Komentarze do artyku³u: Zgoda zbuduje!
ponieważ jest cisza
~modlitwa
2010-07-03 15:55:48
to napisze coś o Naszej Wierze Świętej Chrześcijańskiej
Sai Baba kwestionuje najwiÄ™ksze prawdy SÅ‚owa Bożego (np. zbawie¬nie z Å‚aski przez wiarÄ™ w Chrystusa zmartwychwstanie, sÄ…d Boży powtórne przyjÅ›cie Jezusa). Sai Baba akceptuje Jezusa jako wielkiego awatara (siebie uważa jednak za wiÄ™kszego) ale odrzuca Go jako Zbawiciela co jest sprzeczne ze sÅ‚owami Chrystusa: Ja jestem droga prawda i życie i nikt nie przychodzi do Ojca jak tylko przeze Mnie (J.14:6). Pomimo zewnÄ™trznego piÄ™kna, nauki Sai Baby i podobnych mu guru sÄ… caÅ‚kowicie sprzeczne z naukami Jezusa Chrystusa a ponie¬waż obaj nie mogÄ… mieć racji naraz jeden jest kÅ‚amcÄ…. Polecam lekturÄ™ Nowego Testamentu oraz książkÄ™ Tal Brooke jednego z najbliższych uczniów Sai Baby zatytuÅ‚owanÄ… The Lord oftheAir która otwiera oczy na moce jakie kierujÄ… ciaÅ‚em i umysÅ‚em tego hinduskiego guru.
Wówczas Jezus zaczął im mówić: Strzeżcie się żeby was kto nie zwiódł 6 Wielu przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: Ja jestem I wielu w błąd wprowadzą 7 Kiedy więc usłyszycie o wojnach i pogłoskach wojennych nie trwóżcie się! To się musi stać ale to jeszcze nie koniec 8 Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu będą miejscami trzęsienia ziemi będą klęski głodu To jest początek boleści
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.