 zÅ‚ (oczywiÅ›cie netto tak jak byÅ‚o opisane w artykule) chociaż wczeÅ›niej wysyÅ‚aÅ‚em listem poleconym proÅ›bÄ™ o rozwiÄ…zanie umowy. Zaraz po otrzymaniu faktury wysÅ‚aÅ‚em kolejny list polecony do Dortmundu (siedziby oszustów) z proÅ›bÄ… o anulowanie nieprawidÅ‚owo wystawionej faktury (ponieważ rezygnacja byÅ‚a już wysyÅ‚ana). DostaÅ‚em odpowiedź (mailowÄ…) że odrzucili tamtÄ… rezygnacjÄ™ (chodź wczeÅ›niej żadnej takiej informacji nie dostaÅ‚em) bo nie byÅ‚a ona przesÅ‚ana w terminie jaki jest zapisany w umowie (przynajmniej na pół roku wczeÅ›niej przed przedÅ‚użeniem umowy). Ale jest Å›wiateÅ‚ko w tunelu ! Napisali jednoczeÅ›nie że tÄ… obecnÄ… rezygnacjÄ™ przyjmujÄ… i że umowa wygasa z poczÄ…tkiem 2014 roku (ale obecnÄ… fakturÄ™ i tak muszÄ™ zapÅ‚acić).
   Także z nimi tak już jest. WykorzystujÄ… luki w polskim prawie. RejestrujÄ… spółki za spółkami. Nasze prawo dziaÅ‚a tak wolno że szkoda gadać. Nie zdążą nawet zebrać jakichkolwiek podstawowych dowodów a tu już kolejna spółka zarejestrowana pod innÄ… nazwÄ… i w innym kraju.
   W artykule byÅ‚a mowa o 200 poszkodowanych jacy zÅ‚ożyli doniesienia. Jestem przekonany że można spokojnie dodać jeszcze jedno 0. Pomnóżcie sobie to przynajmniej przez 1000 zÅ‚. Daje niezłą sumkÄ™. Choć jestem przekonany że sumy za faktury sÄ… wiÄ™ksze i liczba oszukanych też jest dużo wiÄ™ksza.
   Mimo wszystko życzÄ™ szczęścia i wytrwaÅ‚oÅ›ci w walce z tymi oszustami.

ODPOWIEDZ

oszuści

~@ru

2013-02-25 22:47:24

Eva, to prawda co pisze Adam, ja też nie płaciłem. Sprawę skierowałem do prokuratury u siebie w Kielcach a dalej sprawa była skierowana do Katowic. Mimo tego ci oszuści przez komornika ściągnęli z mojego firmowego konta kwotę za fakturę + odsetki i koszty post. komorniczego.
   Na chwilÄ™ obecnÄ… dostaÅ‚em kolejnÄ… fakturÄ™ na 999,00 zÅ‚ (oczywiÅ›cie netto tak jak byÅ‚o opisane w artykule) chociaż wczeÅ›niej wysyÅ‚aÅ‚em listem poleconym proÅ›bÄ™ o rozwiÄ…zanie umowy. Zaraz po otrzymaniu faktury wysÅ‚aÅ‚em kolejny list polecony do Dortmundu (siedziby oszustów) z proÅ›bÄ… o anulowanie nieprawidÅ‚owo wystawionej faktury (ponieważ rezygnacja byÅ‚a już wysyÅ‚ana). DostaÅ‚em odpowiedź (mailowÄ…) że odrzucili tamtÄ… rezygnacjÄ™ (chodź wczeÅ›niej żadnej takiej informacji nie dostaÅ‚em) bo nie byÅ‚a ona przesÅ‚ana w terminie jaki jest zapisany w umowie (przynajmniej na pół roku wczeÅ›niej przed przedÅ‚użeniem umowy). Ale jest Å›wiateÅ‚ko w tunelu ! Napisali jednoczeÅ›nie że tÄ… obecnÄ… rezygnacjÄ™ przyjmujÄ… i że umowa wygasa z poczÄ…tkiem 2014 roku (ale obecnÄ… fakturÄ™ i tak muszÄ™ zapÅ‚acić).
   Także z nimi tak już jest. WykorzystujÄ… luki w polskim prawie. RejestrujÄ… spółki za spółkami. Nasze prawo dziaÅ‚a tak wolno że szkoda gadać. Nie zdążą nawet zebrać jakichkolwiek podstawowych dowodów a tu już kolejna spółka zarejestrowana pod innÄ… nazwÄ… i w innym kraju.
   W artykule byÅ‚a mowa o 200 poszkodowanych jacy zÅ‚ożyli doniesienia. Jestem przekonany że można spokojnie dodać jeszcze jedno 0. Pomnóżcie sobie to przynajmniej przez 1000 zÅ‚. Daje niezłą sumkÄ™. Choć jestem przekonany że sumy za faktury sÄ… wiÄ™ksze i liczba oszukanych też jest dużo wiÄ™ksza.

ODPOWIEDZ

oszuści

~@ru

2013-02-25 22:47:28

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê