Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Nie zapominajmy że:

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Miliard euro od Polski

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Nie zapominajmy że:

~Alternatyw

2006-06-20 21:46:06

1.w latach 50. pójść do banku z przedwojennymi obligacjami dla wielu mogło oznaczać wyjście już innymi drzwiami i w aysyście dwóch panów ścigających wrogów ludu ewentualnie na drugiu dzień wizytę SB w domu.
   2.przelicznik wypÅ‚at za obligacje byÅ‚ po prostu zÅ‚odziejski. Trudno mi tu opierać siÄ™ na konkretny przeliczniku bo jestem za mÅ‚ody żeby to pamiÄ™tać ale wiem z opowiadaÅ„ dziadka. Nie tylko żydzyi ale przedewszystkim wielu Polaków posiadaÅ‚o i posiada te obligacje. Nie dawno byÅ‚o o pewnej osobie z BiaÅ‚egostoku które oblogacje wyceniono na, uwaga, 50zÅ‚. Ich wartość przedwojenna to 20tys zÅ‚oty.

ODPOWIEDZ

Nie twierdzę żeby

~Alternatyw

2006-06-21 11:55:41

im dawać. Tym bardziej że tych pokrzywdzonych to praktycznie w tej organizacji nie ma. Chciałem tylko zauważyć że tą sprawę wypłat za obligacje z lat pięćdziesiatych trudno brać na poważnie skoro mogło ona oznaczać dla dochodzącego swoich praw wiezienie.

ODPOWIEDZ

....

~Ant

2006-06-26 08:36:42

Polecam link, który daje przykład dociekliwości brakującej w oficjalnych mediach:
   http://www.polskiejutro.com/art/a.php?p=215nadeslane

Zwracam uwagÄ™ na wiadomość z ministerstwa:
   ,,Szanowny Panie
   W Ministerstwie Skarbu PaÅ„stwa trwajÄ… obecnie prace nad ustawÄ…, której celem jest finansowe zadośćuczynienie za mienie skonfiskowane obywatelom polskim - w tym pochodzenia żydowskiego - przez wÅ‚adze komunistyczne. W tej sprawie RzÄ…d Polski nie może tworzyć żadnych ustaw czÄ…stkowych.
   Z poważaniem
   JarosÅ‚aw Krajewski,,

To co budzi mój niepokój, to nadal trwajÄ…ce dziaÅ‚ania niejako, poza naszymi plecami.. i stawianie nas po czasie przed faktami dokonanymi. SÄ…dzÄ™, że w tej sprawie powinniÅ›my być wyjÄ…tkowo nieufni a wszelkie dziaÅ‚ania na naszÄ… szkodÄ™ powinny wreszcie grozić poważnymi konsekwencjami. Jak dotÄ…d jesteÅ›my ,,nabierani,, i ,,dojeni,, na wszelkie możliwe sposoby.
   Nadal jestem przekonany, że w mediach dokonujÄ… siÄ™ zmiany pozorne i dopóki nie bÄ™dÄ… reprezentowaÅ‚y racji i interesu Polaków, bÄ™dziemy nadal utrzymywani w nieÅ›wiadomoÅ›ci w sprawach istotnych i manipulowani na dowolne sposoby.

ODPOWIEDZ

PS

~Ant

2006-06-26 08:57:56

Gdyby powyższa ustawa przeszła, namawiam w pierwszej kolejności wszystkich Polaków o żądanie poniesienia konskwencji dla ludzi odpowiedzialnych za przeprowadzenie ostatnich zmian w Polsce
   tj. za utratÄ™ oszczÄ™dnoÅ›ci życia wielu milionów ludzi w wyniku inflacji Balcerowicza i ograbienie majÄ…tku narodowego zubożajÄ…c tym samym caÅ‚e spoÅ‚eczeÅ„stwo.
   Dalej przykÅ‚adnie ukaraÅ‚bym tych ludzi, którzy za nasze pieniÄ…dze wymyÅ›lajÄ… ustawy sprzyjajÄ…ce dalszemu okradaniu.

ODPOWIEDZ

Ant -prawdÄ™ prawisz

~obiektyw

2006-06-27 17:26:29

lecz nie oczekuj że coś się zmieni na lepsze. Ktokolwiek będzie rządził w Polsce to i tak musi chodzić pod dyktando Banku Światowego i pozostałej finansjery.
   A ten link ze szczególnÄ… dedykacjÄ… dla Ciebie http://republika.pl/pieniadz/
   Jak to wszystko przetrawisz to możesz go rozpowszechniać nawet na Polonii

ODPOWIEDZ

:)

~Ant

2006-06-27 17:49:46

Ten link, a dokładniej tę stronę, poznałem bardzo dawno temu. :)
   Istnieje już tak dÅ‚ugo w internecie, że zdziwienie budzi fakt, jak na niÄ… maÅ‚o ludzi trafiÅ‚o.
   SwojÄ… drogÄ…, nie omieszkaÅ‚em sprawdzić wiarygodnoÅ›ci tego co tam zostaÅ‚o napisane... tak wydawaÅ‚o mi siÄ™ to wtedy maÅ‚o prawdopodobne. SÅ‚owa uznania dla autora.
   Polecam jÄ… innym także. :)
   Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

PS

~Ant

2006-06-27 17:59:35

Napisałeś: ,,... nie oczekuj że coś się zmieni na lepsze,,
   Nie dowierzam. Zaczynasz propagować filozofiÄ™ ,,zdechÅ‚ych ryb,,?
   Nie wpadaj w tak totalne zwÄ…tpienie. :)

ODPOWIEDZ

Jestem realistÄ…

~obiektyw

2006-06-29 05:54:02

Wyobraź sobie że jestem optymistą ale w tym wypadku o ile przynajmniej klka krajów nie upomni się o to że jest okradane lub jakiś niespodziewany kataklizm nie uziemi grupy głównych bankierów to nic się nie zmieni. Co gorsze, będzie jeszcze gorzej a ludzkość zostanie poddana totalnej inwigilacji i stanie się niewolnikami wąskiej grupy władców i bogaczy.
   JeÅ›li masz jakÄ…Å› radÄ™ na ten stan rzeczy to podziel siÄ™ z innymi... na pewno bÄ™dÄ… Ci wdziÄ™czni.
   PS. Tak czy inaczej o tym linku raczej na pewno dowiedziaÅ‚eÅ› siÄ™ ode mnie bo to ja rok temu zaczÄ…Å‚em go dosyć mocno promować dziwiÄ…c siÄ™ zresztÄ… osobie która go wykonaÅ‚a (materiaÅ‚y tam zawarte byÅ‚y już dawno w internecie) że tego nie robi.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê