Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Poszukiwanie sensu ....

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Szara strefa

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Poszukiwanie sensu ....

~Adam-M

2006-03-17 20:46:53

To prawda. ZUS i obciążenia podatkowe są niszczącą zmorą dla małych firm. Nasza rzeczywistość jest paranoiczna od lat i bez radykalnych zmian wszystko wydaje się beznadziejne, bezcelowe. Nikt chyba nie wątpi jak ważne jest poczucie bezpieczeństwa i sensu własnych działań. Nie to dorazne, ale w perspektywie wielu lat. To co widzimy i doświadczyły nasze rodziny nie służą temu.
   Moja Mama, byÅ‚a i jest jedynie pracowitÄ… i uczciwÄ… osobÄ… która z w latach 70 zostaÅ‚a zmuszona do sprzedania swojego rodzinnego domu z kilkoma hektarami ziemi, w górach, na terenach turystycznych. ByÅ‚a to bardzo duża ilość pieniÄ™dzy która miaÅ‚a być zachowana dla zabezpieczenia przyszÅ‚oÅ›ci dzieci i na „czarnÄ… godzinÄ™” PracujÄ…c w szkodliwych warunkach zarabiaÅ‚a na tyle dużo, że mogÅ‚a dokÅ‚adać oszczÄ™dnoÅ›ci do szczuplejÄ…cego na wartoÅ›ci konta. Zmiany Balcerowicza pozbawiÅ‚y jÄ… radykalnie wszystkich oszczÄ™dnoÅ›ci- wyczyÅ›ciÅ‚y do dna. W tym samym czasie, powstaÅ‚y bÅ‚yskawiczne fortuny tych, którzy budowali obecny Å‚ad spoÅ‚eczny. Takich, ograbionych z oszczÄ™dnoÅ›ci caÅ‚ego życia ludzi stanowi wiÄ™kszość w naszym kraju choć nie wszyscy w tym samym stopniu byli poszkodowani.
   JednoczeÅ›nie to co byÅ‚o wypracowanym wspólnym dobrem caÅ‚ego narodu zostaÅ‚o rozgrabione, zmieniÅ‚o wÅ‚aÅ›ciciela. Kiedy dostrzegamy obecne marnotrawstwo i rozkradanie pieniÄ™dzy także w ZUS, mam wrażenie, że historia toczy siÄ™ u nas nadal tÄ… samÄ… koleinÄ… w tym samym kierunku. NA NASZYCH BARKACH nadal spoczywa ciężar podtrzymywania trwajÄ…cej paranoi i bezkarnego ograbiania. Za ileÅ› lat możemy poczuć siÄ™ równie brutalnie oszukanymi jak nasi rodzice. To co proponuje jednak PO, mimo pozorów, z pewnoÅ›ciÄ… nie zmierza do rozwiÄ…zania trapiÄ…cych nas problemów lecz uprawomocnienia trwajÄ…cych do tej pory procesów, zagwarantowanie bezkarnoÅ›ci i zabezpieczenia na przyszÅ‚ość przed nieuchronnÄ… klapÄ… obecnej polityki. Przyznam jednak, że mimo rozbudzonej nadziei, niepokoi mnie brak zdecydowania ze strony PiS , niektóre nominacje i dalszy rozrost biurokracji. Jestem także wielkim przeciwnikiem ZUS w obecnym ksztaÅ‚cie i wszyscy powinniÅ›my wywierać presjÄ™ na rzÄ…d do znalezienia sensownych rozwiÄ…zaÅ„. Mam jednoczeÅ›nie Å›wiadomość, że jest to obecnie strup trudny do wyleczenia. To z czego zostaliÅ›my ograbieni mogÅ‚o jednoczeÅ›nie być kapitaÅ‚em pracujÄ…cym na obecnych rencistów. Postarajmy siÄ™, abyÅ›my nie poczuli siÄ™ za jakiÅ› czas nastÄ™pnym pokoleniem naiwnych ofiar losu oszukiwanych przez tÄ™pych na wspólne dobro i bezkarnych cwaniaków

ODPOWIEDZ

PiS jest tylko mniejszym złem

~TsfEGQEMavGg

2006-03-18 05:00:56

Niestety trzeba to sobie głośno powiedzieć. Część z tych którzy tak głośno krzyczą że balcerowicz jest wszystkiemu winien jeszcze niedawno go chwalili i wybierali na wysokie stanowiska. Zresztą większość z tych ludzi zasłynęła już obyciem w kilku partiach jak np. AWS które doprowadzały kraj do ruiny. A np. Buzek którego rząd skompromitował się podobnie jak ostatni lewacki jest teraz cenioną postacią PO.
   Ciekawi mnie w tym momencie to ile jeszcze naród polski musi dostać w d... by zrozumieć te sprawy i odpuÅ›cić sobie w koÅ„cu gÅ‚osowanie na osoby które posiadajÄ… tzw. nazwiska a postawić na rzetelność i uczciwość.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê