Notice: Undefined variable: wyswietl in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 52

Notice: Undefined variable: edytor in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/forum/naglowek.php on line 60

Dodawanie komentarza

Do tematu: Urzędnicy to mafia!!!

Notice: Undefined index: userinfo in /home/srv96109/domains/hotnews.pl/public_html/body_logowanie.php on line 2

Komentarze do artyku³u: Chodzi mi o to, aby jÄ™zyk giÄ™tki...

POKA¯ WSZYSTKIE W¡TKI

Urzędnicy to mafia!!!

~Teo

2006-06-12 01:32:30

Mamy niewielkÄ… firmÄ™ z żonÄ…, ona projektuje i urzÄ…dza ogrody, ja zajmuje siÄ™ kamieniarstwem – ogrodzenia, odlewy, także sztukatorstwo. SÄ… takie miesiÄ…ce że żyjÄ™ nam siÄ™ bardzo dobrze i odkÅ‚adamy a sÄ… takie że trzeba doÅ‚ożyć. W maju dostaÅ‚em wezwanie do US. OkazaÅ‚o siÄ™ że ksiÄ™gowa popeÅ‚niÅ‚a błąd przy naliczaniu podatku, i mam 243zÅ‚ nie dopÅ‚aty. Za miesiÄ…c luty. ByÅ‚a to moja nie dopÅ‚ata, żona miesiÄ…ce zimowe nie ma przecież zupeÅ‚nie pracy, a mi siÄ™ czasem na szczęście fuchy zdarzajÄ…. Nie bardzo miaÅ‚em z czego zapÅ‚acić, bo akurat podjÄ…Å‚em zlecenie i kasa poszÅ‚a na materiaÅ‚y, ale miaÅ‚a wpÅ‚ynąć faktura od klienta wiÄ™c zÅ‚ożyÅ‚em tylko zlecenie przelewu do banku i spokojnie zajÄ…Å‚em siÄ™ robotÄ…, wierzÄ…c że po wpÅ‚ywie na konto dÅ‚ug wobec US zostanie uregulowany. To byÅ‚o ok. 20-21 maja, nie pamiÄ™tam dokÅ‚adnie. 1 czerwca dostaÅ‚em zawiadomienie z banku o zajÄ™ciu konta przez US. OkazaÅ‚o siÄ™ ze klient nie przelaÅ‚ gotówki i banki nie miaÅ‚ z czego zapÅ‚acić. ZajÄ™ty robotÄ… nie miaÅ‚em czasu sprawdzić. PopÄ™dziÅ‚em do US, wpÅ‚aciÅ‚em wszystko na miejscu z odsetkami, zrugaÅ‚em niesolidnego wierzyciela i tego samego dnia jeszcze, miaÅ‚em wpÅ‚yw na konto, które…. pozostaÅ‚o nadal zablokowane. Znowu popÄ™dziÅ‚em do US i tam dowiedziaÅ‚em siÄ™ że rozliczono wÅ‚aÅ›nie podatek za marzec i znowu mam, UWAGA, 18zÅ‚ nie dopÅ‚aty. Dopóki to nie zostanie uregulowane konto bÄ™dzie zajÄ™te. ChciaÅ‚em od razu wpÅ‚acić, ale na przeszkodzie stanęła mi droga sÅ‚użbowa. Trzeba poczekać parÄ™ dni aż główny ktoÅ› tam sprawdzi czy rozliczenie nie zawiera błędów. W tym momencie miaÅ‚em już na koncie zamrożone 8600zÅ‚ a spodziewaÅ‚em siÄ™ kolejnej wpÅ‚aty za obecnÄ… robotÄ™, ok. 5000zÅ‚. A przecież poczÄ…tek miesiÄ…ca, trzeba zapÅ‚acić ZUS za mnie i za żonÄ™, opÅ‚aty, no i mieć za co żyć. Zamrażać takÄ… kasÄ™ dla 18zÅ‚? PopÄ™dziÅ‚em do najwyższego który zajmowaÅ‚ siÄ™ tymi sprawami. Takiego chama to jeszcze nie spotkaÅ‚em. Już z mordy buc, a z zachowania buc, nad buce. DowiedziaÅ‚em siÄ™ że nie powinienem narzekać bo za każde zajÄ™cie US pobiera ok.260zÅ‚ dodatkowych kosztów, wiÄ™c nie bÄ™dÄ™ musiaÅ‚ tego dwa razy pÅ‚acić. A gdy siÄ™ trochÄ™ zaczÄ…Å‚em awanturować, okazaÅ‚o siÄ™ że US ma prawo zajÄ…c mi konto aż do rozliczenia wszystkich zalegÅ‚ych podatków(czyli za kwiecieÅ„) bo moja firma nie wskazuje tendencji rozwojowych i ma nie regularne dochody! Z bucem nie wygrasz pomyÅ›laÅ‚em sobie, sprowadzi ciÄ™ do swego poziomu i pokona doÅ›wiadczeniem. UdaÅ‚em siÄ™ do samego kierownika US. Nie przyjÄ…Å‚ mnie, ale zostaÅ‚em skierowany do takiej pani która zajmuje siÄ™ kontrolÄ… i ona po za poznaniu siÄ™ ze sprawÄ… stwierdziÅ‚a ze to absurd(wreszcie ktoÅ› normalny) co wyprawia tamten buc. Na drugi dzieÅ„ konto zostaÅ‚o odblokowane. Wczoraj w rozmowie ze swojÄ… ksiÄ™gowÄ… zaÅ›, dowiedziaÅ‚em siÄ™ ze popeÅ‚niÅ‚em straszny błąd. Bo tamten buc, na pewno siÄ™ zemÅ›ci za to że poszedÅ‚em do kierownika Us. Jak tylko bÄ™dzie miaÅ‚ okazje dowali mi mandat labo karÄ™ tak wysokÄ… jak bÄ™dzie mógÅ‚. Bo zawsze tak robi i jest z tego znany. UrzÄ™dnik paÅ„stwowy, czÅ‚owiek który pierdzi w stoÅ‚ek za moje podatki. Co za kraj, ludzie, co to za kraj!!!

ODPOWIEDZ

..............

~Ant

2006-06-12 02:39:50

Nasz kraj...... i za sprawą pazernych buców ciągle chory.
   WierzÄ™, że wreszcie zmÄ…drzejemy by to zdecydowanie zmienić.

ODPOWIEDZ

Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci  zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.

Nieprzerwanie od 2004 roku!

PARTNERZY:
Stanis³aw Michalkiewicz
Nasze kana³y RSS:
g³ówny
O NAS:
REKLAMA:
zobacz ofertê