Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Kak nie to, eto możet wsjo ?

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Powiedz NIE cenzurze w internecie!

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Kak nie to, eto możet wsjo ?

~Jacek placek

2011-08-02 02:51:53

Tytuł znanej ze szkolnych lektur noweli Stefana Żeromskiego zaczął się szyderczo realizować dopiero w Polsce rzekomo wolnej od żydobolszewizmu, w Trzeciej RP ?, a finalizował w Kaczyńskich Czwartej RP ?. Wrogowie narodu polskiego wyciągają pazerne łapy i pazury zewsząd. To Żydzi, Niemcy, Ukraińcy. Żydzi chcą odszkodowań ?, zwrotu majątków po ofiarach zbrodni niemieckich w Polsce. Niemcy chcą odzyskać ? Śląsk, Pomorze, Mazury, żądają odszkodowań za majątki i cierpienia wypędzonych ? w 1945 roku. Nacjonaliści ukraińscy, ludobójcy Polaków na Kresach Wschodnich żądają zwrotu majątków Ukraińców przesiedlonych po wojnie z południowo-wschodnich rubieży Polski już rozszarpanej po czwartym rozbiorze w Poczdamie.
   A co na to nasze ? rzÄ…dy, nasze ? ekipy sejmowe? UznajÄ… te oskarżenia i żądania za sÅ‚uszne. PosÅ‚usznie dajÄ…c posÅ‚uch tym roszczeniom, pertraktujÄ…, wyrażajÄ… zrozumienie ?. TargujÄ… siÄ™ z Å»ydami o wysokość odszkodowania, czy ma to być 65 miliardów dolarów, czy tylko 60; czy ma to być 25 procent tych wydumanych kwot, czy 50 procent.
   To nie kapitulanctwo. To zdrada szeroko rozumianego interesu narodowego. To zarazem potwierdzanie przed naszymi wrogami, że owszem, byliÅ›my winni, jesteÅ›my winni, powinniÅ›my zwrócić zagrabione, powinniÅ›my wypÅ‚acić miliardy odszkodowaÅ„. I przepraszać, przepraszać, przepraszać…
   TakÄ… politykÄ™ prowadziÅ‚y kolejno rzÄ…dy: Mazowieckiego, Suchockiej, J.K. Bieleckiego, Cimoszewicza, J. Buzka, M. Belki, Marcinkiewicza, JarosÅ‚awa KaczyÅ„skiego. PolitykÄ™ kapitulacji w wykonaniu SLD, Unii WolnoÅ›ci, AWS, znów SLD, Prawa i SprawiedliwoÅ›ci i teraz Waffen-PO.
   TytuÅ‚ noweli S. Å»eromskiego zaczyna siÄ™ potwierdzać dopiero teraz, w rzekomo wolnej Polsce. Å»eromski miaÅ‚ na myÅ›li nasze dramaty powstaÅ„cze z XIX

Jacek placek do kaÅ„ca PO d PiS dany... O, rany ! W dodatku o ksywie caÅ‚odobowy gacek, znanej przez caÅ‚ej zgnojonej Floty Marynarki Wojennej Oksywie, czemu w koÅ„cu ci ja siÄ™ wcale nie dziwiÄ™. Bo skoro Floty ? To nie wiele z niÄ… byÅ‚o roboty...

A z kolei kiedy wczeÅ›niej puÅ›ciÅ‚em innÄ…:

KREDYTOBIORCOM KU PRZESTRODZE
   czyli
   ISTOTA KAPITALIZMU

Z ciebie jest czÅ‚ek bogaty,
   ale wyłącznie w r a t y.
   Ponadto ci obwieszczÄ™,
   Å¼e plus w o d s e t k i jeszcze.
   Licz skrzÄ™tnie i wyceniaj,
   bo masz to do spÅ‚acenia.

zacny freeman K przyznaÅ‚ mi zupeÅ‚nÄ… racjÄ™ itd. patrz niżej:

23:41 [ 4.09.2007] freeman K

Masz zupeÅ‚nÄ… racjÄ™ ! Ja wolÄ™ odpuÅ›cić i nie kupić, niż wziąć jakikolwiek kredyt ! Krew czÅ‚owieka zalewa jak mi PKO co miesiÄ…c potrÄ…ca pieniÄ…dze z wyzerowanego konta ROR za obsÅ‚ugÄ™ ! ObsÅ‚uga jest elektroniczna i nie ponoszÄ… za to kosztów, ale robiÄ… mi debet i potem naliczajÄ… odsetki karne! ChcÄ…c utrzymać numer konta trzeba co i raz dopÅ‚acać !
   Twórz dalej! To ma sens! Pozdro

Wobec powyższego nie mogÅ‚em nie podziÄ™kować nastÄ™pujÄ…cymi sÅ‚owy, tym razem, jako facet przezorny:

01:52 [ 5.09.2007] facet przezorny

DziÄ™kujÄ™ Ci freemanie K, mój sympatyku, za pozdrowienia. Może jeszcze to podziÄ™kowanie zdążysz odczytać.

Tu muszÄ™ powiedzieć, że caÅ‚ego wywodu freemana K o tych operacjach bankowych ani w zÄ…b nie pojÄ…Å‚em, bowiem z usÅ‚ug banków, tej najbardziej perfidnej instytucji kapitalistycznej, nie korzystam. Natomiast swojÄ… fraszkÄ™ napisaÅ‚em, korzystajÄ…c tylko ze swojej intuicji. Na caÅ‚e moje szczęście nie mam żadnego konta, ani kart do bankomatów itp. Nie posiadam żadnego konta, bo i cóż mógÅ‚bym na tym koncie gromadzić, a całą swojÄ… emeryturÄ™ przechowujÄ™ częściowo w szufladzie w swoim M-3, a częściowo w swojej portmonetce i dziÄ™ki temu Å‚ajdackie banki nie majÄ… żadnej okazji, żeby mnie okradać, jak freemana K i wielu innych naiwnych. Banki oczywiÅ›cie żerujÄ… na patologicznej wrÄ™cz koniecznoÅ›ci oszczÄ™dzania, do jakiej kapitalizm zmusza tÄ™ zdecydowanÄ… wiÄ™kszość spoÅ‚eczeÅ„stwa utrzymujÄ…cÄ… siÄ™ z pracy rÄ…k wÅ‚asnych i oszukiwanÄ… w dodatku na pÅ‚acy, przez różnych cwanych biznesmenów oraz organizacje typu koncerny itp. Dodatkowo na pÅ‚acach tej wiÄ™kszoÅ›ci żeruje dodatkowo jeszcze zÅ‚odziejskie paÅ„stwo, zmuszajÄ…ce jÄ… do pÅ‚acenia różnych podatków: bezpoÅ›rednich i poÅ›rednich, a najważniejszÄ… i najbardziej znienawidzonÄ… instytucjÄ…, strzegÄ…cÄ… interesu tego paÅ„stwa sÄ… urzÄ™dy skarbowe. Nie jest tajemnicÄ…, bo prowadzone byÅ‚y w III RP badania, które wykazaÅ‚y, że owa żyjÄ…ca z pracy rÄ…k wÅ‚asnych wiÄ™kszość, przez poÅ‚owÄ™ każdego kolejnego roku kalendarzowego tyra wyłącznie na zapÅ‚acenie tych wszystkich podatków. Jeszcze wredniejszÄ… od banków instytucjÄ… jest chyba tylko kapitalistyczna gieÅ‚da, bo ta żeruje na najniższych ludzkich instynktach, a mianowicie: chytroÅ›ci, pazernoÅ›ci i skÅ‚onnoÅ›ci do hazardu. Na tych samych instynktach żerujÄ… też różne gry liczbowe (...).

Przy łąjdackiej roli i funkcjach banków, które sÄ… fundamentem kapitalizmu i bez których ten parszywy ustrój gospodarczo-spoÅ‚eczny nie mógÅ‚by istnieć, warto siÄ™ nieco dÅ‚użej zatrzymać. Bo oto w Pardon.popolityce opublikowaÅ‚em znamiennÄ… rymowankÄ™,
   którÄ… u Was puszczÄ™ może jeszcze,
   o ile to, co teraz opublikować siÄ™ uda
   bo Jacek C. wierzy raczej w bab uda !

A koÅ„czÄ…c rzecz o owym freemanie K, to w dalszej wymianie informacji i jego pochwaÅ‚ pod adresem moich utworków dowiedziaÅ‚em siÄ™ o jego aktualnej sytuacji rodzinno+materialnej, które jest nie do pozazdroszczenia. Ma na utrzymaniu żonÄ™, studiujÄ…cÄ… córkÄ™ i niepeÅ‚nosprawnego przykutego do wózka inwalidzkiego syna, wymagajÄ…cego drogich lekarstw i nawet pampersów. Freeman K ma wprawdzie dobry, a nieznany mi zawód, który pozwala mu zarobić, ale na czarno, na utrzymanie rodziny oraz na utrzymanie niezbÄ™dnego mu samochodu. WspółczujÄ…c mu, równoczeÅ›nie pochwaliÅ‚em go za pracÄ™ na czarno, dziÄ™ki której nie okrada go ta zÅ‚odziejska IV RP.

Poniżej plik 38, a w nim ciÄ…g dalszy moich publikacji w „Pardon.poppolityce”do czasu, dopóki nie wetkniÄ™to mi tam knebla w niewyparzony pysk.

Jacek placek dynda sobie na sÅ‚upie i POPiS dany srapisralizm ma w Wachowiczki pieprznej DU... pardon ! Zupie ?

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê