Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Do Jana i forum

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Wezwanie do przebudzenia

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Do Jana i forum

~Andrzej z Kalifornii

2009-04-28 01:27:38

CieszÄ™ siÄ™ Janie z Ciebie! Jest takich niewielu jak Ty.
   Ta grupa o których artykuÅ‚ mówi to żydoMafia, matka różnych masoÅ„skich grup, która kontroluje, morduje i rabuje finanse Å›wiata, niszczy totalnie kraje jak Polska i sprowadza ich do poziomu bananowych republik.
   Ostatnio doszÅ‚a mnie wiadomość, że Barack Obama pracuje z grupÄ… Rockefellera nad zwiÄ™kszonÄ… kontrolÄ… użytkowników Internetu (ta żydomasonistyczna grupa Rockefellera kontroluje niemal wszystkie uniwersytety w USA)
   Barack Obama wedÅ‚ug definicji Talmudu żydowskiego, tego żydowskiego mafijnego i wykoÅ›lawionego tworu Bibli jest Zydem. Talmud mówi, że kto ma matkÄ™ żydówkÄ™ ten jest Å»ydem, a nie ten kto ma ojca Å»yda, bo z ojcem nigdy nic niewiadomo. Matka jego jest żydowskÄ… komunistkÄ… wyznajÄ…ca wolny seks. Na stronach Internetu jfkmontreal.com poszukajcie artykuÅ‚y dotychÄ…ce zamordowania J.F.Kennedyego przez żydo-MafiÄ™, czy jak ktoÅ› chce lobby żydowkiego.
   W jednych z nich sÄ… dane dotyczÄ…ce Obamy jego matki z fotografiami jej nagoÅ›ci.
   Wszystko na to wskazuje, że Obama miaÅ‚ dostÄ™p do tych materialów.
   Od totalnego żydoMafii uzależnienia Busha przychodzi nowy okres operacji żydowskich na skalÄ™ miÄ™dzynarodowÄ… z kolejnÄ… ich marionetkÄ… ObamÄ…. PrzezbrajajÄ… szyki. To co nie udaÅ‚o siÄ™ osiÄ…gnÄ…c za Busha chcÄ… osiÄ…gnąć za Obamy.

W Polsce te formy faszyzacji sÄ… od dawna, a w nowej wersji Polski - niby nie komunistycznej, rozpoczeÅ‚y siÄ™ one szczególnie po dojÅ›ciu do wÅ‚adzy Å»yda Tuska. Jego matka ma też takie pochodzenie. I jak zwykÅ‚e od 1945 roku wszyscy prezydenci tzw polscy poza prozelitÄ… Jazuzelskim (ten, który nie jest z krwi Å»ydem, ale przyjmuje ich wyznanie. Co roku w Polsce przybywa ich okoÅ‚o 80-ciu) byli i sÄ… Å»ydami. Mafia żydowska w Polsce nigdy nie dopuÅ›ciÅ‚a żadnego czÅ‚owieka do najwyższych stanowisk w rzÄ…dzie tzw polskim, który byÅ‚by nie ich. Nawet otoczenie i koalicja z Romanem Gertychem byÅ‚a niepokojÄ…ca dla tej mafii. WykaÅ„czali go wszyscy od prezydenta KaczyÅ„skiego-Kalksteina, Tuska, PO, SLD i reszty żydo-prozelickich diabłów.
   OczywiÅ›cie sÄ… Å»ydzi prawdziwi chrzeÅ›cijanie, lub po prostu uczciwi Å»ydzi, którzy nie chcÄ… mieć nic wspólnego z tÄ… żydowskÄ… mafiÄ…, ale tych jest niewielka garstka.

Oni również otwarcie wystÄ™pujÄ… przeciwko tym Å»ydom, jak sami mówiÄ… i piszÄ… Evil Jews (zÅ‚ym demonicznym Å»ydom). Oni sÄ… również szykanowali przez tÄ™ żydo-MafijnÄ…- miÄ™dzynarodowÄ… oÅ›miornicÄ™. Ich stowarzyszenia to Naturei Karta, Torah Jews, Jews for Jesus etc. to także Norman Finkelstein autor książki Holocaust Industry (przemysÅ‚ holocaustu)
   Wielokrotnie demonstrowali z plakatami, że nigdy nie uznjÄ… tego Evil State of Israel (tego zÅ‚ego demonicznego Izraela).

Po przeprowadzeniu globalnego oszustwa WrzeÅ›cieÅ„ 11- 2001 i wprowadzeniu kontroli pasażerów lotów jak i invigilacji przeciÄ™tnego obywatela wbrew konstytucji niemal każdego paÅ„stwa w imiÄ™ sztucznie wyprodukowanego terroryzmu, mamy teraz nastÄ™pny akt ich dziaÅ‚alnoÅ›ci. PrzeciÄ™tny czÅ‚owiek interesuje siÄ™ tylko jedzeniem, spaniem, robieniem pieniÄ™dzy i przyjemnoÅ›ciami. Jezus Chrystus mówi do tych którzy należą do Niego, którzy sÄ… Jego owcami, którzy znajÄ… Jego gÅ‚os, tak jak mówiÅ‚ do Piotra i apostołów: czuwaj, czuwaj bo nie wiesz kiedy przeciwnik, tak jak zÅ‚odziej ciÄ™ napadnie, okradnie. W Bibli w Objawieniu Jana mamy taki fragment dotyczÄ…cy tych czasów, kiedy ten ZÅ‚y- Antychrystus -DiabeÅ‚ dojdzie do takiej kontroli nad Å›wiatem, że bez jego akredytacji – kontroli-zgody nic nie bÄ™dzie można kupić lub sprzedać. Jego ludzie bÄ™dÄ… opieczÄ™towani przez niego numerem 666. OczywiÅ›cie jest to symboliczny numer.
   SÅ‚owo Boże mówi, że ci ludzie , którzy przjmÄ… ten numer jako formÄ™ duchowej i materialnej kooperacji z tym ZÅ‚ym – Antychrystusem nie dostanÄ… siÄ™ do Królestwa Niebieskiego. Ludzie, którzy nie przyjmÄ… tej demonicznej kooperacji i bÄ™dÄ… we wszystkim podążali za Jezusem Chrystusem otrzymajÄ… od Boga niewidziaÅ‚mÄ… pieczęć, która ich ochroni od zagÅ‚ady, gniewu Bożego, który wyleje siÄ™ na ten Å›wiat.
   Biblia i jej ostatnia ksiÄ™ga Objawienie zaczyna siÄ™ wypeÅ‚niać na waszych oczach.
   Jak wielu z was Å›pi i pokÅ‚ad nadziejÄ™ w zÅ‚ym kierunku. Zacznijcie szukać Boga, Jezusa Chrystusa, bo czasy sÄ… któtkie.
   Tak jak mówiÅ‚ Jego SÅ‚owo za czasów Noego ludzie jedli, pili, żenili siÄ™, nie szukajÄ…c Boga i wydawaÅ‚o siÄ™, że wszystko tak zawsze bÄ™dzie. I kiedy Noe wszedÅ‚ do Arki, Bóg zasunÄ…Å‚ drzwi. NastÄ…piÅ‚ potop i caÅ‚a reszta populacji zostaÅ‚a spÅ‚ukana do otchÅ‚ani.
   Jezus Chrystus mówi, że przyjdzie po raz drugi jak za czasów Noego.
   Dla jednych ku radoÅ›ci i wiecznemu życiu, dla innych dla ich zagÅ‚ady.
   MajÄ… wybór, ale pycha i umiÅ‚owanie tego zÅ‚ego swiata ich zwiedzie. Dali siÄ™ omamić temu ZÅ‚emu.

ODPOWIEDZ

Bardzo przepraszam za pomyłki

~Andrzej z Kalifornii

2009-04-28 01:45:31

Oczywiście nie mam keyboardu polskiego i na amerykańskim nie jest tak łatwo pisać po polsku i przypominać sobie pod którą literą alfabetu angielskiego jest polska zupełnie inna litera.
   JeÅ›li piszemy szybko gubimy też sens gramatyczny, deklinacyjny gubiÄ…c litery.
   Ale zapewne bÄ™dziecie mogli sobie dopracowyć w tym teksie prawidÅ‚owÄ… wersjÄ™.
   Nie jest aż tak dużo tych pomyÅ‚ek.
   Najważniejsze abyÅ›cie zÅ‚apali treść, abyÅ›my wzajemnie dzieli siÄ™ tym co Bóg kÅ‚adzie nam na nasze serca,
   abyÅ›my byli razem przed Jego obliczem, w Jezusie Chrystusie.
   Czasy sÄ… szczególne, jakich do tej pory nie byÅ‚o.

ODPOWIEDZ

Do Andrzeja

~Moralny Mentor

2009-04-28 14:59:07

Andrzeju czytam Twoje posty z wielkim zaciekawieniem, naprawdę dobrze się je czyta. Mam do Ciebie pytanie czy nie jesteś jednym z hipokrytów którzy piszą o szukaniu Boga, odejściu od tego co złe tego - co materialne, a w swoim życiu kierujesz się innymi wartościami i inaczej się zachowujesz? Nie traktuj tego pytania jako zarzut ja tylko chcę wiedzieć. Ja sam zostałem wychowany w religii katolickiej lecz ostatnimi czasu odsunąłem się od KK ze względu na to iż bardzo mi nie pasowała hipokryzja księży. Nie chciałbym generalizować natomiast wielu z nich nie kieruje się tym co głoszą mam na myśli Słowo Boże. Biblia ma w sobie wiele bardzo pozytywnych nauk a raczej większość z nich niestety my ludzie nie potrafimy lub też nie chcemy wdrażać ich w życie.
   Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Do Jana i Moralnego Mentora

~Andrzej z Kalifornii

2009-04-29 11:17:53

Poruszacie bardzo istotne kwestie. Na świecie panuje tzw bałagan religijny wskutek doś panującej słabej wiary. Jezus Chrystus mówi do uczniów swoich po swoim zmartwychwstaniu w drodze do Emaus: Oh głupi i gnuśnego serca.
   Dlaczego gÅ‚upi ? Bo majÄ… gnuÅ›ne serca, za maÅ‚o wierzÄ… i kochajÄ… Boga, Jezusa Chrystusa.
   Prawdziwe chrzeÅ›cijaÅ„stwo nie jest religiÄ…: katolickÄ…, protestanckÄ…, a już napewno
   nie Swiadkami Jechowy, Mormonami, Judaistami czy Islamem itd. Jezus Chrystus powiedziaÅ‚: moje owce znajÄ… mój gÅ‚os i za innymi nie pójdÄ…, bo nie znajÄ… ich gÅ‚osu. Prawdziwe chrzeÅ›cijaÅ„stwo to nasza duchowa relacja z Jezusem Chrystusem i Bogiem Ojcem w Duchu Sw. Przez Jezusa Chrystusa. Bóg staÅ‚ siÄ™ twoim prawdziwym Ojcem !!!
   Jezus Chrystus mówi: Nie nazywajcie nikogo Ojcem, bo tylko jednego macie w niebie.
   Ten prawdziwy Ojciec jak Jezus powiedziaÅ‚ jest Duchem (koÅ›ciół katolicki papieża nazywa Ojcem SwiÄ™tym, wbrew sÅ‚owom Jezusa Chrystusa)
   Jezus Chrystus mówi, że my musimy siÄ™ narodzić z Ducha Sw. aby mieć takÄ… relacjÄ™ z Bogiem- Duchem. Co narodziÅ‚o siÄ™ z ciaÅ‚a ciaÅ‚em jest, a co z Ducha, Duchem jest. Nie ma już żadnego potÄ™pienia dla tego, kto jest w Jezusie Chrystusie. Ci którzy go przyjeli i zostali ochrzczeni Duchem Sw sÄ… nowymi duchowymi ludzmi, którzy mogÄ… woÅ‚ać do Boga, Ojcze. Jezus Chrystus, Bóg z Boga, albo Bóg w ciele ludzkim nie tylko przyszedÅ‚ na ziemiÄ™ umrzeć za nasze grzechy, gdyż zapÅ‚atÄ… za grzech jest Å›mierć, ale ochrzczić nas Duchem Sw. tych którzy w Niego uwierzÄ…, przyjmÄ… i Jemu siÄ™ powierzÄ… bez reszty.

JeÅ›li uwierzyliÅ›my i powierzyliÅ›my siÄ™ Jezusowi Chrystusowi w Jego Imieniu możemy prosić aby Nasz Ojciec w Niebie daÅ‚ nam Ducha Sw. i z pewnoÅ›ciÄ… dostaniemy Go.

Jezus Chrystus to tak ujmuje: wy jesteÅ›cie zÅ‚ymi ojcami (nie majÄ…cy żadnej ralacji duchowej z Bogiem), ale jeÅ›li wasz syn prosi was o chleb nie dacie mu kamienia, albo jeÅ›li prosi was o jajo nie dacie mu węża. JeÅ›li wy bÄ™dÄ…c zÅ‚ymi dajecie dobre dary dzieciom swoim, to co dopiero Mój Ojciec w Niebie, jeÅ›li poprosicie Go o Ducha da wam Ducha Sw.
   Gdy siÄ™ czyta Biblie uważnie i to w Duchu Sw. bo tak tylko powinno siÄ™ czytać BibliÄ™
   to gdy siÄ™ spojrzy na te wszystkie denominacje chrzeÅ›cijaÅ„skie, jakby oczami Boga na naszÄ… miarÄ™ wiary i miÅ‚oÅ›ci w Niego, bo w Duchu On nam Siebie użycza, to w każdej znajdziemy wadliwe interpretacje Bibli i wynikajÄ…ce z tego nieBoże obrzÄ™dy, wierzenia niezgodne z Jego wolÄ… jego sÅ‚owem.itp.
   Tak też byÅ‚o z koÅ›cioÅ‚ami chrzeÅ›cijaÅ„skimi w czasach kiedy jeszcze żyli apostoÅ‚owie.
   W objawieniu Jana Jezus Chrystus mówi do 7-miu Jego koÅ›ciołów i niemal do wszystkich mówi aby siÄ™ nawrócili do Niego, do Boga. Najmocniej mówi do koÅ›cioÅ‚a w Laodycei: jeÅ›li siÄ™ nie nawrócisz wyplujÄ™ ciÄ™. Ten koÅ›ciół może przestać być koÅ›cioÅ‚em w Jezusie Chrystusie. To jest jakby duchowa Å›mierć. Obecnie na Å›wiecie wiele jest takich duchowo umarÅ‚ych koÅ›ciołów, niezależnie od tego co deklarujÄ….
    Problemem jest nasze niezbawione ciaÅ‚o. Biblia mówi ciaÅ‚o podąża przeciw Duchowi i Duch przeciwko ciaÅ‚u.
   Z ciaÅ‚a mamy samo duchowe zÅ‚o, zÅ‚e myÅ›li, zÅ‚e pożądania itp. Dlatego musimy Duchem Sw w nas ujarzmiać nasze ciaÅ‚a, chodzić w jego woli, Duchu. Nie jest to Å‚atwe...Ale jeÅ›li ukochaliÅ›my ponad wszystko, ponad siebie Jezusa Chrystusa, wytrwamy i zwyciężymy, choć może bÄ™dziemy mieli podkniÄ™cia.
   Dlatego Jezus mówi do Piotra: Piotrze miÅ‚ujesz Mnie, miÅ‚ujesz Mnie...
   On musi być w naszym sercu na pierwszym miejscu, zawsze!
   KiedyÅ› byÅ‚em katolikiem, nawet wstÄ…piÅ‚em na papieski fakultet. Ale Bóg i z tamtÄ…d mnie zabraÅ‚....zapewne gdybym tam byÅ‚ dÅ‚użej niczego bezpoÅ›rednio od Boga bym nie poznaÅ‚.
   Nie byÅ‚bym póżniej ochrzczoy Duchem Sw.( katolicy majÄ… tylko w to miejsce nic nieznaczÄ…cÄ… ceremoniÄ™ – bierzmowanie, które też przechodziÅ‚em),. Poza tym nie znajÄ… Ducha Sw i w Nim nie chodzÄ…).
   OczywiÅ›cie, my musimy ich wszystkich kochać i nie potÄ™piać, ale gÅ‚osić w Duchu Sw. im prawdziwÄ… peÅ‚nÄ… ewangeliÄ™. Bo to co ja od Boga otrzymaÅ‚em nie jest mojÄ… żadnÄ… zasÅ‚ugÄ…. - To jest jego Å‚aska, bo szukaÅ‚em Go nieustannie, a On mnie znalazÅ‚.
   Najbardziej bliskimi byli dla mnie przez pewien czas chrzeÅ›cijanie wyznania zielonoÅ›wiÄ…tkowego. Niemniej i oni wpadli w różne puÅ‚apki, szczególnie manipulujÄ… nimi syjoniÅ›ci dla popierania demonicznego Izraela i ich caÅ‚ej miÄ™dzynarodowej mafii. Prawdziwi Synowie DiabÅ‚a (żydzi- syjoniÅ›ci) jak o nich powiedziaÅ‚ Jezus Chrystus w Ew. Jana 8:44 : Ojcem waszym jest DiabeÅ‚ i wy wypeÅ‚niacie jego pożądania.
   NapisaÅ‚em wam dość dużo, może wy otworzycie serce do Jezusa Chrystusa..
   Bardzo bym siÄ™ radowaÅ‚ z tego w Nim.

Pozdrawiam was bardzo z Kalifornii.

ODPOWIEDZ

do mentora ,nie tyle moralnego

~Wiklin

2009-04-29 17:56:49

co ...sprytnego.A gdziez to mentorze dowiedziales sie ,ze ksieza sa hipokrytami? ....czy aby nie z lektury urbanowskiego NIE lub Faktow&Mitow?
   Spotykalismu sie tu z cala gama prowokacji wiec moralizatorzy ,nawet ci bardziej papiescy od papieza -nas juz nie zaskocza.....

ODPOWIEDZ

posyp głowę popiołem i .....

~l9

2009-04-29 20:59:48

do:Andrzej z Kalifornii 29.04.2009r. 11:17
   KoÅ›ciół Chrystusowy jest KoÅ›cioÅ‚em Katolickim. Nie ma innego. Czy to siÄ™ Tobie podoba czy nie.
   To nie jest kolejny model auta, czy kolejna kochanka, czy kolejna zmiana ubraÅ„.
   Zbadaj dobrze naukÄ™ KK i nawróć siÄ™ do prawdziwej Wiary.
   Powtarzam: Chrystus Pan nie ma innej Oblubienicy niż KoÅ›ciół Rzymski.

ODPOWIEDZ

Do ..... l9 i forum

~Andrzej z Kalifornii

2009-04-30 11:34:00

To nie ważne co się mnie lub tobie lub jakiejś organizacji podoba, która się nazywa kościołem.
   Ważne jest to co siÄ™ Chrystusowi, Bogu podoba.
   My ludzie prawdziwie wierzÄ…cy nie chodzimy w swojej woli, ale woli Naszego Ojca w Niebie przez Jezusa Chrystusa. W Biblii jest taki fragment, kiedy matka Jezusa Chrystusa przyszÅ‚a do Niego z bracmi jego
   i chciaÅ‚a z Nim rozmawiać, kiedy On nauczaÅ‚ lud. Wówczas Jezus Chrystus powiódÅ‚ rekÄ… po tÅ‚umie i powiedziaÅ‚: kto jest mojÄ… matkÄ…, moim bratem lub mojÄ… siostrÄ…...Ten który szuka i wypeÅ‚nia wolÄ™ Mojego Ojca w Niebie. CzÅ‚owiek który nie zna Boga, nie zna woli Boga jako swojego Ojca i nie wypeÅ‚nia jego woli nie może należeć do prawdziwej z Ducha rodziny Chrystusa.
   Nawet relacja cielesna matka syn nie ma tu żadnego znaczenia.

WiÄ™kszość protestantów i katolików, a sam nim byÅ‚em, nie zna woli Bożej i nie chodzi w Jezusie Chrystusie.
   Czy taki to jest prawdziwy koÅ›ciół Chrystusowy o którym Jezus Chrystus mówi... Napewno nie.
   Chodzenie do koÅ›cioÅ‚a aby tylko chodzić lub należeć nie zbawia, ale kompletne powierzenie siÄ™ Jezusowi Chrystusowi, otrzymanie Ducha Sw, chodzenie w Nim i oczekiwanie jego powtórnego przyjÅ›cia. To jest zbawienie.
   Jezus Chrystus mówi: ten bÄ™dzie zbawiony kto wytrwa do KoÅ„ca.
   TakÄ… pychÄ™ jakÄ… ty masz o sobie bÄ™dÄ…c katolikiem, mieli Å»ydzi bÄ™dÄ…c przecież pokoleniem abrahamowym, wybranym.
   . PisaÅ‚em poprzednio co do nich powiedziaÅ‚ Jezus Chrystus: Synowie DiabÅ‚a.
   Tak samo i byli Å»ydzi, którzy uwierzyli w Jezusa Chrystusa, ale ponieważ bali siÄ™, że zostanÄ… wykluczeni z Synagogi, zaparli siÄ™ swojej wiary i od niej odpadli.
   Pycha jest pierwszym grzechem anioÅ‚a Å›wiatÅ‚oÅ›ci Lucyfera który przez ten grzech staÅ‚ siÄ™ DiabÅ‚em. KoÅ›ciół Chrystusowy to jesteÅ› ty i tobie podobni, jeÅ›li wierzysz, chodzisz w Duchu Sw .... a nie jakaÅ› instytucja. SwojÄ… postawÄ… wobec Chrystusa ty stanowisz o tym koÅ›ciele-instytuscji- zgromadzeniu. Prawdziwi wyznawcy Jezusa Chrystusa sÄ… ochrzczeni Duchem Sw. chodzÄ… w Nim i dlatego Jezus Chrystus mówi, że zbudujÄ™ KoÅ›ciół, którego bramy piekielne Go nie przemogÄ…. DiabeÅ‚ nie jest w stanie pokonać Ducha Sw., który jest w nas. Duch Sw jest trzeciÄ… osobÄ… Trójcy Bożej. Jest Bogiem.
   DiabeÅ‚ nie może pokonać nigdy Boga.
   On zostaÅ‚ zesÅ‚any przez Jezusa Chrystusa po Jego wniebowstÄ…pieniu.
   Ja bardzo ceniÄ™ i kocham koÅ›ciół Katolicki jako organizacjÄ™ gdyż zapewne jest bliżej Boga niż Islam, Judaizm itd Bardzo siÄ™ cieszÄ™, że w Polsce istnie taki wielki patriota jak o. Rydzyk opluwany, szykanowany przez postUbeckich Å»ydów, faszystów żydowskich z Gazety Wyborczej, którzy ciÄ…gle rzÄ…dzÄ… w Polsce, teraz w wydaniu Tuska i jego PO,. O.Rydzyk wiÄ™cej czyni dobra dla Polski niż polski papież.gdyż ten wiedzÄ…c tak dużo o zbrodniach Å»ydów wobec Polaków, gÅ‚askaÅ‚ tego potomka żydowskich morderców KwaÅ›niewskiego-Stolzmana i dawaÅ‚ mu tylko przyzwolenie na żydowski rabunek Polski, niszczenie i okÅ‚amywanie. On spowodowaÅ‚, że nasze cierpienia wobec tych oprawców żydowskich sÄ… przedÅ‚użane. Matka Jana PawÅ‚a II Kaczorowska pochodziÅ‚a też z rodziny żydowskiej. Å»ydzi wiedzieli o tej niby sÅ‚aboÅ›ci papieża i dlatego tak go fetowali. Katolicyzm jest to wiara niepeÅ‚na, nie zgodna w wielu mniejscach ze SÅ‚owem Bożym, z wolÄ… Boga, choć ma i też zgodne elementy i niekiedy dobrÄ… pasjÄ™.
   Nie można ignorować żadnego SÅ‚owa Bożego i interpretować sobie dowolnie, jak koÅ›ciół Katolicki to niekiedy czyni.
   JeÅ›li siÄ™ nie zna i nie rozumie należy czekać na Boga., na Ducha Sw. To On daje nam poprawne rozumienie, a nie pochodzi ono z nas samych.

My musimy zupeÅ‚nie siÄ™ powierzyć Jezusowi Chrystusowi i wypeÅ‚niać tylko Jego wolÄ™, jak On sam wypeÅ‚niaÅ‚ wolÄ™ Ojca swego. ChciaÅ‚bym aby koÅ›ciół Katolicki bardziej rósÅ‚ w Jezusie Chrystusie. Wielokrotnie to Jezus mówiÅ‚ do swoich 7 koÅ›ciołów w Objawieniu Jana.
   Dlatego siÄ™ martwiÄ™ o koÅ›ciół Katolicki, a nie walczÄ™ z nim. Atak siÅ‚ demonicznych - Å»ydów a także innych koÅ›ciołów chrzeÅ›cijaÅ„ski na KoÅ›ciół Katolicki jest bardzo duży.
   Nawet chrzeÅ›cijanie AdwentyÅ›ci twierdzÄ…, że KoÅ›ciół Katolicki jest koÅ›ciółem WielkÄ… NierzÄ…dnicÄ… z Objawienia Sw. Jana, to koÅ›ciół DiabÅ‚a. Jak mogÄ™ broniÄ™ koÅ›cioÅ‚a Katolickiego, ale nie mogÄ™ go bronić przeciwko Jezusowi Chrystusowi. Musimy ujawniać nasze niedoskonaÅ‚oÅ›ci w Jezusie Chrystusie, aby być z Nim bliżej i bliżej, a nie siÄ™ arbitralnie gÅ‚askać itd.
   KoÅ›ciół Katolicki nie wychowuje mocnych chrzeÅ›cijan, majÄ…cych Ducha Sw, znajÄ…cych dobrze SÅ‚owo Boże i wolÄ™ Boga. KoÅ›ciół Katolicki nie daje wierzÄ…cym prawdziwej zbroji Bożej. Dlatego tak Katolicy sÄ… bici przez tych żydowskich oprawców w Polsce.
   Angela Merkel poucza papieża jaki powinien mieć stosunek do Å»ydów lub Nieżydów, bo Å»ydzi z mafii UE jÄ… używajÄ… i niÄ… manipulujÄ…. I papież jej ulega.
   Czy taki ma być papież zastÄ™pca Chrystusa na ziemi...jak Katolicy twierdzÄ….

ODPOWIEDZ

Do Wiklina

~moralny mentor

2009-05-01 18:29:28

Wybacz mój drogi ale ja nie jestem kapłanem ani nie uważam się za osobę która przestrzega tego co głosi Pismo , więc Twoje zarzuty wobec mnie, że jestem hipokrytą nie mają pokrycia w rzeczywistości lecz jedynie w Twoim mniemaniu o mnie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Drodzy Wiklin i Mentor

~Andrzej z Kalifornii

2009-05-03 01:42:09

Prawdziwa Ewangelia (Biblia -Słowo Boże) w Jezusie Chrystusie mówi, że w Jezusie Chrystusie wszyscy jesteśmy narodem kapłańskim, narodem Królewskim (Jezus Chrystus jest Naszym Prawdziwym Królem).
   On sam mówi abyÅ›my strofowali i pouczali jeden drugiego i odpuszczali jeden drugiemu jeÅ›li siÄ™ nawracamy ze swoich przewinien wobec braci w wierze. Jest to praca w Duchu Sw. abyÅ›my w Nim byli JednoÅ›ciÄ… – JednomyÅ›lni. AbyÅ›my wyszli z tego Å›wiata (duchowo, z ducha tego Å›wiata), bo jak Jezus Chrystus mówi, w przeciwnym wypadku bÄ™dziemy sÄ…dzeni wraz tym Å›wiatem. JeÅ›li jednak pozostajemy, jestemy w Jezusie Chrystusie nie idziemy na sÄ…d, ale jako Jego ukochana - Jego prawdziwy Duchowy koÅ›ciół na Å›lub z Nim na wieki. Ja gÅ‚oszÄ™ Jego ewangelie od ponad 8 lat, nie dlatego, że jakiÅ› kosciół ludzki (katolicki, protestancki lub jakiÅ› inny) do tego mnie powoÅ‚aÅ‚, lub posÅ‚aÅ‚. StaÅ‚o siÄ™ to przepadkowo, kiedy mówiÅ‚em ludziom o Bogu, Jezusie Chrystusie w szpitalach w USA choć byli ze mnÄ… inni bracia w wierze i nawet ksiÄ…dz katolicki tam przychodziÅ‚ nikt nie chciaÅ‚ sÅ‚uchać ich ewangelii, ale tylko kiedy ja gÅ‚osiÅ‚em, bo ludzie odczuwali obecność bożą w tym momencie. Jezus Chrystus powiedziaÅ‚ mi, że mnie posyÅ‚a abym gÅ‚osiÅ‚ Jego EwangeliÄ™ i zorganizowaÅ‚ mi też techniczny team – zespół do pomocy.
   JeÅ›li Jezus Chrystus nas posyÅ‚a nie pytajmy nikogo wiÄ™cej, bo to obraża Jego samego.
   KoÅ›ciół Katolicki potworzyÅ‚ sobie sam reguÅ‚y jakby poza WolÄ… i SÅ‚owem Bożym.
   Nawet w Starym Testamencie Bóg powoÅ‚ywaÅ‚ proroków z różnych warstw ludzi, pasterzy, rolników itd On ich przygotowywaÅ‚ w osobny sposób, nie przez ludzkie teologiczne wyksztaÅ‚cenie. To oni gromili nieposÅ‚uszny izraelski naród i ich wyksztaÅ‚conych kapÅ‚anów. Ludzie w Bibli byli zgorszeni Jezusem mówiÄ…c skÄ…d On ma te wszystkie moce, przecież my wiemy, że On nigdzie siÄ™ nie uczyÅ‚.
   Zauważcie, że tak dużo jest denominacji chrzeÅ›cijaÅ„skich (koÅ›ciołów) i każda twierdzi, że jest najlepszym koÅ›cioÅ‚em chrzeÅ›cijaÅ„skim. Papież Benedykt XVI mówiÅ‚, że tylko katolicka wiara jest peÅ‚nÄ… wiarÄ… a inne sÄ… obarczone błędami. Zapewne, ale jego też i to potężnymi z powodu których woÅ‚aÅ‚ o przebaczenie Jan PaweÅ‚ II, ale o wielu nie maÅ‚ pojÄ™cia. Nawet apostoÅ‚ Piotr kiedy zapewniaÅ‚ Jezusa Chrystusa przed jego mÄ™kÄ… o swojej miÅ‚oÅ›ci do Niego, że gotów jest oddać życie dla Niego, 3 razy siÄ™ Go zaparÅ‚. On nie wiedziaÅ‚ co w nim siedzi. Jak maÅ‚e mamy wyobrażenie o sobie a co dopiero o wielkiej organizacji, którÄ… niby prowadzimy. Z siedmiu koÅ›ciołów chrzeÅ›cijaÅ„skich w Objawieniu Sw. Jana nie pozostaÅ‚ ani jeden. Benedykt zamknÄ…Å‚ wolÄ™ Jezusa Chrystusa tylko do koÅ›cioÅ‚a katolickiego, innych chrzeÅ›cijan w swoim zdaniu pomieszaÅ‚ z Mohometanami, Judaistami i całą resztÄ…. Jego instytucja – organizacja jest najlepsza.
   Tak myÅ›leli też kapÅ‚ani żydowscy przed i w czasie Jezusa i nie rozpoznali Boga w Nim, i odpadli. Jezus wybraÅ‚ tylko garstkÄ™ w wiÄ™kszoÅ›ci prostych ludzi (garstkÄ™ w stosunku do caÅ‚ej reszty Å»ydów), która w Niego uwierzyÅ‚a.
   Sam Bóg poprzez rzymskiego wodza Tytusa zniszczyÅ‚ w roku 70–tym im Å›wiÄ…tyniÄ™ (jak zapowiedziaÅ‚ Jezus Chrystus, najwiÄ™kszÄ… do tej pory istniejÄ…cÄ… na Å›wiecie, o kamieniach wagi 640 ton), i wyciÄ…Å‚ w pieÅ„ wszystkich kapÅ‚anów. Tytus nie daÅ‚ siÄ™ przekupić tym kapÅ‚anom, gdy go prosili o ocalenie ich za cenÄ™ zÅ‚ota itd. PowiedziaÅ‚ do nich: kapÅ‚ani nie sÄ… godni aby przetrwali Å›wiÄ…tyniÄ™.
   Teraz w Jezusie Chrystusie, każdy z was(jeÅ›li wierzy i chodzi z Nim) jest Å›wiÄ…tyniÄ… Boga żywego, Jego Ducha przez Jezusa Chrystusa. Nie zabijaj, nie niszcz tej nowej Å›wiÄ…tyni Boga.
   Mentor, nie usprawiedliwiaj siÄ™ sam, tak wielu Å»ydów za Jezusa Chrystusa robiÅ‚o i nadal to robiÄ…. I nie poznali Pana, i idÄ… na zagÅ‚adÄ™ wiecznÄ…, i nie wiedzÄ… o tym.
   Lepiej siÄ™ przyznać do swoich niedoskonaÅ‚oÅ›ci, bo widzÄ™, że nie znasz siebie, jak Pan to widzi. JeÅ›li zauważyÅ‚eÅ› niedostatki duchowe jakiegoÅ› ksiÄ™dza nie trÄ…b na caÅ‚y Å›wiat i nie buduj swojej marnej wielkoÅ›ci (Mentor). W ten sposób Bóg przeklÄ…Å‚ Chama syna Noego, który wyÅ›miewaÅ‚ siÄ™ z wÅ‚asnego ojca, bo temu przydarzyÅ‚o siÄ™ upić i odkryć nieÅ›wiadomie swojÄ… nagość. Sam Bóg go przeklÄ…Å‚, wynosiÅ‚ siÄ™. Patrz co ty robisz. Chcesz wyjąć źdzbÅ‚o z oka bliźniego, a belka jest w oku twoim. Pytaj siÄ™ zawsze Pana, co masz robić.

Jest proroctwo biskupa Irlandzkiego Melchiasza 9/10 wieku, które mówi, że koÅ›ciół katolicki bÄ™dzie miaÅ‚ tylko 113 papieży. Ostatni 113-sty bÄ™dzie miaÅ‚ ducha Antychrysta i to bÄ™dzie koniec dla tego koÅ›cioÅ‚a. ... Papież Benedykt XVI jest 112 papieżem.
   Jak SÅ‚owo Boże podaje przed ponownym przyjsciem Jezusa Chrystusa, czyszczenie zacznie siÄ™ od koÅ›cioÅ‚a chrystusowego. Jedne odpadnÄ… drugie pozostanÄ….
   Ale wszystko jest w woli Ojca Naszego , Jezusa Chrystusa. Amen.
   My prawdziwi Polacy możemy siÄ™ cieszyć bardzo mÄ…drym o.Rydzykiem.
   To on powiedziaÅ‚ do Å»ydów Judaistów, że ich religia to nie jest religia tylko zawód. (może być to zawód profesjonalnych oszustów)
   Nie baÅ‚ siÄ™, nie gÅ‚askaÅ‚ tych oprawców jak to robiÅ‚ nasz papież .. i w ten sposób pomagaÅ‚ im dalej nas niszczyć i rabować etc.
   Jezus Chrystus powiedziaÅ‚ to tych samych oprawców w Ew. Jana 8:44 : Waszym ojcem jest DiabeÅ‚...etc To sÄ… Synowie DiabÅ‚a.
   Ale o. Rydzyk robi co może, ..... i tak go strasznie zewszÄ…d atakujÄ…, nawet niektórzy księża, biskupi i arcybiskupi z tzw koÅ›cioÅ‚a katolickiego.
   Natomiast Pan nam wzbudzi jedno wielkie serce kochajÄ…ce Go, a jego imiÄ™ jest 44, jak prorokowaÅ‚ Mickiewicz i inni. –I ono samo dokona cudu (oczywiÅ›cie w Bożej, Jezusa Chrystusa Mocy). Jezus Chrystus mówi: beze mnie nic nie możecie uczynić.
   Nic to Nic, ale z Nim wszystko.

Pozdrawiam was wszystkich bardzo w Jezusie Chrystusie.

ODPOWIEDZ

przyznales sam mentorze

~Wiklin

2009-05-04 16:26:23

ze nie przestrzegasz Pisma a mimo to nie tylko przepytales Andrzeja(wpis 28.04.2009r. 14:59) z jego intencji to jeszcze nazywasz sie sam ...moralnym!Podwojny hipokryta!

ODPOWIEDZ

w kazdym odcinku wyrtwam

~chuj

2009-05-04 19:58:33

jakas dupe i tak ma zostac

ODPOWIEDZ

Do wszystkich

~Mariusz

2009-09-03 19:47:34

Chrystus powiedział 'to czyńcie na moją pamiątkę' i wtedy ustanowił kapłaństwo oraz komunię św. przez którą również chrześcijanin łączy się z Bogiem oprócz modlitwy. Racją jest że każdy chrześcijanin jest posłany do głoszenia ewangelii, dobrej nowiny jak powiedział Chrystus ' idżcie i nauczajcie wszystkie narody'.Kapłanów również i to szczególnie Chrystus powołał by byli naszymi szczególnymi przewodnikami duchowymi. Tak jak powołał apostołów. Andrzeju z Kaliforni. Prawdopodobnie znasz bardzo dobrze Biblię (aby prawdziwą) jednak zastanawiam się do jakiego kościoła ty należysz i czy czasem nie manipulujesz słowami Biblii. Czemu Andrzeju tak nienawidzisz Żydów którzy i tak już swoje wycierpieli a przecież głosisz ewangelię jak dobry chrześcijanin. Bóg również Żydow kocha i może okaże im miłosierdzie.
   Nasza wiara nie zawsze jest doskonaÅ‚a i trzeba jÄ… udoskonalać zbliżać siÄ™ do Boga choć oczywiÅ›cie koÅ›ciół to nie 'kolejny model auta'. Nie udoskonalamy Boga tylko naszÄ… wiarÄ™. Księża katoliccy choć nie sÄ… doskonali to jednak wytrwale studiujÄ… BibliÄ™ przez 5-6 lat też przy pomocy Boga i 'w Duchu Åšw' jeÅ›li oto go proszÄ….
   Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê