Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Niby z gniazda jednego, a...

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Nie bÄ™dzie wczeÅ›niejszych wyborów

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Niby z gniazda jednego, a...

~rtvXtpnggsIIKiz

2006-02-14 10:12:00

nawet z jednego jaja
   wykluÅ‚y siÄ™ nam Kaczory
   i robiÄ… z nas sobie jaja
   kwaczÄ… w różnych narzeczach
   zrozumieć nie mogÄ… siebie
   choć Rydzol, koordynator
   ich obu tuli do siebie

W Kaczolandzie to normalka
   bo tu rzÄ…dzÄ… same kiepy
   pielgrzymkowo mszalne schizy
   strojne w mohero berety...

Hahahahahahahahahahahahahaha

ODPOWIEDZ

No toś się popisał...:)

~OblgzyAJlRx

2006-02-14 10:40:55

hehehehe... Jeszcze jeden z odruchani Pawłowa. Uważaj, bo olej w głowie napewno już dawno Ci się przegrzał , ponadto szkodzisz swojej wątrobie :)

ODPOWIEDZ

PS

~FTkWZwKdtglTae

2006-02-14 10:45:15

Oczywiście było to do Antyklerusa

ODPOWIEDZ

Temperatura oleju = O.K.

~LMhYROOnxYr

2006-02-14 11:01:51

Wątrobie nie szkodzę, bo w przeciwieństwie do 90% Lachów, ognistej i święconej wody, nie spożywam. Natomiast...
   ZauważyÅ‚em brak oznak czÅ‚owieczeÅ„stwa rozumnego, czyli mówiÄ…c proÅ›ciej, abyÅ›cie co nieco zaÅ‚apali, brak szerokiego Å›wiatopoglÄ…du, wolnego od naleciaÅ‚oÅ›ci religijnego zabobonu, fanatyzmu i strachu, u moich komentatorów.
   Mimo wszystko, chociaż wbrew zdrowemu rozsÄ…dkowi, pozdrawiam.
   Antiklerus.

P.S.
   Nie piszcie ANTY
   jeno ANTI, co chyba, uważnemu i myÅ›lÄ…cemu czytelnikowi, nie trudno jest zauważyć.

ODPOWIEDZ

Sory za Anty :)

~wRWzmUzecFGHHdaGQ

2006-02-14 12:18:03

Jestem z tych 90% Lachów co nie stroni od trunków przednich. Wodę świeconą do pobożniejszyych celów jednak służy. Problem z Tobą Taki. że nadajesz tak, jakbyś recytował regułkę wyuczoną , którą na codzień słyszsz z ust autoryttetów medialnych. Takich dobrych uczniów mamy w różnych krańcach Polski bez liku a więc nie jesteś orginalny. Problem w tym, że ta regułka pozbawiona jest sensu. :)
   Jeżeli nie jesteÅ› Lachem to znaczy, że Twoi przodkowie przywÄ™drowlii tutaj w ucieczce przed bardziej oÅ›wieconymi. Nie kpiÅ‚bym wiÄ™c zbytnio bo to dowodzi albo nieuctwa, albo tupetu nad miarÄ™.

ODPOWIEDZ

PS

~gXuzVaNMcWzbDoybbhA

2006-02-14 12:40:29

sadzę jednak po chwili refleksji, że dowodzi jednego i drugiego. Pozdrawiam rownież. :)

ODPOWIEDZ

Przodkowie moi

~HEsNAThAkHRFmP

2006-02-14 12:57:11

przywędrowali do tej dzikiej ziemi, by przynieść jej światło i walczyć o jej Niepodległość, jeśli wiesz, co to znaczy.
   By Laszy ród zmÄ…drzaÅ‚ wreszcie...
   Niestety, mimo wielu ofiar i morza krwi przelanej przez mojÄ… rodzinÄ™, nic z tego nie wyszÅ‚o, jedyne, co nam siÄ™ dostaÅ‚o to pÅ‚acheć piaszczystej ziemi na Kresach, ofiarowany przez Jana Kazimierza, w nagrodÄ™ za mÄ™stwo mych przodków...

A Wy...
   Jak byliÅ›cie gÅ‚upi, tak jesteÅ›cie...

Tak pół na pół...

Może za jakiÅ› czas, coÅ› jeszcze z Was bÄ™dzie...

Zegnam.

WITAM MEGO BRATA ANTIKLERICUSA.

Spotkajmy siÄ™ na Alternatywa. com.

ODPOWIEDZ

Trochę jestem zakłopotany

~hHDzpprVzMZGN

2006-02-14 16:41:10

Sądzę, że po trosze jesteś mitomanem a po trosze masz nieuzasadnione kompleksy. Dzine jest, że Twoi przodkowie walczyli za kraj do którego przetrwała jedynie pogarda. Na pewno nie prznosili światło do Polski choć ziemie kresów były rzeczywiście dzikie Zwłaszcza za Jana Kazimierza -napewno wiesz o czym piszę. Dość tajemniczo piszesz o swoich przodkach i równie dobrze przodek mógł być Litwinem, Rusinem, Ormianinem etc...a nawet Tatarem, Ukraińcem. Mało prawdopodone, że Szwedem i zakrawałoby trochę na kpinę tak jak w ostatnich przykładach. Te ziemie miały trudną przeszłość a zakłopotanie moje wywołuje i fakt, że z sympatią myślałem zawsze o tych terenach. Kiedyś była tam mieszanina kultur i chyba, z pewnymi wyjątkami, przykład wzajemnej tolerancji.
   WÅ‚aÅ›nie tego Tobie brakuje a Twój fanatyczny antyklerykalizm jest wyrazem niestety .....hm..nazwijmy to, zawężenia Å›wiatopoglÄ…du. NazwaÅ‚bym ten fanatyzm hybrydÄ… materializmu
   dialektycznego i jak echo dociera hasÅ‚o: komunizm wiecznie żywy

ODPOWIEDZ

Antiklerycus co to za czort?

~szJEtcvWjVFhKmEoSwP

2006-02-14 17:16:19

Mysle ze nie powinno sie wchodzic w zadna polemike z prowokatorem.Jego przodkowie przybyli do Polski ze wschodu,jak wielu z reszta komunistow zydowskich.Tylko nie po to zeby walczyc o Polske, ale wprost przeciwnie, zeby ja niszczyc i podporzadkowac sowietom.Minc, Moczar,Wasilewska, Swierczewski,Bierut, moze i Rokosowski oto jego rodzina,zacni przodkowie.Az rzygac sie chce!

ODPOWIEDZ

Wdepnąłem tu jeszcze

~pZaJEuCPwpUxQUQ

2006-02-15 10:30:29

by uświadomić Was, zacni patrioci, że przodkowie moi przybyli z węgier, choć sami byli tak napraedę pochodzenia germańskiego, a niektórzy nawet rzymskiego.
   Stawali do obrony Rzeczpospolitej na każde zawoÅ‚anie króla i dzielnie siÄ™ sprawiali otrzymujÄ…c w nagrodÄ™ wiele ziem na ziemiach ruskich, które niestety, wiatr historii zdmuchnÄ…Å‚.

PozostaÅ‚o mi jedynie prawo pieczÄ™towania siÄ™ herbem Sas i nieco majÄ…tku w/w wspomnianego...

Å»egnam.

ODPOWIEDZ

Od Sasa do lasa

~wse

2006-02-19 19:12:41

Chrzanisz bezprzykładnie. A rzymsko germańskie pochodzenie rozbawiło mnie do rozpuku.
   WspomniaeÅ› wczeÅ›niej o Janu Kazimierzu i domyÅ›lam siÄ™, że jesteÅ› Litwinem. Sas pojawiÅ‚ siÄ™ na Litwie ponad 100 lat pózniej . Dla mnie jesteÅ› mitomanem a odwoÅ‚ujÄ…c siÄ™ do przeszÅ‚oÅ›ci chciaÅ‚oby siÄ™ aż rzec. Waść po tym co prawisz i deliberujesz nie prawej i szlachetnej natury dowodzisz godnej rycerza i wysokiego stanu urodzenia, jeno pochodzenia ze zwykÅ‚ego pospólstwa, która na kresach CzernicÄ… byÅ‚a zwanÄ….

ODPOWIEDZ

dodatek

~gospel

2006-02-20 04:18:23

Powyżej myśląc o Ukrainie napisałem Litwin bo zasugerowałem się Sasem.
   Miedzy wierszami tego co piszesz o swoim Kresowym pochodzeniu można jednak i dużo siÄ™ domyÅ›leć
   Nawet obecnie ukraiÅ„ska mniejszość narodowa na obecnych polskich kresach chcÄ…c wyrazić swój pogardliwy stosunek do Polaków używa okreÅ›lenia Lachy. Po II wojnie z kresów przyjeżdżali na ziemie odzyskane 2 rodzaje ludzi. Jedni czuli głębokÄ… wiÄ™z ze swojÄ… ojczyznÄ… a drudzy uciekali przed biedÄ…. Do jakiej grupy możesz siÄ™ zaliczać nie trudno zgadnąć. Niechęć lub wrÄ™cz nienawiść UkraiÅ„ców do Polaków i Katolicyzmu zrodziÅ‚a siÄ™ na Ukrainie już przed wiekami ale chyba najbardziej pielÄ™gnowana jest w samej Polsce . Twoja postawa AntyklerykaÅ‚a też chyba w tym kontekÅ›cie nie jest przypadkowa. Wrogość do Polaków wykorzystywali i Niemcy i Rosjanie. Na Ziemiach Odzyskanych czÄ™sto w pewnych zawodach i za partyjnym wsparciem szybko awansowali . Internacjonalizm i marksistowskÄ… walkÄ™ z religiÄ… przyjmowali w sposób naturalny a obecnie u tych ludzi dostrzega siÄ™ Å‚ sentyment do komunizmu i prorosyjskie nostalgie. MyÅ›lÄ™, że pogubiÅ‚eÅ› siÄ™ trochÄ™ we wÅ‚asnej tożsamoÅ›ci bo wrogość do Lachów i katolicyzmu nie wypeÅ‚ni obecnie w Tobie poczucia wÅ‚asnej wartoÅ›ci.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê