Komentarze do artyku³u: Wróg, wrogowi, wroga - winien!
Nie da się ukryć
~Ant
2006-08-06 04:30:49
Media mamy wyjątkowo głupawe i mało ambitne. W tym jest jednak metoda.
W rozmowie o Kubie Wojewódzkim znajoma osoba stwierdziła z wielką wiarą i przekonaniem prawie się zaklinając:
,,On naprawdę nie jest głupi- tego ,,gnoju,, oczekuje od niego widownia,,
Ciekawe prawda? Tą drogą kretyni u nas mają się ciągle dobrze. To nie jest skrajny przypadek, mamy ich w mediach zatręsienie, tym samym tworzony jest obraz kretyńskiego społeczeństwa.
PS
~self hypnotherapy cds for sale
2006-08-06 10:12:21
Czy przesadzam? Z pewnością trochę? Jest to wynikiem oczekiwania na coś ambitniejszego. Często pouczani jesteśmy przez ludzi, którzy w danym temacie nie mają zielonego pojęcia naprędce zasięgając informacji u fachowców. Kretyński jest dla mnie poziom intelektulny, płycizna poruszanych zagadnień, miałkość autorytetów na zawołanie. Najgorsze jest jednak założenie, że kretyński jest odbiorca... dlatego z całą przyjemnością odwzajemniam tę opinię
ODPOWIEDZSkoro cały naród,
~J.M.
2006-08-07 02:42:36
po za Tobą i paru wybrańcami z którym zgadzasz się tu na forum, są kretynami, to po co chcesz na siłę ich uszczęśliwiać? My, odbiorcy kretyni, i tak nie zrozumiemy Twoich intencji.
PS. A tak bez żartów, to skoro ktoś ogląda Kubę Wojewódzkiego to raczej nie po to by spotkać się z inteligentym przekazem. Od zawsze i we wszystkich mediach na całym świecie są programy przeznaczone po to by wypić przy nich piwko i wyłączyć mózg i takie przy których trzeba uruchomić szare komórki. Tych drugich być może jest za mało w naszej TV, ale to jeszcze nie powód by nazywać ludzi którzy po tygodniu cieżkiej pracy i codziennej styczności z bezrobociem, słabymi zarobkami, nieżyczliwymi urzędnikami itd chcieli wypić piwo słuchając głupot, zamiast oglądać jak ktoś z tytułem prof, grobowym głosem, dusząc się pod krawtatem uzasadniał naukowo to co sami wiemy z autopsji stykając się z szarą rzeczywistością. Ja też nie trawię Wojewódzkiego, ale skoro inni go lubią... wystarczy wziąć pilot i zmienić kanał. Po co zaraz uszczęśliwiać cały świat bo sam jestem ponad błazenadę tego pana.(program Wojwódzkiego to tylko przykład, można tu wstawić dowolną audycję)
do JM i nie tylko
~Olo
2006-08-07 06:40:21
Wiesz JM , Ty chyba mało rozumiesz ten świat.
OglÄ…dasz wojewdzkiego, kiepskich i tym podobne wynalzki.
Rozumiemy, że musisz wyłączać szare komórki, opić się piwkiem i przymglonym okiem oglądać świat - świat kiepskich, czy Twój. Wszystko się myli - prawda? Odpowiedz sobie i nam, kiedy miałeś je włączona ( te szare komórki - oczywiście) tak na 3/4. Na maksa wyba już dawno.
Pozdrawiam
:)
~Ant
2006-08-07 10:29:04
Przeczytaj jeszcze raz tekst JM bo pewnikiem nie ,,złapałeś,,.Mimo wszystko sprawiłeś mi przyjemność stając w obronie ,,narodu,, No, no... odmiana.
To chyba ,, wszystko z nudów ..,,
Hotnews zaniedbuje poważne problemy, ludzie ciekawi też jakby zaspani, a ja poczytałem
komentarze na Wirtualnej Polsce i się załamałem . Tam nie wolno wstępować w takie dni jak ten... siąpiącej i szarej pluchy...grozi depresją.
Pozdrawiam tubylców w oczekiwaniu na ,,wyż,, :O z ziewnięciem...sory.
PS
~Ant
2006-08-07 10:40:00
Olo, podtrzymałeś mnie na duchu. Reszta pewnikiem przysypia terz nad klawiaturą ukołysana deszczem. Pozdrawiam szczególnie
ODPOWIEDZZałapałem, załapałem
~Olo
2006-08-07 10:48:25
Wiem, co pisze JM. On jest jak Wałęsa - i za i przeciw. Czytam jego wpisy. Jak można rozumieć wojewódzkiego, kiepskich, itp? Nawet nie powinno się na ten temat wypowiadać.
Okryć to milczeniem, lub co lepsze atakować takie programy. Robią wode z mózgu.
Telewizja, radio, prasa powinna informowac i uczyć. Informacji brak - tylko komentarz,
o uczeniu i to dobrym trudno pisać. Nie ma. Uczenie ala szymański szoł, czy w/w jest szkodliwe.
A co do JM to fajny gość tylko taki trochę inny. Ostatnio proponował przenieść siedzibę firmy do Słowacji, bo tam łatwiej i taniej. Może i ma rację, ale co z podatkami dla Polski ?
Jak tłumaczyłem, że wyższe zarobki to więcej na leczenie, na emerytury. Na większy standart leczenia. I co dzisiaj w dziennikach? Brak pielęgniarek. Nie chcą pracować za
250-300 Euro.
A tam, nie chce mi się pisać.
Zobaczycie w Polsce pozostaną starzy, nieudaczniki i troszeczkę pasjonatów. No i oczywiście elyty koczownicze itp.
Pozdrawiam.
no tak
~Ant
2006-08-08 00:14:31
pezypominajÄ… siÄ™ filmy Piotra Szulkina dotykajÄ…ce tego tematu. ZresztÄ… nie tylko jego.
Sztuka science fiction staje się rzeczywistością. Coraz bardziej żyjemy w wirtualnym świecie
nie mogąc nawet podawanych faktów poddać kontroli. Sensacje i pobudzanie tą drogą emocji stało się doskonałym narzędziem władania masami. To musi być zmienione i wystarczyłaby jedynie wola zmian i poszukania odpowiednich i utalentowanych ludzi. Obecnie dobór odbywa się wg pewnego klucza. Tą drogą, u nas, wśród wielomilionowego narodu, mamy od lat te same, skompromitowane osoby, wątpliwe intelektualnie i moralnie autorytety i głupawe ,,gwiazdy,, medialne. Podniesmy, do licha, własne oczekiwania i mówmy o tym głośniej.
PS
Olo, deszczowa pogoda ,,przymula,, Popełniłem, nie pierwszy, gramatyczny błąd i stąd nasze nieporozumienie.
Do Ciebie były pozdrowienia a wiadomość do JM. :)
Sory
Pozdrawiam
To co nas różni Olo
~J.M.
2006-08-08 08:05:20
to taki drobny fakt że mi też nie leży ani Wojewódzki ani Kiepscy, ale nie przeszkadza mi to że lubi je sąsiad. Jego sprawa, co mi do tego. Wy od razu chcielibyście wszystkich wepchnąć w jeden wzór. Tylko to jest fajne, tylko to wartościowe. Nie godzę się z tym. Ale godzę się z wami gdy twierdzicie że jest za mało edukacji patriotycznej(chociaż jestem przeciwny fantazymowi z którym czasem przesadzacie) w TV, gdy piszecie o okradaniu nas i o wielu innych sprawach. Dlatego jestem i tak trochę za i też przeciw, temu co piszecie. Nie wyobrażam sobie by można było stworzyć naród który będzie myślał tak samo, lubił to samo i pragnął tych samych rzeczy. Wielu już próbowało ugrobić tak różne narody i o wszystkich uczysz się jako o tyranach, mordercach itd. Znam wielu ludzi którzy jeżdżą na Przystanek Woodstock czy koncerty hevy metalowe i wcale im nie przeszkadza to w byciu patriotami. Dajcie ludziom żyć, i wybrać to co ich pociąga. A jednocześnie przecież nic nie szkodzi na przeszkodzie by w telewizji i szkole pojawiło się więcej programów poświęconych kulturze, edukacji, historii. Dać wybór, to nie grzech. A jeżeli te programy kulturowe będą ciekawie i interesująco zrobione nie zabraknie im widzów.
ODPOWIEDZWzorce sÄ… do d... zgoda
~J.M.
2006-08-08 14:20:00
ale ja piszę o tym zeby dać im ciekawą alternatywę, a ty żeby zlikwidować. Tylko ze zabranianie zawsze rodziło bunt. Są rzeczy jak narkotyki, sekciarstwo i w tym stylu których w żadnym wypadku, pomimo największych buntów udostępnić nie wolno. Ale Kiepskim czy Wojewódzkiemu czy innym podobnym powinno przeciwstawić się taką samą bronią. Nie zakazem ale programem który będzie ludzi wciągał i edukował. Przecież da się to zrobić. Im więcej będzie takich programów czy całych kanałów propagujacych histoirę, patriotyzm, wartości moralne i religijne(nie zapominając np. o prawosławiu, czemu mamy być gorsi) tym więcej ludzi będzie na nie zwracało uwagę. A ich opinia będzie przyciągać innych. Ci którzy są i chcą być wartościowi sami wyłączą Wojewódzkiego by obejrzeć ciekawy dokument(ale ciekawy a nie ślamazarną papkę jaką serwują nam ostatnio nasze telewizje z nie wielką ilością faktów i danych okraszonymi mamrotanymi monologami które trudno zrozumieć, przoduje w tym głównie TV Polonia, za to napradę ciekawe reportaże lecą na TVP3 w paśmie regionalnym, robione przez młodych ambitnych ludzi, niezłe były programy Wołoszańskiego, chociaż czasem za dużo w nich było uwielbienia dla Wermachtu i Hitlera), resztki zostające przy Wojewódzkim i tak nic innego w życiu już nie osiagną, choćbyś je końmi ciagnął. A propo Niemców. Ordunk nie dał im nic dobrego w czasie II wś. Nie mówiąc o tym ze dzisiejsza młodzież w Niemczech daleka jest od karność którą opisałeś.
ODPOWIEDZ?
~Ant
2006-08-08 21:34:17
Jak myślicie, ile co roku kończy studia utalentowanych ludzi, którzy mogliby pracować w telewizji jako najpopularniejszym medium?
Jak myślisz JM, że wszystko co ambitniejsze zieje nudą to się bardzo mylisz. Znam ludzi, którzy rozrywkę sprzedają na bankietach bo telewizja nie jest zainteresowana a po ich występach czujesz się ,,nasycony,, i odchodzisz z bólem brzucha od śmiechu Są też ludzie, którzy podpadli i podobnie starają się przetrwać w 2 lub 3 obiegu.
Ci młodzi, zdolni i z pasją ludzie gasną szybko na naszych oczach nie znajdując zainteresowania.... nie mogąc wypłynąć na szersze wody... musząc z czegoś utrzymać rodzinę. Tak jest z dzienikarzami, aktorami i wszelkiej innej maści ludzi sztuki, kultury, rozrywki -pełnymi pasji i wiary ... do czasu. W pewnych obszarach naszej rzeczywistości nie ma wolnego rynku i zdrowej konkurencji.
Skoro czegoś nie doświadczyłeś albo nie widziałeś to nie znaczy, że takie problemy nie istnieją ... nie jesteś wiarygodnym opiniodawcą.
Zawężenie w mediach obszaru Twojej percepcji jest celowe. Rzeczywistość w ktorej się poruszasz nie jest tak banalna. Do tematu napewno warto jeszcze wrócić
PS
~Ant
2006-08-08 21:56:45
Sory za moje dpopowiadanie. :)
Każdy zdrowo myślący dostrzeże, że rzeczywisty powód niszczenia o. Rydzyka był i jest dokładnie pomijany a dotyczy właśnie powyższego problemu.. łamania monopolu, próby uwolnienia i otwarcia na niszczony w stłamszeniu wielki potencjał. To dopiero zasiana wątła roślinka.
Trzeba mieć końskie okulary by dostrzegać to tylko w popowiadanym przez TVN kontekscie
Nie rozumiem ciÄ™ Ant
~J.M.
2006-08-08 23:22:51
wyglądasz na inteligętnego człowieka a jednocześnie czasem Twoje odpowiedzi są takie jakbyś przeczytał jedno zdanie z czyjegoś tekstu. Nie pisałem że ambitne programy są nieciekawe, pisałem tylko ze bardzo często mają mało ciekawą formę która odstręcza wielu ludzi. Po 8-10 godzinach pracy, a czasem i więcej ludziom ciężko zwalczyć zmęczenie i wtłoczyć w siebie coś zagmatwanego w odbiorze. Dlatego wybierają Wojewódzkiego. Ale jeżeli programowi historycznemu nadasz ciekawą formą(tak jak dokumenty Wołoszańskiego np.) to Wojewódzki pójdzie w odstawkę. To tylko przykład. I na pewno nie wszystko da się tak ująć. Ale wiele rzeczy można. Małe kroki by osiągnąć duży cel. O ojcu Rydzyku nie wypowiadam się bo nie oglądam. Nie dlatego ze nudny, ale dlatego że jako prawosławny tak samo jak nie chciałbym by katolicy oceniali popczynania moich duchownych nie chcę oceniać katolickich. Na pewno jest to postać z wielką charyzmą, ale i jak wszyscy którzy o coś walczą, również ze sporą dawką kontrowersji.
ODPOWIEDZLitości
~Ant
2006-08-11 15:42:01
Odpowiedziałem Ci także po części, dlaczego inne programy mają nieciekawą formę.
Już ,,odpuszczam,,...
Wydawca portalu HOTNEWS.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ci zamieszczane przez u¿ytkowników tej¿e strony. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytu³u odpowiedzialno¶æ karn± lub cywiln±.