Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: "druga"

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Odkryto drugÄ… ZiemiÄ™?

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

"druga"

~+PiEnIaDz+

2005-06-17 12:12:06

Nie rozumiem za bardzo na czym polegają te podobizny między nią, a Ziemią.
   1-"Planeta ta znajduje siÄ™ 3,2 miliona kilometrów od gwiazdy wokół której krąży. Stanowi to 2% dystansu jaki dzieli naszÄ… ZiemiÄ™ od SÅ‚oÅ„ca"
   -no to zostaje jeszcze 98% dystansu, zeby byla tak jak nasza Ziemia w stosunku do Slonca.
   2-"Temperatura panujÄ…ca przy powierzchni planety jest wiÄ™c wyższa od 200 stopni Celsjusza"
   -No nawet przy ostatnich upaÅ‚ach nie byÅ‚o tak gorÄ…co =P
   3- "Na razie nie wiadomo, czy posiada atmosferÄ™."
   4-"Astronomowie nie majÄ… także informacji o strukturze jej powierzchni"

Normalnie to na pewno 2 bliźniacze planety. Zdaje mi siÄ™, że już Mars jest bardziej zbliżony warunkami do naszej planety.

ODPOWIEDZ

masz racjÄ™

~Szymon

2005-06-24 09:05:33

trochę przesadzili z tym podobieństwem.

ODPOWIEDZ

bo ja wiem....

~2EN

2005-07-13 06:56:14

Biorąc pod uwagę fakt, że większość odkrytych dotychczas planet spoza Układu Słonecznego jest wielokrotnie większa niż Jowisz, wydaje mi się, że można wykazać się odrobiną wyrozumiałości dla tego przesadnego entuzjazmu autorów newsa.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê