Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Stopnie pożucia humoru

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Powiedz NIE cenzurze w internecie!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Stopnie pożucia humoru

~Jacek placek

2011-05-07 06:06:15

Prostacki
   Huragan Å›miechu na sali kinowej, podczas prymitywnych komedii filmu niemego, na opÅ‚akany widok kogoÅ›, kto dostaÅ‚ w pysk tortem.
   Autoironiczny
   Kto potrafi żartować z samego siebie.
   Masochistyczny
   Kto pozwala innym dowcipkiwać na swój temat

Niżej przykÅ‚ady stopnia autoironicznego

O RÓŻNYCH ELKACH

Gdy byÅ‚em w sile wieku miaÅ‚em modne szelki.
    Na te szelki Å‚apaÅ‚y siÄ™ różne, rzekÅ‚bym... Elki.
    Lecz ja siÄ™ migaÅ‚em, niczym od potworów !
    Obsesyjnie siÄ™ bojÄ…c wenerycznych chorób.
    DziÅ›, na starość, po nocach te Elki mnie straszÄ…,
    bo Å›niÄ… siÄ™. I przez zemstÄ™ łóżko mi taraszÄ….

Uwaga od autorska: W moich latach studenckich, w pewnym okresie studenci zÅ‚apali bakcyl mody, w postaci podtrzymywania spodni gumowymi szelkami. JakiÅ› prywatny ich producent, który wyczuÅ‚ koniunkturÄ™ zapewne zbiÅ‚ na tym kasÄ™, bo przemysÅ‚ paÅ„stwowy, jak zwykle w tamtych czasach... nie nadążyÅ‚.
   WracajÄ…c do szelek, to ówczesny student muzykologii, późniejszy nieżyjÄ…cy dziÅ› już dÅ‚ugoletni redaktor muzyczny PR Andrzej Jaroszewski, a jeszcze wczeÅ›niej kolega z klasy w Liceum OgólnoksztaÅ‚cÄ…cym im. A.Witkowskiego mojego szwagra Erazma B., kiedyÅ› bawiÄ…c w towarzystwie mieszanym, byÅ‚ do tego stopnia dumny z posiadanych szelek, że zadaÅ‚ sobie trud Å›ciÄ…gniÄ™cia swetra przez gÅ‚owÄ™, żeby wszyscy w Klubie Pod Jaszczurami zobaczyli, jakie ma modne szelki.
   A nota bene w sali Jaszczurów wcale w tym czasie nie byÅ‚o zbyt ciepÅ‚o.
   ScenÄ™ tÄ™ widziaÅ‚em na wÅ‚asne oczy, chociaż nie byÅ‚em staÅ‚ym bywalcem tego Klubu.
   JeÅ›li chodzi dalej o szelki, to ja ani wtedy, ani bÄ™dÄ…c w sile wieku nie posiadaÅ‚em modnych szelek, o których piszÄ™ w rymowance, w której użyÅ‚em owych szelek, żeby mieć co zrymować z Elkami. Dopiero na starość, Maryna kupiÅ‚a mi je, ponieważ majÄ…c potężnÄ… przepuklinÄ™ pooperacyjnÄ… caÅ‚obrzusznÄ…, spodnie podtrzymywane paskiem, nie chcÄ… mi siÄ™
   na tym brzuszysku trzymać.
   We fraszce znowu jest, jak to powiadajÄ… Gorole... sama prawda, bowiem ja o takiej tylko piszÄ™, a pamięć wstecznÄ… mam, że ho, ho!

EROTYCZNY BILANS Å»YCIA
   Z PRZYMRUÅ»ENIEM OKA

Tak w moim życiu dziaÅ‚o siÄ™ – psiamać! -
   Å¼e te, co chciaÅ‚em – nie chciaÅ‚y mi dać.
   Lecz też w moim życiu byÅ‚o tak – psiamać! -
   Å¼e od tych, co chciaÅ‚y – ja nie chciaÅ‚em brać.

WÄ„TPLIWA POCIECHA

Po latach spotkaÅ‚em ModestÄ™...
   I tak dzisiaj wyglÄ…daÅ‚a,
   iż ogromnie wdziÄ™czny jej jestem
   Å¼e przed laty wcale mi nie daÅ‚a

O JACKU
   Z OSTATNIEJ CHWILI

Jestem Jacek, który... o, rety!
   ma apetyt na wszystkie kobiety.
   Lecz, niestety, ten Jacek: Czy wiecie?
   Już od lat jest na Å›cisÅ‚ej diecie.

Powiedz NIE cenzurze w internecie.
   Jacek placek oczywista... autoironista

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê