Komentarze do artyku³u: Przestraszony Sakiewicz?
JP II dyplomatÄ…
~wiesiek
2006-03-24 21:51:59
JPII, o ile wiem, nigdy nie krytykował postkomuny, przyjmowal i był przyjmowany przez bylych polskich komunistów. Z pewnością był człowiekiem poza podziałami, ale czasem trudno uwierzyc, aby był taki naiwny i nie rozumial co się stało przy Okrągłym Stole? A jeśli nie krytykował sytuacji tzw II RzP (czyli PZPR bis), to znaczy że akceptował.
Choć prawdę mowiąć, nie czuję się w pzycji oceniać czlowieka takiego kalibru jakim był JPII.
Czy może właśnie z tego powodu tow. Kwaśniewski ma świadczyc o Jego świetości? Zakrawa to trochę na kpinę...
może po prostu JPII
~EGInMwXxHjrtvPTg
2006-03-24 22:35:29
był prawdziwym katolikiem, tak celebrował wiarę jak uczył tego Jezus Chrystus, nadstawiał drugi policzek, wybaczał bliźniemu i wrogowi, kochał ludzi takimi jacy są, a nie ujadał na każdego jak wściekły pies za to że mają inne zdanie, inne wyznanie czy kształt nosa. Myślę że wielu ludzi w głębi duszy zdaje sobie sprawę z tego, ale i tak nie potrafią się z tym pogodzić i wyrzec się nienawiści czy zemsty. Sam nie umiem, jeżeli ktoś mnie skrzywdził na pewno oddam. Ale właśnie dlatego to Karol Wojtyła został papieżem, a nie ja.. czy inni.
ODPOWIEDZWydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.