Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: ?

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artykuu: Zabrania się zabraniać

POKA WSZYSTKIE WTKI

?

~overunity

2006-02-27 22:59:56

Jakiś czas temu słuchałem audycji w radiu RMFM, które jest oczkiem w głowie
   Michnik i spółka. Audycja szydziła z Polaków i naszych wartości do tego stopnia i w tak nienawistnie pogardliwy sposób, że słuchałem zszokowany nie mogąc ochłonąć i uwierzyć...
   Zastanawiam się, czy ta audycja, tak jak i akcje ,,tiszert,, wspierane i inspirowane przez tą samą spółkę, nie są w pełni świadomą prowokacją. O co tu chodzi? Mam wrażenie, że w Polsce budowany jest mur na miarę tego w Izraelu tylko że w zbiorowej świadomości. Jedno mnie bardzo zastanawia. Autorzy i prowadzący radiową audycję ukryli się za pseudonimami a sam Michnik nawołuje do swoich rodaków: ,,Mądry Żyd, to zakonspirowany Żyd” Jak to, tutaj nie ma tiszert?

ODPOWIEDZ

Co z Tobą Obiektyw?

~kamil s

2006-02-28 10:55:07

W tym co piszesz nie ma twórczego myślenia... celu, wartościowania i wartości a nawet pragnień. Dostrzegam jedynie kompleks Zachodu. Na Zachodzie przebywałem w komfortowej psychicznie sytuacji przez kilka lat. Jeżeli dla Ciebie jedyną wartością jest kasa za którą możesz kupować bibeloty to rzeczywiście dobre miejsce. Jest jeszcze parę fajnych plusów ale na pewno nie to co piszesz. Tam byłem zdumiony jak młodzi ludzie czują się już zaszufladkowani w system. Przy całej powierzchowności pozorów, każdy tam tak naprawdę wie na co może sobie pozwolić. Młodzi Polacy naprawdę w myśleniu są otwarci i wszystko się może dla nich zdarzyć. To tam jesteś poddany niekończącym się ograniczeniom. Do furii doprowadzała mnie niemożność wyjechania do lasu gdzie mógłbym pochodzić bez potykania się o innych ludzi. Wszystko prywatne, przywłaszczone tylko dla nielicznych. W Niemczech wyrzucając śmieci nie do tego kubła co trzeba, doniosą na Ciebie sąsiedzi... anegdotyczny Niemiecki porządek. O zniewoleniu i ogłupieniu a tym samym niezdolności do jakiegokolwiek przejawu protestu Francuzów napisał świetny artykuł Michalkiewicz. Stało się to jaskrawo widoczne w trakcie ostatnich arabskich rozruchów. Czy musisz być zdechłą rybą płynącą z prądem? Przeciw czemu miałbyś się buntować skoro wszystko jest dla Ciebie takie względne i nic tak jednoznacznie wartościowe co byłbyś w stanie zdecydowanie bronić? Zniewolenie najczęściej przebiera się w szaty niosących postęp i wyzwolenie.

ODPOWIEDZ

teraz to ja Ciebie

~Ja 223

2006-02-28 11:32:52

nie rozumiem. Podałem zachód europy jako przykład tego jak się tam odbywała działalność mniejszości seksualnej, czy raczej ugrupowań politycznych które je wykorzystują i że można wziąć przykład z tego i nie dopuścić do takiego procederu u nas, idąc na pewne ustępstwa które i tak oni prędzej czy później wywalczą. Wstępując do NATO i UE staliśmy sie zbyt podlegli by pewne sprawy mogły nas ominąć. To tylko kwestia czasu. A jak nie ten rząd to następny. Lepiej więc zrobić coś mając nad tym kontrolę, nic za jakiś czas bezsilnie patrzeć jak dostają to co chcą. Nie wiem więc dlaczego zarzucasz mi kult kultury zachodu czy coś w tym stylu. Parę lat temu przejechałem Europę(z wieloma ciekawymi problemami bo przecież nie byliśmy wtedy w UE, praktycznie rewizje osobiste na każdym przejściu i zawsze się zastanawiałem czy to moja narodowość czy wygląd nie wzbudzał zaufania) wzdłuż i wszerz i tak naprawdę nie znalazłem tam niczego co by mnie zauroczyło(no parę miejsce było, ale raczej z dala od cywilizacji, wyjątek to British tanks museum, chociaż rosyjskie broni pancernej na Kubiance jest jeszcze lepsze, a wycieczka dużo tańsza). Łatwość zarobkowania i życia? Fajna rzecz, ale nie najważniejsza. Jedynego czego im zazdroszczę to stadionów piłkarskich. Ale piłki proszę mi nie mieszać do polityki. A co do lasów gdzie zawsze można wejść, to cóż, u nas zaczyna być wcale nie tak ciekawie z tym. Mam dziewczynę z Suwałk u której czasem pomieszkuję gdy Warszawa zaczyna powodować odruch wymiotny i piekne okolice Wigier, jeszcze parę lat temu zachęcające do wędrówek z plecakiem czy szaleństw rowerem coraz częściej przegradzają szlabany - WSTĘP WZBRONIONY, TEREN PRYWATNY. Kto jest właścicielem? Aaaaa, nie wiele trzeba szukać, ludzie powiedzą. Suchocka, Michnik, Balcerowicz, nawet pani Walc ma tu swoją działeczkę wielkości małego miasteczka. Korzystajmy z wolności jeżeli ją cenisz, bo kurczy nam się ona w zastraszającym tempie.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialnoci za treci  zamieszczane przez uytkownikw teje strony. Osoby zamieszczajce wypowiedzi naruszajce prawo lub prawem chronione dobra osb trzecich mog ponie z tego tytuu odpowiedzialno karn lub cywiln.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanisaw Michalkiewicz
Nasze kanay RSS:
gwny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofert