Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Taaa, najpierw za kasÄ™ zachodu

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: DzieÅ„ Flagi Narodowej

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Taaa, najpierw za kasÄ™ zachodu

~http://www.chaco.gov.ar/meccyt/subsecyt/_act1/00000369.htm

2006-05-02 05:24:25

rozwalaliście komunę, a teraz, zachód nie dobry zachód zły, do niczego nam nie potrzebny.... wolność na odbiera. Trzeba było to krzyczeć jak za kasę żydów z USA(bo przecież oni rządzą wszystkim) przekazywaną poprzez CIA dla Solidarności (są na to dowody, chociażby książka Brzezinskiego)walczyliście z Jaruzelskim. Że nie chcecie tego. Ale jak dają to żaden pieniądz nie śmierdzi. Jak juz nie chcą dawać a zaczynają mieć żądania to wtedy się krzyczy że źli i nas sprzedają i okradają do spółki. Zaiste, fajna mentalność. Ant, Megi, inni których przepraszam że z nicka nie wymieniam, jesteście skończonymi hipokrytami! Chociaż wydaje sie wam że usprawiedliwia wasze działania patriotyzm, tak naprawdę jest to tylko jeden z możliwych wariantów patriotyzmu, wcale nie najlepszy i nie jedyny bo stawiający nasz kraj w odosobnieniu. To że w życiu wam nie wyszło nie oznacza że winni są temu żydzi. Może to wasze lewe ręce i pusta głowa to spowodowało, braliście pod uwagę taką możliwość?

ODPOWIEDZ

:(

~michał

2006-05-02 14:29:59

Masz rację, że pieniądze płynęły z CIA ale nie tylko. Takich ciekawostek jest więcej. Jednak bez woli dużej części narodu zmiany były niemożliwe. Ty jak widać do niej nie należałeś. To tyle na wstępie bo reszta to bełkot i trudno zrozumiałe uogólnienia.
   NapiszÄ™ coÅ› co wydaje mi siÄ™ ważne.
   Jak powstaÅ‚ drugi program TV otrzymaliÅ›my dodatkowe filmy do obejrzenia i kolejny pozór pluralizmu. Już o tym pisaÅ‚em przy okazji ,,pozornych wyborów,,
   WiÄ™kszość podążaÅ‚a za filmami lecz przypadkiem dokonaÅ‚em odkrycia. Na drugim programie w trakcie filmu na kanale pierwszym, leciaÅ‚y zawsze ciekawe programy z tematykÄ… żydowskÄ…. Warto byÅ‚o dla nich z rezygnować z filmów bo byÅ‚y naprawdÄ™ interesujÄ…ce poznawczo.
   Na poczÄ…tku przeobrażeÅ„ lat 90 toczyÅ‚a siÄ™ tam dyskusja nad PolskÄ… /sic!/
   PamiÄ™tam jak w jednym z programów dyskutowaÅ‚a na ten temat mÅ‚odzież żydowska z Izraela.
   Teraz skup siÄ™!!!!
   Ta mÅ‚odzież stwierdziÅ‚a na zakoÅ„czenie, że polski naród powinien rozwijać siÄ™ z poszanowaniem wÅ‚asnej tradycji, kultury i religii . Tylko naród z poczuciem wÅ‚asnej tożsamoÅ›ci i dumy narodowej jest w stanie osiÄ…gnąć sukces i być tolerancyjny wobec innych narodów i jednostek.
   Oczarowany byÅ‚em tÄ… mÅ‚odzieżą ale dopadÅ‚a mnie po raz kolejny refleksja.... dlaczego ta dyskusja toczy siÄ™ bez naszego udziaÅ‚u? Szkoda też, że ta opcja nie zwyciężyÅ‚a.
   Teraz dopada mnie jeszcze jedna refleksja... w zestawieniu z tamtÄ… mÅ‚odzieżą bardzo cienko wypadasz pod każdym wzglÄ™dem.

ZakoÅ„czÄ™ myÅ›lÄ…, Seneki /?/:,, Powiedz mi co kochasz i w co wierzysz a powiem Ci kim jesteÅ›,,

PS
   Mierzi mnie patriotyzm na pokaz z wojskowymi defiladami i tacy ,,niby tak,,

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê