Komentarze do artyku³u: Miliard euro od Polski
Nie zapominajmy że:
~Alternatyw
2006-06-20 21:46:06
1.w latach 50. pójść do banku z przedwojennymi obligacjami dla wielu mogło oznaczać wyjście już innymi drzwiami i w aysyście dwóch panów ścigających wrogów ludu ewentualnie na drugiu dzień wizytę SB w domu.
2.przelicznik wypłat za obligacje był po prostu złodziejski. Trudno mi tu opierać się na konkretny przeliczniku bo jestem za młody żeby to pamiętać ale wiem z opowiadań dziadka. Nie tylko żydzyi ale przedewszystkim wielu Polaków posiadało i posiada te obligacje. Nie dawno było o pewnej osobie z Białegostoku które oblogacje wyceniono na, uwaga, 50zł. Ich wartość przedwojenna to 20tys złoty.
Nie twierdzę żeby
~Alternatyw
2006-06-21 11:55:41
im dawać. Tym bardziej że tych pokrzywdzonych to praktycznie w tej organizacji nie ma. Chciałem tylko zauważyć że tą sprawę wypłat za obligacje z lat pięćdziesiatych trudno brać na poważnie skoro mogło ona oznaczać dla dochodzącego swoich praw wiezienie.
ODPOWIEDZ....
~Ant
2006-06-26 08:36:42
Polecam link, który daje przykład dociekliwości brakującej w oficjalnych mediach:
http://www.polskiejutro.com/art/a.php?p=215nadeslane
Zwracam uwagę na wiadomość z ministerstwa:
,,Szanowny Panie
W Ministerstwie Skarbu Państwa trwają obecnie prace nad ustawą, której celem jest finansowe zadośćuczynienie za mienie skonfiskowane obywatelom polskim - w tym pochodzenia żydowskiego - przez władze komunistyczne. W tej sprawie Rząd Polski nie może tworzyć żadnych ustaw cząstkowych.
Z poważaniem
Jarosław Krajewski,,
To co budzi mój niepokój, to nadal trwające działania niejako, poza naszymi plecami.. i stawianie nas po czasie przed faktami dokonanymi. Sądzę, że w tej sprawie powinniśmy być wyjątkowo nieufni a wszelkie działania na naszą szkodę powinny wreszcie grozić poważnymi konsekwencjami. Jak dotąd jesteśmy ,,nabierani,, i ,,dojeni,, na wszelkie możliwe sposoby.
Nadal jestem przekonany, że w mediach dokonują się zmiany pozorne i dopóki nie będą reprezentowały racji i interesu Polaków, będziemy nadal utrzymywani w nieświadomości w sprawach istotnych i manipulowani na dowolne sposoby.
PS
~Ant
2006-06-26 08:57:56
Gdyby powyższa ustawa przeszła, namawiam w pierwszej kolejności wszystkich Polaków o żądanie poniesienia konskwencji dla ludzi odpowiedzialnych za przeprowadzenie ostatnich zmian w Polsce
tj. za utratę oszczędności życia wielu milionów ludzi w wyniku inflacji Balcerowicza i ograbienie majątku narodowego zubożając tym samym całe społeczeństwo.
Dalej przykładnie ukarałbym tych ludzi, którzy za nasze pieniądze wymyślają ustawy sprzyjające dalszemu okradaniu.
Ant -prawdÄ™ prawisz
~obiektyw
2006-06-27 17:26:29
lecz nie oczekuj że coś się zmieni na lepsze. Ktokolwiek będzie rządził w Polsce to i tak musi chodzić pod dyktando Banku Światowego i pozostałej finansjery.
A ten link ze szczególną dedykacją dla Ciebie http://republika.pl/pieniadz/
Jak to wszystko przetrawisz to możesz go rozpowszechniać nawet na Polonii
:)
~Ant
2006-06-27 17:49:46
Ten link, a dokładniej tę stronę, poznałem bardzo dawno temu. :)
Istnieje już tak długo w internecie, że zdziwienie budzi fakt, jak na nią mało ludzi trafiło.
Swoją drogą, nie omieszkałem sprawdzić wiarygodności tego co tam zostało napisane... tak wydawało mi się to wtedy mało prawdopodobne. Słowa uznania dla autora.
Polecam ją innym także. :)
Pozdrawiam
PS
~Ant
2006-06-27 17:59:35
Napisałeś: ,,... nie oczekuj że coś się zmieni na lepsze,,
Nie dowierzam. Zaczynasz propagować filozofię ,,zdechłych ryb,,?
Nie wpadaj w tak totalne zwÄ…tpienie. :)
Jestem realistÄ…
~obiektyw
2006-06-29 05:54:02
Wyobraź sobie że jestem optymistą ale w tym wypadku o ile przynajmniej klka krajów nie upomni się o to że jest okradane lub jakiś niespodziewany kataklizm nie uziemi grupy głównych bankierów to nic się nie zmieni. Co gorsze, będzie jeszcze gorzej a ludzkość zostanie poddana totalnej inwigilacji i stanie się niewolnikami wąskiej grupy władców i bogaczy.
Jeśli masz jakąś radę na ten stan rzeczy to podziel się z innymi... na pewno będą Ci wdzięczni.
PS. Tak czy inaczej o tym linku raczej na pewno dowiedziałeś się ode mnie bo to ja rok temu zacząłem go dosyć mocno promować dziwiąc się zresztą osobie która go wykonała (materiały tam zawarte były już dawno w internecie) że tego nie robi.
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.