Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Tego nie da się czytać

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: MiÄ™dzy tronem a oÅ‚tarzem

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Tego nie da się czytać

~fanga

2006-02-25 09:45:59

Kiedyś jak czytałem takie rzeczy to mnie złość brała teraz naszczęście się nie przejmuję się takimi farmazonami, a wszystkim wielkim katolikom pragnę przypomnieć że jezus też był żydem, a w bibli da się przeczytać że to naród żydowski jest narodem wybranym.

ODPOWIEDZ

ale o co ci chodzi ?!

~ssc ultimate aero

2006-02-25 10:29:47

o co ?

ODPOWIEDZ

chodzi o...

~wicia

2006-02-25 12:48:05

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniÄ…dze

ODPOWIEDZ

JEZUS Jest Bogiem a nie Zydem.

~US Navy(emeryt)

2006-02-26 00:41:56

Brak podstawowej wiedzy Biblijnej jest przerażający nawet u teologów co dopiero u zwykłych ludzi, którzy mają wiedzę ale zazwyczaj totalny brak miłości do Boga. To tak jak Szatan. Jezus Chrystus zrodził się jak Biblia-Słowo Boże pisze z Ducha SW z Boga a wziął ciało z dziewicy Maryji która była Zydówką. Tak też prorokował o Jezusie wcześniej prorok Izajasz, ' zrodzony z dziewicy, Książe Pokoju, Bóg Wszechmogący'. Bóg jest Duchem i tu ciało nie ma żadnego znaczenia. Jezus Chrystus mówi: co z ciała powstało ciałem jest , a co z Ducha, Duchem jest. Aby wejść do Królestwa Niebieskigo trzeba narodzić się z Ducha i po to Bóg w osobie Jezusa Chrystusa przyszedł na świat aby przez wiarę w Niego dać nam to narodzenie z Ducha. Jak pisze Biblia w Jezusie Chrystusie nie ma już Zyda ani Greka, ale nowonarodzony człowiek z Ducha Sw. To do czego był przygotowywany cały naród Izraelski aby w Jezusie stać się i narodzić się Duchowo, nie osiągnął bo nie przyjął Jezusa Chrystusa, jako Syna Bożego, Boga, poza małą grupą ludzi.Ten naród obrósł w pychę, zło (tak jak Szatan) i dlatego Jezus Chrystus powiedział do narodu żydowskiego, że 'królestwo Boże będzie wam zabrane i dane innemu narodowi, który będzie wydawał owoce jego' To są wszyscy ci chrześcijanie dla których Jezus Chrystus w ich sercach jest na pierwszym miejscu. Skończyło się wybranie żydowskie na zawsze, bo było to wybranie na zasadzie kondycji, warunkowe a nie na zasadzie łaski i wiary. Właśnie o tych Zydach Jezus Chrystus powiedział w Ew Jana 8:44 : 'ojcem waszym jest diabeł i wykonujecie jego pożądliwości' Ci Zydzi stali się narodem największych morderców, oszustów. To oni stworzyli komunizm i w Rosji i przede wszystkim mordowali chrześcijan.
   Sołżenicyn podaje, że oni wymordowali w różny sposów w Rosji, na Ukrainie i w Polsce ponad 100 milionów ludzi, inne statystyki podajÄ… nawet 130-140 milionów. Ich mafie dziaÅ‚anjÄ… wszÄ™dzie na caÅ‚ym Å›wiecie pod różnymi pretekstami.
   To Zyd Stalin (prawdziwe nazwisko Jewgashvili czyli po gruziÅ„sku syn Zyda) jest bezpoÅ›rednim autorem powstania Izraela, dla którego powstania utworzyÅ‚ specjalny departament już w 1944 roku. TrenowaÅ‚ i zmuszaÅ‚ Zydów do wyjeżdzania do Palestyny i organizowania powstania tego paÅ„stwa. W Europie organizowaÅ‚ sztuczne pogromy Zydów aby politycznie paraliżować przeciwników polityczynch, aby uwierzyli w antysemityzm. Niemniej nie wszyscy Zydzi w te manipulacje uwierzyli. Chociażby tzw Torach Jew, czyli prawdziwi Zydzi Biblii Można ich znaleźć w Internecie z google.com 'Torah Jews' To oni ostrzegajÄ… Å›wiat przed tymi evil Jews (zÅ‚zmi,demonicznymi Zydami) i twierdzÄ…, że nigdy nie uznajÄ… Izrael. To paÅ„stwo ZÅ‚a jak twierdzÄ…. Oni nigdy nie posÅ‚ugujÄ… siÄ™ antysemityzmem, gdyż znajÄ… autorów tych manipulacji i kÅ‚amstw.
   Jak nieważne jest pochodzenie cielesne Jezus Chrystus powiedziaÅ‚, kiedy przyszÅ‚a do Niego matka jego z braćmi Jego: Kto jest mojÄ… matkÄ…, a kto bratem moim? Ci którzy sÅ‚uchajÄ… gÅ‚osu mojego Ojca w Niebie i wypeÅ‚niajÄ… go.
   Relacje rodzinne, cielesne tu nie majÄ… żadnego znaczenia.
   Wiekszość Zydów unaje Jezusa za oszusta,.nie wierzÄ…, że Bóg który jest autorem wszelkiego stworzenia może przybrać ciaÅ‚o ludzkie..
   I tak uznali Boga za oszusta i automatycznie sami stali siÄ™ oszustami.
   Ponieważ nie przyjeli prawdziwego mesjasza Jezusa Chrystua oczekujÄ… na ‘’swojego’’ mesjasza który bÄ™dzie Antychrystusem, DiabÅ‚em w ciele ludzkim i Zydem
   Jezus Chrystus mówi: gdyby królestwo moje pochodziÅ‚o z tego Å›wiata nie byÅ‚bym wydany Zydom....etc.

ODPOWIEDZ

rewelacje rodem z radia na M

~US Navy(emeryt)

2006-02-26 01:45:11

Nie chce się czepiać ale znajdz mi w biblii fragment w którym potępiony jest naród żydowski, a co do tory nie trzeba jej szukać w necie bo to jest nic innego jak pięcioksiąg mojżeszowy, więc można to bez problemu znalźć w każdej biblii

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê