Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Komentarze, komentarze i meile

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Powiedz NIE cenzurze w internecie!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Komentarze, komentarze i meile

~Jacek placek

2011-06-01 08:50:52

a w nich korespondencja prywatna
   Data: 11 maja 2008 13:07

Wszyscy Przemili Adresaci obojga PÅ‚ci,
   poniżej sporo komentarzy wyrażajÄ…cych moje aktualne poglÄ…dy na rzeczywistość politycznÄ…, które zresztÄ… przez lata ewoluowaÅ‚y i których zresztÄ… ani nie kryjÄ™, ani też nikomu ich nie narzucam. Każdy bowiem swój Å›wiatopoglÄ…d buduje wg wÅ‚asnych wyobrażeÅ„ oraz wÅ‚asnych doÅ›wiadczeÅ„. I jest to Å›wiÄ™te prawo każdego, który – rzekomo – ma „wolnÄ… wolÄ™ oraz Å›wiadomość wolnego wyboru dobra lub zÅ‚a”. Inna to sprawa, że Marks i Engels uważali raczej, że „byt okreÅ›la Å›wiadomość”. Być może, że mieli racjÄ™. JeÅ›li chodzi o mnie, to ja mam obecnie „Å›wiadomość” o wartoÅ›ci tysiÄ…ca czterysta kilkudziesiÄ™ciu zÅ‚otych, bo tyle co miesiÄ…c emerytury dostarcza mi do rÄ™ki zaprzyjaźniony listonosz Artur.
   A teraz krótko o majÄ…cej siÄ™ narodzić historii gierkowskiego Osiedla.
   Już mam koncepcjÄ™ historii. ZacznÄ™ jednÄ… z lepszych moich fraszek, napisanÄ… w ostatnich latach.

KRÓTKA HISTORIA LUDZKOÅšCI
   ORAZ CYWILIZACJI

Ta wspaniaÅ‚a ludzkość odkÄ…d zlazÅ‚a z drzew
   niczego nie wymyÅ›liÅ‚a... psiakrew...
   prócz wojen, peÅ‚nych krwi, trupów, znoju...
   I jeszcze niekiedy ma w cenie:
   krótkie okresy pokoju...
   przeznaczone na... dozbrojenie...
   ZaÅ› caÅ‚a cywilizacja od wieków siÄ™ biedzi,
   jak podciąć tÄ™ gałąź, na której ludzkość – siedzi
   A caÅ‚a srawa siÄ™ wlecze od wynalazku MACZUGI,
   choć do bomby termojÄ…drowej byÅ‚ to proces dÅ‚ugi
   ZaÅ› drugi najgorszy wynalazek, to Mercedes Benz,
   do dziÅ› idzie o do silnika paliwo, a nuże żywo...bÄ™c
   Kiedy bidne Kraje, nie chcÄ… go USA gangsterowi dać.
   To zbrojnie zakÅ‚ada im usranÄ… demosracjÄ™ Qurva jego blać
   A rzÄ…dzÄ…cy nierzÄ…dem wiochÄ… tromtasraci,
   osratnio wysyÅ‚ali do Iraku bidnych z wiochy chÅ‚opaków,
   bowiem sami tromtasraci ze srachu nasraliby do gaci
   Za to osratnio usÅ‚yszaÅ‚em na wÅ‚asne uszy,
   co jakiÅ› dupek z MON-u, a nie z WRON-u
   pierdoliÅ‚ w mediach jawnie o jednym czoÅ‚gu, kawale zÅ‚omu,
   Å¼e nie granica na Odrze i Nysie, POLSKÄ„ RACJÄ„ STANU
   bo sprzedana Zachodowi wiocha ma jÄ… w skaÅ‚ach Afganisranu
   Jak to idioto, usÅ‚yszaÅ‚em, to ze Å›michu siÄ™ POPiSikaÅ‚em

NastÄ™pnie rozwinÄ™ myÅ›l o Å›mieciach, które ludzkość od poczÄ…tku istnienia wyrzucaÅ‚a gdzie popadÅ‚o. Tylko poczÄ…tkowo byÅ‚y to Å›mieci naturalne, z którymi Matka Ziemia sobie radziÅ‚a, rozkÅ‚adajÄ…c je. Stopniowo jednak Å›mieci stawaÅ‚y siÄ™ Å›mieciami nazwijmy je cywilizacyjnymi, coraz trudniejszymi dla Matki Ziemi do ich rozÅ‚ożenia i wchÅ‚oniÄ™cia. Aż doszliÅ›my do zatrucia Ziemi i Kosmosu wybuchami termojÄ…drowymi, odpadkami satelitów, gazami cieplarnianymi, workami z nierozkÅ‚adalnych tworzyw chemicznych, których Ziemia nie jest w stanie rozÅ‚ożyć i strawić.
   To wszystko jest nie od rzeczy, ponieważ Osiedle Cegielniana po części wybudowane zostaÅ‚o na zrekultywowanym dawnym komunalnym wysypisku, które jeszcze pamiÄ™tam z koÅ„cówki lat sześćdziesiÄ…tych ub.w. , a w części na osuszonych wzglÄ™dnie samorzutnie wyschÅ‚ych stawach.

Jacek placek

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê