Komentarze do artyku³u: Wezwanie do przebudzenia
Do Jana i forum
~Andrzej z Kalifornii
2009-04-28 01:27:38
CieszÄ™ siÄ™ Janie z Ciebie! Jest takich niewielu jak Ty.
Ta grupa o których artykuł mówi to żydoMafia, matka różnych masońskich grup, która kontroluje, morduje i rabuje finanse świata, niszczy totalnie kraje jak Polska i sprowadza ich do poziomu bananowych republik.
Ostatnio doszła mnie wiadomość, że Barack Obama pracuje z grupą Rockefellera nad zwiększoną kontrolą użytkowników Internetu (ta żydomasonistyczna grupa Rockefellera kontroluje niemal wszystkie uniwersytety w USA)
Barack Obama według definicji Talmudu żydowskiego, tego żydowskiego mafijnego i wykoślawionego tworu Bibli jest Zydem. Talmud mówi, że kto ma matkę żydówkę ten jest Żydem, a nie ten kto ma ojca Żyda, bo z ojcem nigdy nic niewiadomo. Matka jego jest żydowską komunistką wyznająca wolny seks. Na stronach Internetu jfkmontreal.com poszukajcie artykuły dotychące zamordowania J.F.Kennedyego przez żydo-Mafię, czy jak ktoś chce lobby żydowkiego.
W jednych z nich są dane dotyczące Obamy jego matki z fotografiami jej nagości.
Wszystko na to wskazuje, że Obama miał dostęp do tych materialów.
Od totalnego żydoMafii uzależnienia Busha przychodzi nowy okres operacji żydowskich na skalę międzynarodową z kolejną ich marionetką Obamą. Przezbrajają szyki. To co nie udało się osiągnąc za Busha chcą osiągnąć za Obamy.
W Polsce te formy faszyzacji są od dawna, a w nowej wersji Polski - niby nie komunistycznej, rozpoczeły się one szczególnie po dojściu do władzy Żyda Tuska. Jego matka ma też takie pochodzenie. I jak zwykłe od 1945 roku wszyscy prezydenci tzw polscy poza prozelitą Jazuzelskim (ten, który nie jest z krwi Żydem, ale przyjmuje ich wyznanie. Co roku w Polsce przybywa ich około 80-ciu) byli i są Żydami. Mafia żydowska w Polsce nigdy nie dopuściła żadnego człowieka do najwyższych stanowisk w rządzie tzw polskim, który byłby nie ich. Nawet otoczenie i koalicja z Romanem Gertychem była niepokojąca dla tej mafii. Wykańczali go wszyscy od prezydenta Kaczyńskiego-Kalksteina, Tuska, PO, SLD i reszty żydo-prozelickich diabłów.
Oczywiście są Żydzi prawdziwi chrześcijanie, lub po prostu uczciwi Żydzi, którzy nie chcą mieć nic wspólnego z tą żydowską mafią, ale tych jest niewielka garstka.
Oni również otwarcie występują przeciwko tym Żydom, jak sami mówią i piszą Evil Jews (złym demonicznym Żydom). Oni są również szykanowali przez tę żydo-Mafijną- międzynarodową ośmiornicę. Ich stowarzyszenia to Naturei Karta, Torah Jews, Jews for Jesus etc. to także Norman Finkelstein autor książki Holocaust Industry (przemysł holocaustu)
Wielokrotnie demonstrowali z plakatami, że nigdy nie uznją tego Evil State of Israel (tego złego demonicznego Izraela).
Po przeprowadzeniu globalnego oszustwa WrzeÅ›cieÅ„ 11- 2001 i wprowadzeniu kontroli pasażerów lotów jak i invigilacji przeciÄ™tnego obywatela wbrew konstytucji niemal każdego paÅ„stwa w imiÄ™ sztucznie wyprodukowanego terroryzmu, mamy teraz nastÄ™pny akt ich dziaÅ‚alnoÅ›ci. PrzeciÄ™tny czÅ‚owiek interesuje siÄ™ tylko jedzeniem, spaniem, robieniem pieniÄ™dzy i przyjemnoÅ›ciami. Jezus Chrystus mówi do tych którzy należą do Niego, którzy sÄ… Jego owcami, którzy znajÄ… Jego gÅ‚os, tak jak mówiÅ‚ do Piotra i apostołów: czuwaj, czuwaj bo nie wiesz kiedy przeciwnik, tak jak zÅ‚odziej ciÄ™ napadnie, okradnie. W Bibli w Objawieniu Jana mamy taki fragment dotyczÄ…cy tych czasów, kiedy ten ZÅ‚y- Antychrystus -DiabeÅ‚ dojdzie do takiej kontroli nad Å›wiatem, że bez jego akredytacji – kontroli-zgody nic nie bÄ™dzie można kupić lub sprzedać. Jego ludzie bÄ™dÄ… opieczÄ™towani przez niego numerem 666. OczywiÅ›cie jest to symboliczny numer.
SÅ‚owo Boże mówi, że ci ludzie , którzy przjmÄ… ten numer jako formÄ™ duchowej i materialnej kooperacji z tym ZÅ‚ym – Antychrystusem nie dostanÄ… siÄ™ do Królestwa Niebieskiego. Ludzie, którzy nie przyjmÄ… tej demonicznej kooperacji i bÄ™dÄ… we wszystkim podążali za Jezusem Chrystusem otrzymajÄ… od Boga niewidziaÅ‚mÄ… pieczęć, która ich ochroni od zagÅ‚ady, gniewu Bożego, który wyleje siÄ™ na ten Å›wiat.
Biblia i jej ostatnia księga Objawienie zaczyna się wypełniać na waszych oczach.
Jak wielu z was śpi i pokład nadzieję w złym kierunku. Zacznijcie szukać Boga, Jezusa Chrystusa, bo czasy są któtkie.
Tak jak mówił Jego Słowo za czasów Noego ludzie jedli, pili, żenili się, nie szukając Boga i wydawało się, że wszystko tak zawsze będzie. I kiedy Noe wszedł do Arki, Bóg zasunął drzwi. Nastąpił potop i cała reszta populacji została spłukana do otchłani.
Jezus Chrystus mówi, że przyjdzie po raz drugi jak za czasów Noego.
Dla jednych ku radości i wiecznemu życiu, dla innych dla ich zagłady.
Mają wybór, ale pycha i umiłowanie tego złego swiata ich zwiedzie. Dali się omamić temu Złemu.
Bardzo przepraszam za pomyłki
~Andrzej z Kalifornii
2009-04-28 01:45:31
Oczywiście nie mam keyboardu polskiego i na amerykańskim nie jest tak łatwo pisać po polsku i przypominać sobie pod którą literą alfabetu angielskiego jest polska zupełnie inna litera.
Jeśli piszemy szybko gubimy też sens gramatyczny, deklinacyjny gubiąc litery.
Ale zapewne będziecie mogli sobie dopracowyć w tym teksie prawidłową wersję.
Nie jest aż tak dużo tych pomyłek.
Najważniejsze abyście złapali treść, abyśmy wzajemnie dzieli się tym co Bóg kładzie nam na nasze serca,
abyśmy byli razem przed Jego obliczem, w Jezusie Chrystusie.
Czasy są szczególne, jakich do tej pory nie było.
Do Andrzeja
~Moralny Mentor
2009-04-28 14:59:07
Andrzeju czytam Twoje posty z wielkim zaciekawieniem, naprawdę dobrze się je czyta. Mam do Ciebie pytanie czy nie jesteś jednym z hipokrytów którzy piszą o szukaniu Boga, odejściu od tego co złe tego - co materialne, a w swoim życiu kierujesz się innymi wartościami i inaczej się zachowujesz? Nie traktuj tego pytania jako zarzut ja tylko chcę wiedzieć. Ja sam zostałem wychowany w religii katolickiej lecz ostatnimi czasu odsunąłem się od KK ze względu na to iż bardzo mi nie pasowała hipokryzja księży. Nie chciałbym generalizować natomiast wielu z nich nie kieruje się tym co głoszą mam na myśli Słowo Boże. Biblia ma w sobie wiele bardzo pozytywnych nauk a raczej większość z nich niestety my ludzie nie potrafimy lub też nie chcemy wdrażać ich w życie.
Pozdrawiam
Do Jana i Moralnego Mentora
~Andrzej z Kalifornii
2009-04-29 11:17:53
Poruszacie bardzo istotne kwestie. Na świecie panuje tzw bałagan religijny wskutek doś panującej słabej wiary. Jezus Chrystus mówi do uczniów swoich po swoim zmartwychwstaniu w drodze do Emaus: Oh głupi i gnuśnego serca.
Dlaczego głupi ? Bo mają gnuśne serca, za mało wierzą i kochają Boga, Jezusa Chrystusa.
Prawdziwe chrześcijaństwo nie jest religią: katolicką, protestancką, a już napewno
nie Swiadkami Jechowy, Mormonami, Judaistami czy Islamem itd. Jezus Chrystus powiedział: moje owce znają mój głos i za innymi nie pójdą, bo nie znają ich głosu. Prawdziwe chrześcijaństwo to nasza duchowa relacja z Jezusem Chrystusem i Bogiem Ojcem w Duchu Sw. Przez Jezusa Chrystusa. Bóg stał się twoim prawdziwym Ojcem !!!
Jezus Chrystus mówi: Nie nazywajcie nikogo Ojcem, bo tylko jednego macie w niebie.
Ten prawdziwy Ojciec jak Jezus powiedział jest Duchem (kościół katolicki papieża nazywa Ojcem Swiętym, wbrew słowom Jezusa Chrystusa)
Jezus Chrystus mówi, że my musimy się narodzić z Ducha Sw. aby mieć taką relację z Bogiem- Duchem. Co narodziło się z ciała ciałem jest, a co z Ducha, Duchem jest. Nie ma już żadnego potępienia dla tego, kto jest w Jezusie Chrystusie. Ci którzy go przyjeli i zostali ochrzczeni Duchem Sw są nowymi duchowymi ludzmi, którzy mogą wołać do Boga, Ojcze. Jezus Chrystus, Bóg z Boga, albo Bóg w ciele ludzkim nie tylko przyszedł na ziemię umrzeć za nasze grzechy, gdyż zapłatą za grzech jest śmierć, ale ochrzczić nas Duchem Sw. tych którzy w Niego uwierzą, przyjmą i Jemu się powierzą bez reszty.
Jeśli uwierzyliśmy i powierzyliśmy się Jezusowi Chrystusowi w Jego Imieniu możemy prosić aby Nasz Ojciec w Niebie dał nam Ducha Sw. i z pewnością dostaniemy Go.
Jezus Chrystus to tak ujmuje: wy jesteście złymi ojcami (nie mający żadnej ralacji duchowej z Bogiem), ale jeśli wasz syn prosi was o chleb nie dacie mu kamienia, albo jeśli prosi was o jajo nie dacie mu węża. Jeśli wy będąc złymi dajecie dobre dary dzieciom swoim, to co dopiero Mój Ojciec w Niebie, jeśli poprosicie Go o Ducha da wam Ducha Sw.
Gdy się czyta Biblie uważnie i to w Duchu Sw. bo tak tylko powinno się czytać Biblię
to gdy się spojrzy na te wszystkie denominacje chrześcijańskie, jakby oczami Boga na naszą miarę wiary i miłości w Niego, bo w Duchu On nam Siebie użycza, to w każdej znajdziemy wadliwe interpretacje Bibli i wynikające z tego nieBoże obrzędy, wierzenia niezgodne z Jego wolą jego słowem.itp.
Tak też było z kościołami chrześcijańskimi w czasach kiedy jeszcze żyli apostołowie.
W objawieniu Jana Jezus Chrystus mówi do 7-miu Jego kościołów i niemal do wszystkich mówi aby się nawrócili do Niego, do Boga. Najmocniej mówi do kościoła w Laodycei: jeśli się nie nawrócisz wypluję cię. Ten kościół może przestać być kościołem w Jezusie Chrystusie. To jest jakby duchowa śmierć. Obecnie na świecie wiele jest takich duchowo umarłych kościołów, niezależnie od tego co deklarują.
Problemem jest nasze niezbawione ciało. Biblia mówi ciało podąża przeciw Duchowi i Duch przeciwko ciału.
Z ciała mamy samo duchowe zło, złe myśli, złe pożądania itp. Dlatego musimy Duchem Sw w nas ujarzmiać nasze ciała, chodzić w jego woli, Duchu. Nie jest to łatwe...Ale jeśli ukochaliśmy ponad wszystko, ponad siebie Jezusa Chrystusa, wytrwamy i zwyciężymy, choć może będziemy mieli podknięcia.
Dlatego Jezus mówi do Piotra: Piotrze miłujesz Mnie, miłujesz Mnie...
On musi być w naszym sercu na pierwszym miejscu, zawsze!
Kiedyś byłem katolikiem, nawet wstąpiłem na papieski fakultet. Ale Bóg i z tamtąd mnie zabrał....zapewne gdybym tam był dłużej niczego bezpośrednio od Boga bym nie poznał.
Nie byÅ‚bym póżniej ochrzczoy Duchem Sw.( katolicy majÄ… tylko w to miejsce nic nieznaczÄ…cÄ… ceremoniÄ™ – bierzmowanie, które też przechodziÅ‚em),. Poza tym nie znajÄ… Ducha Sw i w Nim nie chodzÄ…).
Oczywiście, my musimy ich wszystkich kochać i nie potępiać, ale głosić w Duchu Sw. im prawdziwą pełną ewangelię. Bo to co ja od Boga otrzymałem nie jest moją żadną zasługą. - To jest jego łaska, bo szukałem Go nieustannie, a On mnie znalazł.
Najbardziej bliskimi byli dla mnie przez pewien czas chrześcijanie wyznania zielonoświątkowego. Niemniej i oni wpadli w różne pułapki, szczególnie manipulują nimi syjoniści dla popierania demonicznego Izraela i ich całej międzynarodowej mafii. Prawdziwi Synowie Diabła (żydzi- syjoniści) jak o nich powiedział Jezus Chrystus w Ew. Jana 8:44 : Ojcem waszym jest Diabeł i wy wypełniacie jego pożądania.
Napisałem wam dość dużo, może wy otworzycie serce do Jezusa Chrystusa..
Bardzo bym się radował z tego w Nim.
Pozdrawiam was bardzo z Kalifornii.
do mentora ,nie tyle moralnego
~Wiklin
2009-04-29 17:56:49
co ...sprytnego.A gdziez to mentorze dowiedziales sie ,ze ksieza sa hipokrytami? ....czy aby nie z lektury urbanowskiego NIE lub Faktow&Mitow?
Spotykalismu sie tu z cala gama prowokacji wiec moralizatorzy ,nawet ci bardziej papiescy od papieza -nas juz nie zaskocza.....
posyp głowę popiołem i .....
~l9
2009-04-29 20:59:48
do:Andrzej z Kalifornii 29.04.2009r. 11:17
Kościół Chrystusowy jest Kościołem Katolickim. Nie ma innego. Czy to się Tobie podoba czy nie.
To nie jest kolejny model auta, czy kolejna kochanka, czy kolejna zmiana ubrań.
Zbadaj dobrze naukę KK i nawróć się do prawdziwej Wiary.
Powtarzam: Chrystus Pan nie ma innej Oblubienicy niż Kościół Rzymski.
Do ..... l9 i forum
~Andrzej z Kalifornii
2009-04-30 11:34:00
To nie ważne co się mnie lub tobie lub jakiejś organizacji podoba, która się nazywa kościołem.
Ważne jest to co się Chrystusowi, Bogu podoba.
My ludzie prawdziwie wierzący nie chodzimy w swojej woli, ale woli Naszego Ojca w Niebie przez Jezusa Chrystusa. W Biblii jest taki fragment, kiedy matka Jezusa Chrystusa przyszła do Niego z bracmi jego
i chciała z Nim rozmawiać, kiedy On nauczał lud. Wówczas Jezus Chrystus powiódł reką po tłumie i powiedział: kto jest moją matką, moim bratem lub moją siostrą...Ten który szuka i wypełnia wolę Mojego Ojca w Niebie. Człowiek który nie zna Boga, nie zna woli Boga jako swojego Ojca i nie wypełnia jego woli nie może należeć do prawdziwej z Ducha rodziny Chrystusa.
Nawet relacja cielesna matka syn nie ma tu żadnego znaczenia.
Większość protestantów i katolików, a sam nim byłem, nie zna woli Bożej i nie chodzi w Jezusie Chrystusie.
Czy taki to jest prawdziwy kościół Chrystusowy o którym Jezus Chrystus mówi... Napewno nie.
Chodzenie do kościoła aby tylko chodzić lub należeć nie zbawia, ale kompletne powierzenie się Jezusowi Chrystusowi, otrzymanie Ducha Sw, chodzenie w Nim i oczekiwanie jego powtórnego przyjścia. To jest zbawienie.
Jezus Chrystus mówi: ten będzie zbawiony kto wytrwa do Końca.
Taką pychę jaką ty masz o sobie będąc katolikiem, mieli Żydzi będąc przecież pokoleniem abrahamowym, wybranym.
. Pisałem poprzednio co do nich powiedział Jezus Chrystus: Synowie Diabła.
Tak samo i byli Żydzi, którzy uwierzyli w Jezusa Chrystusa, ale ponieważ bali się, że zostaną wykluczeni z Synagogi, zaparli się swojej wiary i od niej odpadli.
Pycha jest pierwszym grzechem anioła światłości Lucyfera który przez ten grzech stał się Diabłem. Kościół Chrystusowy to jesteś ty i tobie podobni, jeśli wierzysz, chodzisz w Duchu Sw .... a nie jakaś instytucja. Swoją postawą wobec Chrystusa ty stanowisz o tym kościele-instytuscji- zgromadzeniu. Prawdziwi wyznawcy Jezusa Chrystusa są ochrzczeni Duchem Sw. chodzą w Nim i dlatego Jezus Chrystus mówi, że zbuduję Kościół, którego bramy piekielne Go nie przemogą. Diabeł nie jest w stanie pokonać Ducha Sw., który jest w nas. Duch Sw jest trzecią osobą Trójcy Bożej. Jest Bogiem.
Diabeł nie może pokonać nigdy Boga.
On został zesłany przez Jezusa Chrystusa po Jego wniebowstąpieniu.
Ja bardzo cenię i kocham kościół Katolicki jako organizację gdyż zapewne jest bliżej Boga niż Islam, Judaizm itd Bardzo się cieszę, że w Polsce istnie taki wielki patriota jak o. Rydzyk opluwany, szykanowany przez postUbeckich Żydów, faszystów żydowskich z Gazety Wyborczej, którzy ciągle rządzą w Polsce, teraz w wydaniu Tuska i jego PO,. O.Rydzyk więcej czyni dobra dla Polski niż polski papież.gdyż ten wiedząc tak dużo o zbrodniach Żydów wobec Polaków, głaskał tego potomka żydowskich morderców Kwaśniewskiego-Stolzmana i dawał mu tylko przyzwolenie na żydowski rabunek Polski, niszczenie i okłamywanie. On spowodował, że nasze cierpienia wobec tych oprawców żydowskich są przedłużane. Matka Jana Pawła II Kaczorowska pochodziła też z rodziny żydowskiej. Żydzi wiedzieli o tej niby słabości papieża i dlatego tak go fetowali. Katolicyzm jest to wiara niepełna, nie zgodna w wielu mniejscach ze Słowem Bożym, z wolą Boga, choć ma i też zgodne elementy i niekiedy dobrą pasję.
Nie można ignorować żadnego Słowa Bożego i interpretować sobie dowolnie, jak kościół Katolicki to niekiedy czyni.
Jeśli się nie zna i nie rozumie należy czekać na Boga., na Ducha Sw. To On daje nam poprawne rozumienie, a nie pochodzi ono z nas samych.
My musimy zupełnie się powierzyć Jezusowi Chrystusowi i wypełniać tylko Jego wolę, jak On sam wypełniał wolę Ojca swego. Chciałbym aby kościół Katolicki bardziej rósł w Jezusie Chrystusie. Wielokrotnie to Jezus mówił do swoich 7 kościołów w Objawieniu Jana.
Dlatego się martwię o kościół Katolicki, a nie walczę z nim. Atak sił demonicznych - Żydów a także innych kościołów chrześcijański na Kościół Katolicki jest bardzo duży.
Nawet chrześcijanie Adwentyści twierdzą, że Kościół Katolicki jest kościółem Wielką Nierządnicą z Objawienia Sw. Jana, to kościół Diabła. Jak mogę bronię kościoła Katolickiego, ale nie mogę go bronić przeciwko Jezusowi Chrystusowi. Musimy ujawniać nasze niedoskonałości w Jezusie Chrystusie, aby być z Nim bliżej i bliżej, a nie się arbitralnie głaskać itd.
Kościół Katolicki nie wychowuje mocnych chrześcijan, mających Ducha Sw, znających dobrze Słowo Boże i wolę Boga. Kościół Katolicki nie daje wierzącym prawdziwej zbroji Bożej. Dlatego tak Katolicy są bici przez tych żydowskich oprawców w Polsce.
Angela Merkel poucza papieża jaki powinien mieć stosunek do Żydów lub Nieżydów, bo Żydzi z mafii UE ją używają i nią manipulują. I papież jej ulega.
Czy taki ma być papież zastępca Chrystusa na ziemi...jak Katolicy twierdzą.
Do Wiklina
~moralny mentor
2009-05-01 18:29:28
Wybacz mój drogi ale ja nie jestem kapłanem ani nie uważam się za osobę która przestrzega tego co głosi Pismo , więc Twoje zarzuty wobec mnie, że jestem hipokrytą nie mają pokrycia w rzeczywistości lecz jedynie w Twoim mniemaniu o mnie.
Pozdrawiam
Drodzy Wiklin i Mentor
~Andrzej z Kalifornii
2009-05-03 01:42:09
Prawdziwa Ewangelia (Biblia -Słowo Boże) w Jezusie Chrystusie mówi, że w Jezusie Chrystusie wszyscy jesteśmy narodem kapłańskim, narodem Królewskim (Jezus Chrystus jest Naszym Prawdziwym Królem).
On sam mówi abyÅ›my strofowali i pouczali jeden drugiego i odpuszczali jeden drugiemu jeÅ›li siÄ™ nawracamy ze swoich przewinien wobec braci w wierze. Jest to praca w Duchu Sw. abyÅ›my w Nim byli JednoÅ›ciÄ… – JednomyÅ›lni. AbyÅ›my wyszli z tego Å›wiata (duchowo, z ducha tego Å›wiata), bo jak Jezus Chrystus mówi, w przeciwnym wypadku bÄ™dziemy sÄ…dzeni wraz tym Å›wiatem. JeÅ›li jednak pozostajemy, jestemy w Jezusie Chrystusie nie idziemy na sÄ…d, ale jako Jego ukochana - Jego prawdziwy Duchowy koÅ›ciół na Å›lub z Nim na wieki. Ja gÅ‚oszÄ™ Jego ewangelie od ponad 8 lat, nie dlatego, że jakiÅ› kosciół ludzki (katolicki, protestancki lub jakiÅ› inny) do tego mnie powoÅ‚aÅ‚, lub posÅ‚aÅ‚. StaÅ‚o siÄ™ to przepadkowo, kiedy mówiÅ‚em ludziom o Bogu, Jezusie Chrystusie w szpitalach w USA choć byli ze mnÄ… inni bracia w wierze i nawet ksiÄ…dz katolicki tam przychodziÅ‚ nikt nie chciaÅ‚ sÅ‚uchać ich ewangelii, ale tylko kiedy ja gÅ‚osiÅ‚em, bo ludzie odczuwali obecność bożą w tym momencie. Jezus Chrystus powiedziaÅ‚ mi, że mnie posyÅ‚a abym gÅ‚osiÅ‚ Jego EwangeliÄ™ i zorganizowaÅ‚ mi też techniczny team – zespół do pomocy.
Jeśli Jezus Chrystus nas posyła nie pytajmy nikogo więcej, bo to obraża Jego samego.
Kościół Katolicki potworzył sobie sam reguły jakby poza Wolą i Słowem Bożym.
Nawet w Starym Testamencie Bóg powoływał proroków z różnych warstw ludzi, pasterzy, rolników itd On ich przygotowywał w osobny sposób, nie przez ludzkie teologiczne wykształcenie. To oni gromili nieposłuszny izraelski naród i ich wykształconych kapłanów. Ludzie w Bibli byli zgorszeni Jezusem mówiąc skąd On ma te wszystkie moce, przecież my wiemy, że On nigdzie się nie uczył.
Zauważcie, że tak dużo jest denominacji chrzeÅ›cijaÅ„skich (koÅ›ciołów) i każda twierdzi, że jest najlepszym koÅ›cioÅ‚em chrzeÅ›cijaÅ„skim. Papież Benedykt XVI mówiÅ‚, że tylko katolicka wiara jest peÅ‚nÄ… wiarÄ… a inne sÄ… obarczone błędami. Zapewne, ale jego też i to potężnymi z powodu których woÅ‚aÅ‚ o przebaczenie Jan PaweÅ‚ II, ale o wielu nie maÅ‚ pojÄ™cia. Nawet apostoÅ‚ Piotr kiedy zapewniaÅ‚ Jezusa Chrystusa przed jego mÄ™kÄ… o swojej miÅ‚oÅ›ci do Niego, że gotów jest oddać życie dla Niego, 3 razy siÄ™ Go zaparÅ‚. On nie wiedziaÅ‚ co w nim siedzi. Jak maÅ‚e mamy wyobrażenie o sobie a co dopiero o wielkiej organizacji, którÄ… niby prowadzimy. Z siedmiu koÅ›ciołów chrzeÅ›cijaÅ„skich w Objawieniu Sw. Jana nie pozostaÅ‚ ani jeden. Benedykt zamknÄ…Å‚ wolÄ™ Jezusa Chrystusa tylko do koÅ›cioÅ‚a katolickiego, innych chrzeÅ›cijan w swoim zdaniu pomieszaÅ‚ z Mohometanami, Judaistami i całą resztÄ…. Jego instytucja – organizacja jest najlepsza.
Tak myśleli też kapłani żydowscy przed i w czasie Jezusa i nie rozpoznali Boga w Nim, i odpadli. Jezus wybrał tylko garstkę w większości prostych ludzi (garstkę w stosunku do całej reszty Żydów), która w Niego uwierzyła.
Sam Bóg poprzez rzymskiego wodza Tytusa zniszczyÅ‚ w roku 70–tym im Å›wiÄ…tyniÄ™ (jak zapowiedziaÅ‚ Jezus Chrystus, najwiÄ™kszÄ… do tej pory istniejÄ…cÄ… na Å›wiecie, o kamieniach wagi 640 ton), i wyciÄ…Å‚ w pieÅ„ wszystkich kapÅ‚anów. Tytus nie daÅ‚ siÄ™ przekupić tym kapÅ‚anom, gdy go prosili o ocalenie ich za cenÄ™ zÅ‚ota itd. PowiedziaÅ‚ do nich: kapÅ‚ani nie sÄ… godni aby przetrwali Å›wiÄ…tyniÄ™.
Teraz w Jezusie Chrystusie, każdy z was(jeśli wierzy i chodzi z Nim) jest świątynią Boga żywego, Jego Ducha przez Jezusa Chrystusa. Nie zabijaj, nie niszcz tej nowej świątyni Boga.
Mentor, nie usprawiedliwiaj się sam, tak wielu Żydów za Jezusa Chrystusa robiło i nadal to robią. I nie poznali Pana, i idą na zagładę wieczną, i nie wiedzą o tym.
Lepiej się przyznać do swoich niedoskonałości, bo widzę, że nie znasz siebie, jak Pan to widzi. Jeśli zauważyłeś niedostatki duchowe jakiegoś księdza nie trąb na cały świat i nie buduj swojej marnej wielkości (Mentor). W ten sposób Bóg przeklął Chama syna Noego, który wyśmiewał się z własnego ojca, bo temu przydarzyło się upić i odkryć nieświadomie swoją nagość. Sam Bóg go przeklął, wynosił się. Patrz co ty robisz. Chcesz wyjąć źdzbło z oka bliźniego, a belka jest w oku twoim. Pytaj się zawsze Pana, co masz robić.
Jest proroctwo biskupa Irlandzkiego Melchiasza 9/10 wieku, które mówi, że kościół katolicki będzie miał tylko 113 papieży. Ostatni 113-sty będzie miał ducha Antychrysta i to będzie koniec dla tego kościoła. ... Papież Benedykt XVI jest 112 papieżem.
Jak Słowo Boże podaje przed ponownym przyjsciem Jezusa Chrystusa, czyszczenie zacznie się od kościoła chrystusowego. Jedne odpadną drugie pozostaną.
Ale wszystko jest w woli Ojca Naszego , Jezusa Chrystusa. Amen.
My prawdziwi Polacy możemy się cieszyć bardzo mądrym o.Rydzykiem.
To on powiedział do Żydów Judaistów, że ich religia to nie jest religia tylko zawód. (może być to zawód profesjonalnych oszustów)
Nie bał się, nie głaskał tych oprawców jak to robił nasz papież .. i w ten sposób pomagał im dalej nas niszczyć i rabować etc.
Jezus Chrystus powiedział to tych samych oprawców w Ew. Jana 8:44 : Waszym ojcem jest Diabeł...etc To są Synowie Diabła.
Ale o. Rydzyk robi co może, ..... i tak go strasznie zewsząd atakują, nawet niektórzy księża, biskupi i arcybiskupi z tzw kościoła katolickiego.
Natomiast Pan nam wzbudzi jedno wielkie serce kochajÄ…ce Go, a jego imiÄ™ jest 44, jak prorokowaÅ‚ Mickiewicz i inni. –I ono samo dokona cudu (oczywiÅ›cie w Bożej, Jezusa Chrystusa Mocy). Jezus Chrystus mówi: beze mnie nic nie możecie uczynić.
Nic to Nic, ale z Nim wszystko.
Pozdrawiam was wszystkich bardzo w Jezusie Chrystusie.
przyznales sam mentorze
~Wiklin
2009-05-04 16:26:23
ze nie przestrzegasz Pisma a mimo to nie tylko przepytales Andrzeja(wpis 28.04.2009r. 14:59) z jego intencji to jeszcze nazywasz sie sam ...moralnym!Podwojny hipokryta!
Do wszystkich
~Mariusz
2009-09-03 19:47:34
Chrystus powiedział 'to czyńcie na moją pamiątkę' i wtedy ustanowił kapłaństwo oraz komunię św. przez którą również chrześcijanin łączy się z Bogiem oprócz modlitwy. Racją jest że każdy chrześcijanin jest posłany do głoszenia ewangelii, dobrej nowiny jak powiedział Chrystus ' idżcie i nauczajcie wszystkie narody'.Kapłanów również i to szczególnie Chrystus powołał by byli naszymi szczególnymi przewodnikami duchowymi. Tak jak powołał apostołów. Andrzeju z Kaliforni. Prawdopodobnie znasz bardzo dobrze Biblię (aby prawdziwą) jednak zastanawiam się do jakiego kościoła ty należysz i czy czasem nie manipulujesz słowami Biblii. Czemu Andrzeju tak nienawidzisz Żydów którzy i tak już swoje wycierpieli a przecież głosisz ewangelię jak dobry chrześcijanin. Bóg również Żydow kocha i może okaże im miłosierdzie.
Nasza wiara nie zawsze jest doskonała i trzeba ją udoskonalać zbliżać się do Boga choć oczywiście kościół to nie 'kolejny model auta'. Nie udoskonalamy Boga tylko naszą wiarę. Księża katoliccy choć nie są doskonali to jednak wytrwale studiują Biblię przez 5-6 lat też przy pomocy Boga i 'w Duchu Św' jeśli oto go proszą.
Pozdrawiam
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.