Komentarze do artyku³u: Dymisja Andrzeja Leppera
Dziwicie siÄ™ Lepperowi?
~Teo
2006-09-22 01:02:05
A czego tu się dziwić. Znalazł się w koalicji i zapewnił Pis-owi większość w sejmie nie po to by być figurantem. A tymczasem widać gołym okiem że do takiej roli zepchnął koalicjantów premier Kaczyński. Nie mieć wpływu na nic, a odpowiadać za wszystkie błędy i porażki. Trzeba być idiotą żeby się na to godzić. Lepper wyciągnął wnioski z koalicji SLD-PSL. PSL też nie miało prawie nic do gadania, a na koniec oberwało na równi z sld i straciło sporo poparcia. Właśnie na rzecz chociażby Samoobrony. Chyba Wałęsa, chociaż go nie trawię, miał rację mówiąc że z Kaczyńskimi nie da się współpracować. Trzeba się im albo podporządkować, albo będą kłótnie. Lepper się nie podporządkował no i został warchołem. A tak szczerze, to wydaje mi się że jednak premier Kaczyński działając po za ustaleniami koalicji, a wręcz je łamiąc - Wszystkie trzy partie miały w programie wycofanie polskich wojsk z Iraku i zmniejszenia wydatków na to, a ten nagle zwiększa nasz kontyngent w Afganistanie, a to tylko jeden z przykładów, akurat bardziej widoczny - nie powienien być zdziwony że koalicjanci są wściekli. On ich sprowokował, i pokazał że nie lubi i nie chce dzielić się władzą. Ogólnie mnie decyzja Leppera nie dziwi, i rozumiem dlaczego to zrobił. Kaczyński nazywając go warchołem pokazał że nie rozumie i że nie nadaje się do współpracy z innymi. A to nie wróży dobrze żadnej innej koalicji z jego udziałem. Prędzej czy później albo wszyscy będą musieli mu się podporządkować(zapisać do Pis-u), albo odjeść w niezgodzie. Taka prawda.
ODPOWIEDZZgadzam siÄ™
~J.M.
2006-09-22 01:56:20
Mi to przypomina sytuację ze spółki w której dziedziczymy z kimś upadający zakład. Chociaż owszem tamta strona dostała 75% udziałów, a ty tylko 25% to jednak gdy przyjdzie rozliczenie na koniec pracy manko zapłacicie po połowie. Jest więc się o co bać i o co starać. Tymczasem wspólnik nie pytając o zgodę wysyła dwa spychacze i brygadę ludzi na budowę do znajomka na wasz wspólny koszt, gdy brak już i tak kasy na opłaty i funkcjonowanie firmy. A gdy zwracasz mu uwagę na to i nie zgadzasz się, zostajesz nazwany warchołem. Lepper może i jest krzykaczem, ale nie jest idiotą. Tym bardziej że w razie nowych wyborów tak naprawdę nie traci prawie nic. Za to PiS wyraźnie chce oddać władze w ręce PO, i po przegranych wyborach i zając stanowisko które najbardziej mu odpowiada, czyli krytykującej opozycji.
ODPOWIEDZto sie zgadzamy we trojke !
~przechlapane
2006-09-22 02:57:06
ale prada tez jest ze strca na tym wszyscy ! a jsli lepper sie dogada z folkzdojczowa partia czy moze folksdojcz sie ogada z sld to bedziemy mieli wszyscy przechlapane !!
ODPOWIEDZWydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.