Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Nie da się ukryć

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Wróg, wrogowi, wroga - winien!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Nie da się ukryć

~Ant

2006-08-06 04:30:49

Media mamy wyjątkowo głupawe i mało ambitne. W tym jest jednak metoda.
   W rozmowie o Kubie Wojewódzkim znajoma osoba stwierdziÅ‚a z wielkÄ… wiarÄ… i przekonaniem prawie siÄ™ zaklinajÄ…c:
   ,,On naprawdÄ™ nie jest gÅ‚upi- tego ,,gnoju,, oczekuje od niego widownia,,

Ciekawe prawda? TÄ… drogÄ… kretyni u nas majÄ… siÄ™ ciÄ…gle dobrze. To nie jest skrajny przypadek, mamy ich w mediach zatrÄ™sienie, tym samym tworzony jest obraz kretyÅ„skiego spoÅ‚eczeÅ„stwa.

ODPOWIEDZ

PS

~self hypnotherapy cds for sale

2006-08-06 10:12:21

Czy przesadzam? Z pewnością trochę? Jest to wynikiem oczekiwania na coś ambitniejszego. Często pouczani jesteśmy przez ludzi, którzy w danym temacie nie mają zielonego pojęcia naprędce zasięgając informacji u fachowców. Kretyński jest dla mnie poziom intelektulny, płycizna poruszanych zagadnień, miałkość autorytetów na zawołanie. Najgorsze jest jednak założenie, że kretyński jest odbiorca... dlatego z całą przyjemnością odwzajemniam tę opinię

ODPOWIEDZ

Skoro cały naród,

~J.M.

2006-08-07 02:42:36

po za Tobą i paru wybrańcami z którym zgadzasz się tu na forum, są kretynami, to po co chcesz na siłę ich uszczęśliwiać? My, odbiorcy kretyni, i tak nie zrozumiemy Twoich intencji.

PS. A tak bez żartów, to skoro ktoÅ› oglÄ…da KubÄ™ Wojewódzkiego to raczej nie po to by spotkać siÄ™ z inteligentym przekazem. Od zawsze i we wszystkich mediach na caÅ‚ym Å›wiecie sÄ… programy przeznaczone po to by wypić przy nich piwko i wyłączyć mózg i takie przy których trzeba uruchomić szare komórki. Tych drugich być może jest za maÅ‚o w naszej TV, ale to jeszcze nie powód by nazywać ludzi którzy po tygodniu cieżkiej pracy i codziennej stycznoÅ›ci z bezrobociem, sÅ‚abymi zarobkami, nieżyczliwymi urzÄ™dnikami itd chcieli wypić piwo sÅ‚uchajÄ…c gÅ‚upot, zamiast oglÄ…dać jak ktoÅ› z tytuÅ‚em prof, grobowym gÅ‚osem, duszÄ…c siÄ™ pod krawtatem uzasadniaÅ‚ naukowo to co sami wiemy z autopsji stykajÄ…c siÄ™ z szarÄ… rzeczywistoÅ›ciÄ…. Ja też nie trawiÄ™ Wojewódzkiego, ale skoro inni go lubiÄ…... wystarczy wziąć pilot i zmienić kanaÅ‚. Po co zaraz uszczęśliwiać caÅ‚y Å›wiat bo sam jestem ponad bÅ‚azenadÄ™ tego pana.(program Wojwódzkiego to tylko przykÅ‚ad, można tu wstawić dowolnÄ… audycjÄ™)

ODPOWIEDZ

do JM i nie tylko

~Olo

2006-08-07 06:40:21

Wiesz JM , Ty chyba mało rozumiesz ten świat.
   OglÄ…dasz wojewdzkiego, kiepskich i tym podobne wynalzki.
   Rozumiemy, że musisz wyłączać szare komórki, opić siÄ™ piwkiem i przymglonym okiem oglÄ…dać Å›wiat - Å›wiat kiepskich, czy Twój. Wszystko siÄ™ myli - prawda? Odpowiedz sobie i nam, kiedy miaÅ‚eÅ› je włączona ( te szare komórki - oczywiÅ›cie) tak na 3/4. Na maksa wyba już dawno.
   Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

:)

~Ant

2006-08-07 10:29:04

Przeczytaj jeszcze raz tekst JM bo pewnikiem nie ,,złapałeś,,.Mimo wszystko sprawiłeś mi przyjemność stając w obronie ,,narodu,, No, no... odmiana.

To chyba ,, wszystko z nudów ..,,
   Hotnews zaniedbuje poważne problemy, ludzie ciekawi też jakby zaspani, a ja poczytaÅ‚em
   komentarze na Wirtualnej Polsce i siÄ™ zaÅ‚amaÅ‚em . Tam nie wolno wstÄ™pować w takie dni jak ten... siÄ…piÄ…cej i szarej pluchy...grozi depresjÄ….
   Pozdrawiam tubylców w oczekiwaniu na ,,wyż,, :O z ziewniÄ™ciem...sory.

ODPOWIEDZ

PS

~Ant

2006-08-07 10:40:00

Olo, podtrzymałeś mnie na duchu. Reszta pewnikiem przysypia terz nad klawiaturą ukołysana deszczem. Pozdrawiam szczególnie

ODPOWIEDZ

nie też a teraz

~Ant

2006-08-07 10:43:08

idÄ™ w kimono :)

ODPOWIEDZ

Załapałem, załapałem

~Olo

2006-08-07 10:48:25

Wiem, co pisze JM. On jest jak Wałęsa - i za i przeciw. Czytam jego wpisy. Jak można rozumieć wojewódzkiego, kiepskich, itp? Nawet nie powinno się na ten temat wypowiadać.
   Okryć to milczeniem, lub co lepsze atakować takie programy. RobiÄ… wode z mózgu.
   Telewizja, radio, prasa powinna informowac i uczyć. Informacji brak - tylko komentarz,
   o uczeniu i to dobrym trudno pisać. Nie ma. Uczenie ala szymaÅ„ski szoÅ‚, czy w/w jest szkodliwe.
   A co do JM to fajny gość tylko taki trochÄ™ inny. Ostatnio proponowaÅ‚ przenieść siedzibÄ™ firmy do SÅ‚owacji, bo tam Å‚atwiej i taniej. Może i ma racjÄ™, ale co z podatkami dla Polski ?
   Jak tÅ‚umaczyÅ‚em, że wyższe zarobki to wiÄ™cej na leczenie, na emerytury. Na wiÄ™kszy standart leczenia. I co dzisiaj w dziennikach? Brak pielÄ™gniarek. Nie chcÄ… pracować za
   250-300 Euro.
   A tam, nie chce mi siÄ™ pisać.
   Zobaczycie w Polsce pozostanÄ… starzy, nieudaczniki i troszeczkÄ™ pasjonatów. No i oczywiÅ›cie elyty koczownicze itp.
   Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

no tak

~Ant

2006-08-08 00:14:31

pezypominajÄ… siÄ™ filmy Piotra Szulkina dotykajÄ…ce tego tematu. ZresztÄ… nie tylko jego.
   Sztuka science fiction staje siÄ™ rzeczywistoÅ›ciÄ…. Coraz bardziej żyjemy w wirtualnym Å›wiecie
   nie mogÄ…c nawet podawanych faktów poddać kontroli. Sensacje i pobudzanie tÄ… drogÄ… emocji staÅ‚o siÄ™ doskonaÅ‚ym narzÄ™dziem wÅ‚adania masami. To musi być zmienione i wystarczyÅ‚aby jedynie wola zmian i poszukania odpowiednich i utalentowanych ludzi. Obecnie dobór odbywa siÄ™ wg pewnego klucza. TÄ… drogÄ…, u nas, wÅ›ród wielomilionowego narodu, mamy od lat te same, skompromitowane osoby, wÄ…tpliwe intelektualnie i moralnie autorytety i gÅ‚upawe ,,gwiazdy,, medialne. Podniesmy, do licha, wÅ‚asne oczekiwania i mówmy o tym gÅ‚oÅ›niej.

PS
   Olo, deszczowa pogoda ,,przymula,, PopeÅ‚niÅ‚em, nie pierwszy, gramatyczny błąd i stÄ…d nasze nieporozumienie.
   Do Ciebie byÅ‚y pozdrowienia a wiadomość do JM. :)
   Sory
   Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

To co nas różni Olo

~J.M.

2006-08-08 08:05:20

to taki drobny fakt że mi też nie leży ani Wojewódzki ani Kiepscy, ale nie przeszkadza mi to że lubi je sąsiad. Jego sprawa, co mi do tego. Wy od razu chcielibyście wszystkich wepchnąć w jeden wzór. Tylko to jest fajne, tylko to wartościowe. Nie godzę się z tym. Ale godzę się z wami gdy twierdzicie że jest za mało edukacji patriotycznej(chociaż jestem przeciwny fantazymowi z którym czasem przesadzacie) w TV, gdy piszecie o okradaniu nas i o wielu innych sprawach. Dlatego jestem i tak trochę za i też przeciw, temu co piszecie. Nie wyobrażam sobie by można było stworzyć naród który będzie myślał tak samo, lubił to samo i pragnął tych samych rzeczy. Wielu już próbowało ugrobić tak różne narody i o wszystkich uczysz się jako o tyranach, mordercach itd. Znam wielu ludzi którzy jeżdżą na Przystanek Woodstock czy koncerty hevy metalowe i wcale im nie przeszkadza to w byciu patriotami. Dajcie ludziom żyć, i wybrać to co ich pociąga. A jednocześnie przecież nic nie szkodzi na przeszkodzie by w telewizji i szkole pojawiło się więcej programów poświęconych kulturze, edukacji, historii. Dać wybór, to nie grzech. A jeżeli te programy kulturowe będą ciekawie i interesująco zrobione nie zabraknie im widzów.

ODPOWIEDZ

Wzorce sÄ… do d... zgoda

~J.M.

2006-08-08 14:20:00

ale ja piszę o tym zeby dać im ciekawą alternatywę, a ty żeby zlikwidować. Tylko ze zabranianie zawsze rodziło bunt. Są rzeczy jak narkotyki, sekciarstwo i w tym stylu których w żadnym wypadku, pomimo największych buntów udostępnić nie wolno. Ale Kiepskim czy Wojewódzkiemu czy innym podobnym powinno przeciwstawić się taką samą bronią. Nie zakazem ale programem który będzie ludzi wciągał i edukował. Przecież da się to zrobić. Im więcej będzie takich programów czy całych kanałów propagujacych histoirę, patriotyzm, wartości moralne i religijne(nie zapominając np. o prawosławiu, czemu mamy być gorsi) tym więcej ludzi będzie na nie zwracało uwagę. A ich opinia będzie przyciągać innych. Ci którzy są i chcą być wartościowi sami wyłączą Wojewódzkiego by obejrzeć ciekawy dokument(ale ciekawy a nie ślamazarną papkę jaką serwują nam ostatnio nasze telewizje z nie wielką ilością faktów i danych okraszonymi mamrotanymi monologami które trudno zrozumieć, przoduje w tym głównie TV Polonia, za to napradę ciekawe reportaże lecą na TVP3 w paśmie regionalnym, robione przez młodych ambitnych ludzi, niezłe były programy Wołoszańskiego, chociaż czasem za dużo w nich było uwielbienia dla Wermachtu i Hitlera), resztki zostające przy Wojewódzkim i tak nic innego w życiu już nie osiagną, choćbyś je końmi ciagnął. A propo Niemców. Ordunk nie dał im nic dobrego w czasie II wś. Nie mówiąc o tym ze dzisiejsza młodzież w Niemczech daleka jest od karność którą opisałeś.

ODPOWIEDZ

?

~Ant

2006-08-08 21:34:17

Jak myślicie, ile co roku kończy studia utalentowanych ludzi, którzy mogliby pracować w telewizji jako najpopularniejszym medium?
   Jak myÅ›lisz JM, że wszystko co ambitniejsze zieje nudÄ… to siÄ™ bardzo mylisz. Znam ludzi, którzy rozrywkÄ™ sprzedajÄ… na bankietach bo telewizja nie jest zainteresowana a po ich wystÄ™pach czujesz siÄ™ ,,nasycony,, i odchodzisz z bólem brzucha od Å›miechu SÄ… też ludzie, którzy podpadli i podobnie starajÄ… siÄ™ przetrwać w 2 lub 3 obiegu.
   Ci mÅ‚odzi, zdolni i z pasjÄ… ludzie gasnÄ… szybko na naszych oczach nie znajdujÄ…c zainteresowania.... nie mogÄ…c wypÅ‚ynąć na szersze wody... muszÄ…c z czegoÅ› utrzymać rodzinÄ™. Tak jest z dzienikarzami, aktorami i wszelkiej innej maÅ›ci ludzi sztuki, kultury, rozrywki -peÅ‚nymi pasji i wiary ... do czasu. W pewnych obszarach naszej rzeczywistoÅ›ci nie ma wolnego rynku i zdrowej konkurencji.
   Skoro czegoÅ› nie doÅ›wiadczyÅ‚eÅ› albo nie widziaÅ‚eÅ› to nie znaczy, że takie problemy nie istniejÄ… ... nie jesteÅ› wiarygodnym opiniodawcÄ….
   Zawężenie w mediach obszaru Twojej percepcji jest celowe. Rzeczywistość w ktorej siÄ™ poruszasz nie jest tak banalna. Do tematu napewno warto jeszcze wrócić

ODPOWIEDZ

PS

~Ant

2006-08-08 21:56:45

Sory za moje dpopowiadanie. :)
   Każdy zdrowo myÅ›lÄ…cy dostrzeże, że rzeczywisty powód niszczenia o. Rydzyka byÅ‚ i jest dokÅ‚adnie pomijany a dotyczy wÅ‚aÅ›nie powyższego problemu.. Å‚amania monopolu, próby uwolnienia i otwarcia na niszczony w stÅ‚amszeniu wielki potencjaÅ‚. To dopiero zasiana wÄ…tÅ‚a roÅ›linka.
   Trzeba mieć koÅ„skie okulary by dostrzegać to tylko w popowiadanym przez TVN kontekscie

ODPOWIEDZ

Nie rozumiem ciÄ™ Ant

~J.M.

2006-08-08 23:22:51

wyglądasz na inteligętnego człowieka a jednocześnie czasem Twoje odpowiedzi są takie jakbyś przeczytał jedno zdanie z czyjegoś tekstu. Nie pisałem że ambitne programy są nieciekawe, pisałem tylko ze bardzo często mają mało ciekawą formę która odstręcza wielu ludzi. Po 8-10 godzinach pracy, a czasem i więcej ludziom ciężko zwalczyć zmęczenie i wtłoczyć w siebie coś zagmatwanego w odbiorze. Dlatego wybierają Wojewódzkiego. Ale jeżeli programowi historycznemu nadasz ciekawą formą(tak jak dokumenty Wołoszańskiego np.) to Wojewódzki pójdzie w odstawkę. To tylko przykład. I na pewno nie wszystko da się tak ująć. Ale wiele rzeczy można. Małe kroki by osiągnąć duży cel. O ojcu Rydzyku nie wypowiadam się bo nie oglądam. Nie dlatego ze nudny, ale dlatego że jako prawosławny tak samo jak nie chciałbym by katolicy oceniali popczynania moich duchownych nie chcę oceniać katolickich. Na pewno jest to postać z wielką charyzmą, ale i jak wszyscy którzy o coś walczą, również ze sporą dawką kontrowersji.

ODPOWIEDZ

Litości

~Ant

2006-08-11 15:42:01

Odpowiedziałem Ci także po części, dlaczego inne programy mają nieciekawą formę.
   Już ,,odpuszczam,,...

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê