Komentarze do artyku³u: Powiedz NIE cenzurze w internecie!
Komentarze, komentarze i meile
~Jacek placek
2011-06-01 08:50:52
a w nich korespondencja prywatna
Data: 11 maja 2008 13:07
Wszyscy Przemili Adresaci obojga Płci,
poniżej sporo komentarzy wyrażajÄ…cych moje aktualne poglÄ…dy na rzeczywistość politycznÄ…, które zresztÄ… przez lata ewoluowaÅ‚y i których zresztÄ… ani nie kryjÄ™, ani też nikomu ich nie narzucam. Każdy bowiem swój Å›wiatopoglÄ…d buduje wg wÅ‚asnych wyobrażeÅ„ oraz wÅ‚asnych doÅ›wiadczeÅ„. I jest to Å›wiÄ™te prawo każdego, który – rzekomo – ma „wolnÄ… wolÄ™ oraz Å›wiadomość wolnego wyboru dobra lub zÅ‚a”. Inna to sprawa, że Marks i Engels uważali raczej, że „byt okreÅ›la Å›wiadomość”. Być może, że mieli racjÄ™. JeÅ›li chodzi o mnie, to ja mam obecnie „Å›wiadomość” o wartoÅ›ci tysiÄ…ca czterysta kilkudziesiÄ™ciu zÅ‚otych, bo tyle co miesiÄ…c emerytury dostarcza mi do rÄ™ki zaprzyjaźniony listonosz Artur.
A teraz krótko o mającej się narodzić historii gierkowskiego Osiedla.
Już mam koncepcję historii. Zacznę jedną z lepszych moich fraszek, napisaną w ostatnich latach.
KRÓTKA HISTORIA LUDZKOŚCI
ORAZ CYWILIZACJI
Ta wspaniała ludzkość odkąd zlazła z drzew
niczego nie wymyśliła... psiakrew...
prócz wojen, pełnych krwi, trupów, znoju...
I jeszcze niekiedy ma w cenie:
krótkie okresy pokoju...
przeznaczone na... dozbrojenie...
Zaś cała cywilizacja od wieków się biedzi,
jak podciąć tÄ™ gałąź, na której ludzkość – siedzi
A cała srawa się wlecze od wynalazku MACZUGI,
choć do bomby termojądrowej był to proces długi
ZaÅ› drugi najgorszy wynalazek, to Mercedes Benz,
do dziś idzie o do silnika paliwo, a nuże żywo...bęc
Kiedy bidne Kraje, nie chcą go USA gangsterowi dać.
To zbrojnie zakłada im usraną demosrację Qurva jego blać
A rzÄ…dzÄ…cy nierzÄ…dem wiochÄ… tromtasraci,
osratnio wysyłali do Iraku bidnych z wiochy chłopaków,
bowiem sami tromtasraci ze srachu nasraliby do gaci
Za to osratnio usłyszałem na własne uszy,
co jakiÅ› dupek z MON-u, a nie z WRON-u
pierdolił w mediach jawnie o jednym czołgu, kawale złomu,
że nie granica na Odrze i Nysie, POLSKĄ RACJĄ STANU
bo sprzedana Zachodowi wiocha ma ją w skałach Afganisranu
Jak to idioto, usłyszałem, to ze śmichu się POPiSikałem
Następnie rozwinę myśl o śmieciach, które ludzkość od początku istnienia wyrzucała gdzie popadło. Tylko początkowo były to śmieci naturalne, z którymi Matka Ziemia sobie radziła, rozkładając je. Stopniowo jednak śmieci stawały się śmieciami nazwijmy je cywilizacyjnymi, coraz trudniejszymi dla Matki Ziemi do ich rozłożenia i wchłonięcia. Aż doszliśmy do zatrucia Ziemi i Kosmosu wybuchami termojądrowymi, odpadkami satelitów, gazami cieplarnianymi, workami z nierozkładalnych tworzyw chemicznych, których Ziemia nie jest w stanie rozłożyć i strawić.
To wszystko jest nie od rzeczy, ponieważ Osiedle Cegielniana po części wybudowane zostało na zrekultywowanym dawnym komunalnym wysypisku, które jeszcze pamiętam z końcówki lat sześćdziesiątych ub.w. , a w części na osuszonych względnie samorzutnie wyschłych stawach.
Jacek placek
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.