Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Ochydni żydzi Paszkwilanci

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Mafia rzeczywiÅ›cie istnieje?

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Ochydni żydzi Paszkwilanci

~Stan na Prezydenta

2010-03-24 21:31:43

Stanisław Tymiński: Paszkwilanci

OpublikowaÅ‚/a WÅ‚odek KuliÅ„ski - Wirtualna Polonia w dniu 2010-02-27

ObserwujÄ…c scenÄ™ politycznÄ… w Polsce, zauważyÅ‚em, że dziennikarze, którzy mnie zawsze zwalczali, stali siÄ™ sÅ‚ynni i bogaci. Historia ostatnich 20 lat pokazuje, że można byÅ‚o zrobić dobrÄ… karierÄ™ na tendencyjnym szkalowaniu mojej osoby. Niektórzy robiÄ… to do dzisiaj.
    Jedna z “moich” paszkwilantek, Å»ydówka Anne Applebaum, już w 1990 roku publikowaÅ‚a o mnie obrzydliwe teksty w skrajnie konserwatywnej amerykaÅ„skiej prasie. To samo po angielsku i po polsku pisaÅ‚ jej mąż Radek Sikorski, byÅ‚y dziennikarz, który zrobiÅ‚ karierÄ™ w polityce. Radek robi teraz podchody na stanowisko prezydenta RP, a jego żona Applebaum obiecuje, że przestanie pisać tendencyjne teksty dla amerykaÅ„skiej prasy, kiedy zostanie PierwszÄ… DamÄ… w Polsce. Wiadomo, że Pierwszej Damie nie wypada pisać paszkwili. Może to zlecić innym osobom.
    W 90 roku atakowali mnie tacy dziennikarze, jak Daniel Passent i JarosÅ‚aw GugaÅ‚a, którzy dostali stanowiska ambasadorów RP w Argentynie i w Urugwaju. Dziennikarz Krzysztof Kasprzyk za swój udziaÅ‚ w książce “Åšladami Stana TymiÅ„skiego” byÅ‚ konsulem w Vancouverze, Los Angeles i Nowym Jorku. Piotr Najsztub dostaÅ‚ miesiÄ™cznik “Przekrój” oraz programy publicystyczne w TVP, a jego szef Adam Michnik zostaÅ‚ niekwestionowanym królem żydowskiego “Salonu”. Monika Olejnik oraz Tomasz Lis do tej pory dostajÄ… najwyższe pensje w telewizji. Nawet Anita Gargas, którÄ… znaÅ‚em jako przymierajÄ…cÄ… gÅ‚odem mÅ‚odÄ… emigrantkÄ™ w Toronto i pożyczaÅ‚em jej pieniÄ…dze na przeżycie, paszkwilowaÅ‚a mnie w 90 roku, teraz jest szefem publicystyki w TVP. Åšp. dziennikarz Roman Samsel, którego kiedyÅ› zatrudniÅ‚em do edycji mojej książki “ÅšwiÄ™te psy”, napisaÅ‚ na mój temat kilka książkowych paszkwili i jeździÅ‚ z nimi do szkół Å›rednich w caÅ‚ej Polsce, aby osobiÅ›cie niszczyć mojÄ… reputacjÄ™. ZmarÅ‚ w wielkich cierpieniach na raka dwunastnicy.
    Lista “moich” paszkwilantów jest bardzo dÅ‚uga i nie jest to miejsce na jej publikacjÄ™, a wiÄ™c daÅ‚em tylko kilka przykÅ‚adów, że szkalowanie TymiÅ„skiego okazaÅ‚o siÄ™ dziaÅ‚alnoÅ›ciÄ… bardzo korzystnÄ… dla wielu dziennikarzy. Notabene przez ostatnie 20 lat jestem w Polsce pod Å›cisłą cenzurÄ… – nikt w Kraju nie opublikuje moich tekstów, a wiÄ™c nie mam możliwoÅ›ci obrony. Pewnie z obawy, aby nie zdewaluować wartoÅ›ci tych wydumanych paszkwili.
    Zawsze byÅ‚em zdumiony, z jak wielkim zaciÄ™ciem byÅ‚em kÅ‚amliwie atakowany przez obcych mi ludzi. Jest to swego rodzaju komplement, że poÅ›wiÄ™cili mi tyle uwagi, ryzykujÄ…c przez pisanie potwornych kÅ‚amstw swojÄ… reputacjÄ™. Atakowano mnie głównie za to, że odważyÅ‚em siÄ™ bronić Polaków skazanych na biedÄ™ przez mafijno-polityczny ukÅ‚ad “okrÄ…gÅ‚ego stoÅ‚u”, oraz za to że w 1990 roku zdobyÅ‚em poparcie milionów Polaków, którzy po 8 tygodniach morderczej kampanii wyborczej wybrali mnie na stanowisko swego prezydenta. Tyle, że na koniec “dopasowano” wynik wyborów na korzyść Lecha Wałęsy. ByÅ‚bym wtedy waszym prezydentem, gdyby nie dorzucono kartek do urn w dużych miastach wojewódzkich, gdzie “ukÅ‚ad” miaÅ‚ swoich ludzi. Po sfaÅ‚szowanych wyborach byÅ‚em brutalnie porzucony przez wÅ‚asny elektorat na pożarcie zjadliwych paszkwilantów, którzy dalej rzucali siÄ™ na mnie jak wÅ›ciekÅ‚e psy. Czarne chmury zebraÅ‚y siÄ™ wtedy nad PolskÄ… i wiszÄ… nad krajem do tej pory. A byliÅ›my tak blisko zwyciÄ™stwa i udaÅ‚o nam siÄ™ obalić wrogi nam antypolski rzÄ…d Tadeusza Mazowieckiego. Mimo że prawdziwy wynik wyborów przyhamowaÅ‚ socjopatyczne reformy Leszka Balcerowicza, to wszystko poszÅ‚o na marne, bo dziÅ› PolskÄ… rzÄ…dzi haniebny ukÅ‚ad PO-PiS.
    W 1991 roku sfaÅ‚szowano wybory, utrÄ…cajÄ…c wiÄ™kszość Partii X za domniemane podrabianie podpisów koniecznych do rejestracji kandydatów, ale bez podania żadnych dowodów. PamiÄ™tam, z jakÄ… radoÅ›ciÄ… moi paszkwilanci jednostronnie opisywali ten incydent w prasie krajowej i zagranicznej. NiedÅ‚ugo potem Å›p. MieczysÅ‚aw Bareja, przewodniczÄ…cy Komisji Wyborczej w Warszawie, który nas Å›wiadomie utrÄ…ciÅ‚ z wyborów, umarÅ‚ na atak serca jako potwierdzony współpracownik SB w czasie swojej wÅ‚asnej rozprawy lustracyjnej.
    PiszÄ™ ten tekst jako przestrogÄ™, że jeÅ›li kiedyÅ› w przyszÅ‚oÅ›ci znajdzie siÄ™ prawy Polak, który odważy siÄ™ ostro zawalczyć o wasz los, to znowu potężna grupa paszkwilantów bÄ™dzie go niszczyÅ‚a na wszelkie sposoby w zamian za zaszczyty i pieniÄ…dze. BÄ™dÄ… oni nagradzani przez poprzednich paszkwilantów, którzy już sÅ‚awÄ™ i stanowiska zdobyli haniebnym szkalowaniem.
    Taka sytuacja bÄ™dzie trwaÅ‚a, dokÄ…d każdy Polak nie zrozumie, że kiedy niszczÄ… jego lidera, który reprezentuje jego interesy na scenie politycznej, to on sam jest celem ataku – to on jest niszczony. W czasie wojny, a takÄ… dziwnÄ… wojnÄ™ niestety mamy w naszym kraju, najważniejsze jest zniszczenie strategicznego dowództwa. Potem już Å‚atwo zwyciężyć i rozproszyć żoÅ‚nierzy. Nie jest to tajemnica, że ludźmi, którzy sÄ… biedni i bez liderów, jest Å‚atwo manipulować i rzÄ…dzić pod pozorami demokracji.
    OsobiÅ›cie nigdy nie widziaÅ‚em sytuacji, aby Polacy stanÄ™li murem za swoim liderem-reprezentantem, kiedy byÅ‚ on atakowany przez naszych wrogów. Ba, nigdy nie widziaÅ‚em nawet zbiórki pieniÄ™dzy na koszty kampanii wyborczej jakiegoÅ› kandydata. Tak jakby Polacy nie cenili i nie mieli potrzeby, aby mieć wÅ‚asnych reprezentantów w polityce. A polityka jak dźwignia daje możliwość najwiÄ™kszych zmian na korzyść obywateli. W prawdziwej demokracji gÅ‚os oddany na danego kandydata jest gÅ‚osem na samego siebie. Kto tego nie rozumie, jest tylko kibicem polityki, a nie jej uczestnikiem, i jako kibic swego gÅ‚osu w urnie wyborczej nigdy nie bÄ™dzie broniÅ‚. A najwiÄ™ksza bieda, to nie brak pieniÄ™dzy, ale tchórzostwo i brak wiedzy.
    Na koniec pragnÄ™ zwrócić uwagÄ™, że kiedy dana nacja nie jest w stanie wykreować, wesprzeć i obronić swoich liderów reprezentantów, to ich miejsce natychmiast zajmÄ… wyszczekani i sowicie opÅ‚acani dziennikarze paszkwilanci. A to dlatego, że na poziomie wÅ‚adzy natura nie znosi próżni. Kraj prowadzony przez bandÄ™ dziennikarskich paszkwilantów nigdy nie bÄ™dzie bogaty. PrzyszÅ‚ość ludzi w takim kraju bÄ™dzie kreowana przez haniebnÄ… mentalność byÅ‚ych dziennikarzy, którzy sÅ‚użą możnym tego Å›wiata tylko dla wÅ‚asnych korzyÅ›ci. Musimy to zmienić. Czas, aby Polska, nasza ojczyzna, nareszcie byÅ‚a prawdziwÄ… matkÄ…, a nie okrutnÄ… macochÄ….
   StanisÅ‚aw TymiÅ„ski
   Acton, Ontario

www.goniec.net

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê